28/04/2021
APROVADA LA PROPOSTA D'ACORD DEL GRUP CIUTADANS PER AL SEGUIMENT I IMPLEMENTACIÓ DE MOCIONS I PROPOSTES D'ACORD IMPLEMENTADES EN EL PLE

El conseller de Cs al Consell de Menorca, Eugenio Ayuso, va proposar en el ple insular implementar un sistema de seguiment i execució de les mocions i propostes d'acord aprovades en ple, amb la intenció de conèixer el grau de compliment, temps d'execució i partida pressupostària. Així, va sol·licitar que tota aquesta informació es publiqués al Portal de Transparència del Consell Insular facilitant l'accés a la informació tal com indica la Llei 19/2013, de 9 de desembre.

12/04/2021
Què en treim del debat de política general? Les propostes del PP

El dia 15 de març es va celebrar el debat de política general. El Grup Popular, amb el conseller Adolfo Vilafranca com a portaveu, va ser la força política que proporcionalment va presentar més propostes de resolució, 79 del total de 172; 79 de les 162 que es van debatre.

30/03/2021
S’aproven 20 de les 30 propostes presentades per Cs al Debat de Política General 2021.

Menorca, dilluns 29 de març de 2021. El Conseller de Cs al Consell de Menorca, Eugenio Ayuso, ha donat la benvinguda a l'aprovació de 20 de les seves 30 mocions per a resolucions avui en el debat de política general.

22/03/2021
APROVADA LA MOCIÓ DE CIUDADANOS RELATIVA A IMPULSAR LA ENERGÍA EÓLICA A MENORCA

En el ple de març de 2021, el Grup Ciudadanos va presentar una proposta d'acord per impulsar l'energia eòlica a les Illes Balears, com a pilar clau en el desenvolupament de les energies renovables per aconseguir la descarbonització del sector energètic. També ha acordat estudiar i promoure, sempre que sigui possible, projectes tecnològics de generació renovable emergents com el mar i el vent solar flotant.

22/03/2021
IMPLANTACIÓ GRADUAL D'IL·LUMINACIÓ INTEL·LIGENT I AUTOSUFICIENT PER A UNA MENORCA MÉS SOSTENIBLE

El Grup Ciudadanos del Consell de Menorca va presentar en el ple del mes de març (15/3/21) una proposta d'acord per a l'aplicació gradual de la il·luminació intel·ligent i autosuficient en carreteres, carreteres i carreteres urbanes i interurbanes.

17/03/2021
SOL·LICITA LA INCORPORACIÓ DE MENORCA COM A DESTINACIÓ TURÍSTICA AL CLUB DE PRODUCTES DE TURISME FAMILIAR

El conseller Eugenio Ayuso va proposar en el ple del 15 de març de 2021 que la institució insular iniciï tots els tràmits per obtenir el segell de Turisme Familiar i incorporar així l'illa com a destinació turística al Club de Productes de Turisme Familiar.

08/03/2021
VALORACIÓ SOBRE LA REMODELACIÓ DEL GOVERN i SEVES CONSEQÜÈNCIES

- El conseller Marc Pons, que últimament estava bastant qüestionat fins i tot per les forces polítiques que donen suport a el Govern balear, ha trobat sortida a una llarga permanència en la política autonòmica, amb un càrrec al Ministeri de Transició Ecològica que li proporciona una sortida airosa. Li desitgem sort i esperem que les illes Balears i en concret Menorca puguin conèixer i beneficiar-se dels plans de transició energètica amb totes les possibilitats d'ajuda que això comporta.

08/03/2021
INTERPEL·LACIÓ SOBRE EL NOMENAMENT FALLIT D'UNA SÍNDICA DE GREUGES

El conseller Carlos Salgado va interpel·lar la presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, per les estranyes circumstàncies que s'estan produint per cobrir les dues vocalies vacants de la Sindicatura de Greuges de Menorca.

08/03/2021
El Grup Popular tanca un acord unànime per la defensa de les "casetes de vorera"

La notícia sobre l'avís de desmantellament de barraques de barca a Cala Sant Esteve, per part de la Demarcació de Costes, i altres antecedents coneguts sobre la fi de concessions al litoral va aixecar l'alarma.

