Inici El Consell

Sala de premsa

 
 
18/06/2021
Un concurs ha triat els quatre productes que representaran Menorca al ‘European Food Gift Challenge 2021’

La presidenta de la Fundació Foment del Turisme de Menorca, Susana Mora, ha donat a conèixer avui els quatre productes artesanals i alimentaris que representaran l’illa al ‘European Food Gift Challenge’, com a part de les activitats de “Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022”. La selecció s’ha fet a través d’un concurs a nivell insular, organitzat per la mateixa Fundació Foment del Turisme de Menorca.

18/06/2021
Recuperació de la memòria històrica del Desastre d’Annual quan es compleixen 100 anys

Coincidint amb el centenari del Desastre d’Annual (1921) - la pitjor batalla entre Espanya i Marroc on van morir més de 10.000 homes - aquest 2021 el Consell Insular de Menorca vol rendir homenatge a tots els menorquins i residents a l’illa que van participar-hi i especialment als 57 homes que hi van morir i són recordats amb els seus noms tallats al marès del monument dalt el Toro. Tanmateix es vol recuperar la memòria històrica des de l’Institut Menorquí d’Estudis (IME) amb la difusió dels fets que es coneixen i la recerca més profunda dels successos i les persones que van perdre la vida, objectiu pel qual es farà una crida als familiars i descendents que tinguin informació sobre aquests fets per aportar allò que creguin oportú.

18/06/2021
Passeig de les escultures

El Fons del Museu de Menorca conté diverses escultures que amb el canvi de discurs museogràfic de l’última reforma de les sales permanents no hi van tenir cabuda. Aquest fet juntament amb la incorporació de dues peces més, una de Jaume Ribalaiga, donació de la viuda de l’artista, i l’altre de la jove escultora Ana Llorens, dipòsit del Consell Insular, ha fet plantejar un nou espai expositiu.

18/06/2021
Inicien les proves per a l’habilitació de guies turístics a Menorca

Aquest matí s’han iniciat les proves per a l’habilitació de guies turístics de les Illes Balears a Menorca. Tots els aspirants que passin la prova obtindran el carnet de Guia de Turisme de les Illes Balears, el qual és imprescindible per poder desenvolupar la seva activitat professional.

     
17/06/2021
Es presenten els dibuixos guanyadors del certamen de dibuix d’ARTEME

Aquesta setmana s’han donat a conèixer els guanyadors del certamen de dibuix d’ARTEME a través del qual es pretenia divulgar els oficis artesans de Menorca a les escoles, d’una manera participativa pels infants, i així donar a conèixer la importància d’aquests oficis que formen part de les nostres arrels i cultural.

17/06/2021
Nova formació específica sobre prostitució i tracta per als professionals del servei d’Igualtat i Diversitat

Des de l’àrea d’Igualtat i Diversitat del Consell Insular s’ha organitzat un curs de formació dirigit a les persones treballadores del servei amb l’objectiu de sensibilitzar i informar sobre les causes estructurals que produeix la prostitució, així com posar a la seva disposició conceptes i eines bàsiques sobre prostitució, tracta i explotació sexual.

17/06/2021
Nova eina per a fer la diagnosi econòmica de Menorca

Neix la Diagnosi Econòmica de Menorca, una eina web única que sorgeix de l'interès per dotar Menorca d'una estructura informativa oberta, global, objectiva, interactiva i actualitzada dels indicadors socials i econòmics més importants de l’illa, especialment necessària en el moment actual, per la crisi derivada de la COVID-19. Fruit de la col·laboració de l'Observatori Socioambiental de Menorca (OBSAM), l'Institut Menorquí d'Estudis (IME) i la Conselleria d'Economia i Territori del Consell Insular de Menorca, neix aquesta eina que pretén oferir un espai de trobada, diagnosi i debat sobre la situació socioeconòmica de Menorca.

17/06/2021
La Fundació aprova el comptes anuals amb un superàvit de 87.710,54 euros

El Patronat de la Fundació per a persones amb Discapacitat de Menorca va aprovar ahir la Memòria econòmica i comptes anuals 2020, amb un superàvit consolidat de 87.710,54 euros. El resultat de l’exercici ha estat positiu, tot i que s’ha de diferenciar l’activitat pròpia dels serveis d’atenció a persones amb diversitat funcional que ha enregistrat un dèficit de 7.046,27 euros, i l’agregat de les activitats econòmiques dels centres especials de treball (centre de jardineria, càtering social i la impremta) que situa un superàvit final de 87.710,54 euros.

