Inici El Consell

Sala de premsa

 
 
20/10/2021
Fundació presenta una Guia per a millorar la comunicació i l’atenció a les persones amb discapacitat

La Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca ha presentat avui una Guia amb dinàmiques per a millorar la comunicació i l’atenció a persones amb Discapacitat. L’entitat la traslladarà a les entitats, famílies i persones usuàries en el transcurs de l’acte d’inauguració de Curs Social que tindrà lloc el proper divendres a les 18 hores al Parc d’Es Freginal de Maó.

20/10/2021
Convocatòria del XIX Premi Josep Vivó de glosa escrita

Un any més, puntual a la cita, el Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports convoca el seu Premi Josep Vivó de glosa escrita, que té per objectiu la salvaguarda i la difusió d’aquesta modalitat de la glosa menorquina, la glosa escrita o de cas pensat, i propiciar l’aparició de nous valors de la creació poètica.

19/10/2021
Inaugurat el V Congrés Nacional d'Ecoturisme a Menorca

Aquest matí ha començat a les magnífiques instal·lacions de l'illa de Llatzeret, al port de Maó, el Congrés Nacional d'Ecoturisme, que celebra la seva cinquena edició a la Reserva de Biosfera de Menorca. L'acte d'inauguració ha estat a càrrec de la presidenta del Consell Insular, Susana Mora, el president de l'Associació d'Ecoturisme a Espanya, Jesús M. Pozuelo Rodríguez, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball del Govern balear, Iago Negueruela, el secretari d'Estat de Turisme; Ministeri d'Indústria, Comerç i Turisme, Fernando Valdés Verelst,  i el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda Mercadal.

19/10/2021
Places disponibles al Consell Insular per alumnes-treballadors de construcció de pedra en sec i jardineria

El Departament d'Ocupació del Consell Insular de Menorca selecciona fins el dilluns 25 d'octubre als alumnes-treballadors de dos programes mixtes del SOIB Jove Formació i Ocupació. Aquestes dues formacions del Servei d'Ocupació de les Illes Balears (SOIB) dirigides a joves d'entre 16 i 29 anys són l'Especialitat Formativa en Construcció de pedra en sec, que es realitza després de molts anys de reivindicació del sector del patrimoni cultural d'aquesta formació sobre la característica paret seca menorquina, i el Certificat de Professionalitat d'Activitats auxiliars en vivers, jardins i centres de jardineria.

     
19/10/2021
El ple del Consell Insular aprova els avantprojectes del servei públic de transport regular de viatgers per carretera

Les dades d'ús del transport públic van quedar completament afectades amb l'arribada de la Covid19 reduint el nombre de persones usuàries en menys del 50% que abans ho feia. Així i tot, el departament de Mobilitat del Consell Insular de Menorca no defalleix en la intenció d'aconseguir que l'ús d'aquest servei sigui el majoritari entre la ciutadania i els visitants de Menorca.

19/10/2021
25 operadors viuen l’experiència de Menorca com a destinació d’ecoturisme

Conèixer la destinació en primera persona per poder prescriure i recomanar l'experiència als seus clients. Amb aquest objectiu, 25 operadors turístics interessats a oferir producte ecoturístic procedents de Suècia, Regne Unit, Països Baixos, Alemanya, França, Itàlia, i Espanya, junt amb representants de la Global Ecotourism Network i l’Oficina de Turespaña a Roma, han gaudit de diferents activitats culturals, de naturalesa i turisme actiu gràcies al fam trip organitzat pel Club Ecoturismo a Espanya, la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM), Turespaña, el Segment Estratègic d'Ecoturisme de les Illes Balears, i l'Agència Menorca Reserva de Biosfera.

15/10/2021
El Consell oferta l’execució de diferents projectes relacionats amb el sector del patrimoni d’acord al Rescat Cultural 2021

El passat mes de setembre, el Consell Insular de Menorca va treure una oferta per a l’execució de diferents projectes relacionats amb el sector del patrimoni d’acord i en compliment del Rescat Cultural 2021. El paquet de mesures arran de la Covid-19 dirigit a aquest sector, compta aquest 2021 amb una inversió de 24.000 euros, un 20% més que l’any anterior.