16/02/2021
El conseller de Cs al Consell Insular de Menorca, Eugenio Ayuso, demanarà en el ple de 15 de Febrer de 2021 a l'equip de govern de les obres en el tram entre Alaior-Maó de la carretera general.

Ayuso ha recordat que, a finals del 2020, el ministeri de mobilitat va anunciar l'execució del primer tram de les obres generals de carreteres Alaior-Mahón Me1, que implica el tram entre la rotonda d'accés d'Alaior i el pont de l'Argentina, que començarà a la segona meitat 2021.

16/02/2021
Cs al Consell de Menorca interpelarà a la consellera Salord sobre el funcionament del parc eòlic Milà

ugenio Ayuso: "Volem conèixer la situació actual del parc, la l'evolució de l'energia generada, així com els plans de futur per a aquests "Molt bona relació qualitat-preu"

16/02/2021
Cs al Consell de Menorca dóna la benvinguda a l'aprovació de la seva proposta per reservar plaça per a aquells que no han pogut presentar-se Proves de certificats en català per estar confinat

El conseller de Cs al Consell de Menorca, Eugenio Ayuso, ha donat la benvinguda aquest dilluns al ple d'aprovació proposta que sol·licita a la institució insular que incentiva la ministeri d'Educació per reservar la plaça i la taxa abonada a aquells que no fer les proves de certificats catalans perquè estaven confinats.

23/11/2020
Per una memòria que es recordi de tots

El conseller Carlos Salgado va interpel·lar al ple del mes de novembre a la presidenta de Consell, Susana Mora, per haver participat en l'acte d'homenatge a quatre militars republicans. El Grup Popular es basa en fonts historiogràfiques per assegurar que alguns dels homenatjats van participar en l'organització dels afusellaments que van acabar amb la vida de les de 75 persones que havien tancat al vaixell-presó Atlante.

23/11/2020
Aprovada la proposta per ampliar les beques a estudiants

En el Ple de novembre el Grup Popular va presentar una proposta per tal que els estudiants que opten per fer fora de Menorca graus universitaris que també ofereix la seu de Can Salord, a Alaior, també puguir aspirar a obtenir ajuda del Consell

16/11/2020
Aprovada sa proposta de Ciutadans de posar en marxa una campanya informativa sobre s'ús de sa app "Radar Covid"

Menorca, dimarts 16 de novembre de 2020. Es conseller de Cs en el Consell de Menorca, Eugenio Ayuso, s'ha congratulat aquest dilluns de s'aprovació en ple de sa seva proposta per posar en marxa una campanya informativa sobre s'ús de s'aplicació ‘Radar Covid’.

15/10/2020
Ciutadans insta al Consell de Menorca a adoptar mesures necessària per garantisar una prestació eficaç i eficient en sa gestió i eliminació de residus càrnics

Es conseller de Cs en el Consell de Menorca, Eugenio Ayuso, presentarà en es pròxim ple una moció que insta a s'institució a adoptar ses mesures necessàries per garantisar una prestació eficaç i eficient a sa gestió i eliminació des residus procedents des SANDACH (subproductes animals no destinats an es consum humà) de tipo 2 i 3.

24/09/2020
EL PP ACONSEGUEIX PROMOURE UN ESTUDI DE CARRETERA ALTERNATIVA ENTRE CIUTADELLA I FERRERIES

L'equip de govern de el Consell de Menorca es concedeix un termini de sis mesos per estudiar les possibles alternatives per obrir una segona carretera entre els termes de Ciutadella i Ferreries.

24/09/2020
LA PRESIDENTA I EL SEU EQUIP, JUTGE I PART EN TRIBUNAL DE SELECCIÓ QUE TRIA A ELENA COSTA COM A DIRECTORA DE FOMENT DEL TURISME

El Grup Popular i Ciutadans han qüestionat la conducta de la presidenta Susana Mora, el conseller Miquel Company i el director insular d'Ordenació Turística, Jesús Gomila, per haver impulsat a Elena Costa com a directora gerent de Foment de Turisme de Menorca.

24/09/2020
EL PP EVITA QUE ES RETIRI LA MEDALLA D'OR AL REI JOAN CARLES I

El Grup Popular s'ha manifestat en contra de retirar la medalla d'Or al Rei Joan Carles I, el màxim distintiu que atorga la institució i que se li va concedir el 17 de gener de 1993.

20