15/10/2021
La consolidació de Menorca com a un espai de reflexió i pensament a través de nombroses iniciatives de caràcter creatiu i formatiu, centra el reportatge principal del nou número de la revista “Àmbit”

Els darrers anys, Menorca s’ha consolidat com un espai de reflexió i pensament a través de nombroses iniciatives de caràcter creatiu i formatiu, especialment en l’àmbit de les arts. Totes troben en la idiosincràsia de l’illa un indret fèrtil per a la introspecció, el debat i la creació, i constitueixen una oferta cultural de primer nivell per a residents i visitants. Aquest és el fil conductor del reportatge principal del nou número de la revista “Àmbit”.

     
15/10/2021
Masterchef promociona Menorca com a Regió Europea de la Gastronomia 2022

MasterChef Celebrity 6 emet dilluns que ve (a les 22:10h a La 1 de TVE) el seu sisè programa amb el Llatzeret del port de Maó com a escenari per a la prova d'exteriors que hauran de superar els concursants que aspiren a proclamar-se guanyadors d'aquesta edició. El “talent show” culinari més famós d'Espanya promocionarà la proclamació de Menorca com a Regió Europea de la Gastronomia i donarà a conèixer davant la seva audiència els valors i atributs de la cuina i els productes agroalimentaris de l’illa.

15/10/2021
La consellera de mobilitat presenta la proposta per pacificar el Camí de Ses Barraques

La conselleria de Mobilitat, Francesca Gomis, ha presentat la proposta per pacificar el Camí de Ses Barraques, que discorre entre el polígon empresarial de Sant Lluís i l’Avinguda de La Pau. Aquesta iniciativa dona resposta a una reivindicació històrica dels residents de la zona, que veuen com actualment els vehicles que circulen en doble sentit passen molt a prop de les seves cases degut a les dimensions reduïdes del vial, que no permeten la circulació segura de dos cotxes a la vegada.

15/10/2021
Torna Som Coolinquiet - Tiquets ja disponibles!

Ja podeu comprar per només 1 euro el tiquet de bus, 110 places, per anar a veure el partit de l'Hestia Menorca d'aquest diumenge 17 d'octubre. La sortida des de Ciutadella serà a les 11.00 h, amb aturades a Ferreries, Es Mercadal i Alaior.

15/10/2021
Fam trip per donar a conèixer Menorca com a destí d’ecoturisme

El Club Ecoturisme a Espanya, la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM), Turespaña, el Segment Estratègic d'Ecoturisme de les Illes Balears, i l'Agència Menorca Reserva de Biosfera organitzen, entre els dies 15 i 19 d'octubre, un fam trip amb l'objectiu de donar a conèixer les possibilitats de Menorca en l'àmbit de l'ecoturisme i el turisme basat en la natura.

     
14/10/2021
Menorca acull el Vè Congrés Nacional d’Ecoturisme a l’illa del Llatzeret

La cinquena edició del Congrés Nacional d’Ecoturisme tindrà lloc a Menorca entre el 19 i el 21 d’octubre a Menorca. Aquesta edició, que havia de tenir lloc l’any passat, ve marcada pel canvi del model turístic actual, sorgit com a resposta a la pandèmia sanitària que estem patint des de fa ja més d’un any, cap a un model més sostenible.

14/10/2021
La FFTM promou una campanya per atraure viatgers aquesta tardor

La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) ha posat en marxa una campanya publicitària per atraure viatgers aquesta tardor mostrant el potencial que té l’illa més enllà de l’atractiu de les seves platges. L’acció, que es perllongarà durant tot el mes d’octubre, gira al voltant d’una peça audiovisual de 40 segons que, seguint amb el fil conductor de la campanya d’estiu i amb el lema “Lo que siempre nos gusta sentir”, presenta Menorca com una destinació que es pot gaudir tot l’any, on en qualsevol moment es pot viure la sensació pròpia d’unes vacances d’estiu de tranquil·litat, de renovació, d’escapada de la rutina i de connexió amb la natura i amb el ritme i l’estil de vida propi dels menorquins.

13/10/2021
Plec de lectura 46 dedicat a Deseado Mercadal Bagur

El Plec número 46 està dedicat al polifacètic Deseado Mercadal Bagur (Maó, 1911-2000) i ha sigut elaborat per Alfons Méndez Vidal. La part d'imatge està il·lustrada per una fotografia de Foto Ràdio, 1964, del Festival de la Canción Menorquina.

13/10/2021
Menorca preveu augmentar les connexions amb França el 2022

La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) ha participat a l’IFTM Top Resa celebrada a París (5-8 d’octubre), una de les fires de viatges i turisme més importants a nivell europeu. En les 30 reunions mantingudes, s’ha pogut constatar el gran interès que desperta Menorca en el mercat francès i les bones previsions per a la propera temporada, que inclouen un probable augment de la connectivitat aèria França-Menorca. Sense anar més lluny, l’Aeroport de Montpeller ha confirmat que està fent gestions amb diferents companyies aèries per tal d’obrir una nova ruta amb l’illa el 2022. Aquesta nova connexió es sumaria als vols directes que ja té Menorca en temporada amb París, Nantes, Marsella, Bordeus i Tolosa.

     
12/10/2021
La missió d’avaluació de la candidatura de Menorca Talaiòtica per part d’ICOMOS s’ha desenvolupat durant cinc intenses jornades, una visita a l’illa que deixa sensacions positives entre l’equip de la candidatura

La candidatura de Menorca Talaiòtica a patrimoni mundial de la UNESCO ha entrat en la seva fase decisiva amb la missió d’avaluació celebrada del 5 al 9 d’octubre a càrrec d’un representant del Consell Internacional dels Monuments i Llocs Històrics (ICOMOS).

11/10/2021
El Consell de Menorca participa a Sevilla al Primer Fòrum Urbà d'Espanya

El programa del Fòrum Urbà, celebrat entre el 5 i el 7 d'octubre, i en paral·lel a la tercera edició del Fòrum Global de Governs Locals, ha estat organitzat en quatre eixos, on els diàlegs dels assistents s'han centrat entorn de les àrees d'acció prioritàries: el paper de l'habitatge en l'equitat i la cohesió social; la transformació digital i la innovació; la transició ecològica i el model de ciutat així com el territori, la ciutat i la salut.

08/10/2021
Es presenta el Pla de millora de qualitat de l’aire de Maó

Avui s’ha presentat avui el Pla de millora de qualitat de l’aire de Maó. Un projecte en el qual el Govern, l’Ajuntament de Maó i el Consell Insular de Menorca varen començar a fer feina el juny de 2017, amb la intenció d’aprovar-lo el setembre de 2021. A l’acte han assistit el conseller de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca, Josep Juaneda; el conseller de Transició Energètica, Sectors Productius i Memòria Democràtica, Juan Pedro Yllanes, el batle de Maó, Héctor Pons, i el director general d’Energia i Canvi Climàtic, Pep Malagrava.

08/10/2021
La Reserva de Biosfera de Menorca acull les XX Jornades Ibèriques d'Aracnologia

La Reserva de Biosfera de Menorca acull per primera vegada les Jornades Ibèriques d'Aracnologia. La vintena edició de la trobada se celebra del 9 a l'11 d'octubre al Museu de Menorca per oferir, de la mà d'experts i aficionats, les novetats dels últims anys sobre el món dels aràcnids (aranyes, opilions, pseudoescorpins i escorpins) mitjançant diverses conferències científiques i sortides de camp.

     

Properes convocatòries


Data:
v

21-10-2021Presentació del programa d'activitats Menorca Regió Europea de la Gastronomia 2022Hora: 12.00 h
Lloc: S’Hort de Sant Patrici (Camí de Sant Patrici, s/n, Ferreries)
Assistents:
Susana Mora, presidenta del Consell Insular de Menorca
Josep Pastrana, conseller d’Economia i Territori
Joana Febrer, alcaldessa de Ferreries
José Bosch, membre de Fra Roger
Miguel Huesa, coordinador de Menorca Regió Europea de la Gastronomia

A l’acte també hi assistiran representants de la resta d’ajuntaments i dels stakeholders que estalonen la declaració.