     
17/06/2021
Es posa en marxa una nova campanya televisiva de promoció de producte local gastronòmic en el mercat català

El departament d’Economia i Territori ha engegat una nova iniciativa promocional per a donar conèixer els nostres productes gastronòmics Made in Menorca en un dels nostres principals mercats, Catalunya. La campanya consisteix en l’emissió d’un anunci publicitari en format televisiu a través del qual es convida a conèixer de primera mà la gran diversitat i qualitat del producte menorquí i la seva gastronomia, i on hi han col·laborat cuiners i productors de l’illa en la seva producció.

16/06/2021
Inici servei bus far de Favàritx

Aquesta setmana ha entrat en funcionament el servei públic de transport al far de Favàritx. Tot i que encara està permès arribar fins al far amb vehicle privat s’ha fet necessari iniciar el servei de bus per a traslladar al paratge de Favàritx totes aquelles persones usuàries que ho desitgin fer amb transport públic.

16/06/2021
L’Escola de Salut Pública de Menorca torna al Llatzeret en la seva 32a edició

La Escola de Salut Pública de Menorca torna al Llatzeret de Maó en la seva 32a edició. Si la cita de 2020 es va celebrar de manera virtual i centrada exclusivament en la pandèmia de la

15/06/2021
Nova campanya de conscienciació ciutadana per a l’esterilització de moixos assilvestrats

Des d’aquest dimarts i fins octubre es difondrà en premsa, ràdio i en paper la campanya finançada pel Consell i els ajuntaments de Menorca per conscienciar a la ciutadania de la importància de l’esterilització dels moixos com a mètode per controlar el gran nombre d’aquests felins que viuen en els hortals i pels carrers de la nostra illa. El Servei Insular d'Acollida d'Animals del Consell de Menorca ha treballat amb la Protectora d’Animals de Maó i la Protectora d’Animals de Ciutadella en l’elaboració d’aquesta campanya “Estimar-me és castrar-me” perquè existeixen molts moixos assilvestrats i la ciutadania pot ser part de la solució entenent millor l’esterilització.

     
15/06/2021
Aventura XL: Un dia a la mar

El passat dissabte 12 de juny es var dur a terme a la badia de Fornells l’activitat «Aventura XL: Un dia a la mar». Aquesta jornada dedicada als esports nàutics forma part del programa de lleure educatiu AlternaNits que compta amb el finançament del Plan Nacional sobre Drogas del Ministeri de Sanitat i el Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca.

14/06/2021
El Consell presenta la iniciativa Consumenorca per a la reactivació econòmica de Menorca

La convocatòria per a l’adquisició de vals de consum per a la reactivació de l’economia de Menorca ha estat aprovada avui pel Consell Executiu del Consell Insular. Així ho ha informat aquest matí la Presidenta de la institució, Susana Mora, acompanyada pel conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, i el president d’ASCOME, Vicente Cajuso

14/06/2021
La FFTM dóna la benvinguda als passatgers de l’aeroport amb un missatge de destinació segura

La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) ha contractat diferents espais publicitaris a l’Aeroport per donar la benvinguda als passatgers amb un missatge de destinació segura. L’acció forma part de la campanya que, amb el lema “Menorca, lo que nos gusta sentir”, es va posar en marxa a finals d’abril per llançar un missatge de confiança als viatgers i presentar l’illa com un entorn ideal per gaudir d’unes vacances, pels seus atractius turístics i per la situació sanitària.

14/06/2021
Menorca desperta interès a la fira B-Travel de Barcelona

La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) assisteix des d’ahir i fins demà diumenge a la fira B-Travel, que es celebra al recinte de Montjuïc de Barcelona. Durant les primeres jornades ja s’ha constatat el gran interès que desperta Menorca entre el públic general que visita aquesta fir

     
11/06/2021
Oberta la convocatòria per a la selecció del comissariat de l’exposició de Rescat Cultural d’Artistes Visuals de Menorca de 2021 - 2022.

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca publica, per segon any consecutiu, una oferta per al servei de comissariat de l’exposició de Rescat Cultural d’Artistes Visuals de Menorca de 2021 - 2022.

09/06/2021
Movistar+ estrena els programes especials sobre Menorca

Movistar+ estrena demà dijous els programes especials de “Miradas Viajeras” dedicats a Menorca, a les 21 hores a Negocios TV, Canal 125. Dirigit i presentat pel prestigiós comunicador Fernando Valmaseda, el primer dels tres episodis que emetrà la cadena està dedicat a mostrar l'illa com un de les destinacions més segures d'Europa per gaudir d'unes vacances gràcies a la seva bona situació sanitària, els atractius d'un entorn natural preservat el desenvolupament del qual s'ha basat en paràmetres de sostenibilitat, i la seva oferta gastronòmica.

09/06/2021
Arriben els dos menors no acompanyats de Ceuta

Aquesta setmana arribaran a Menorca dos menors no acompanyats procedents de Ceuta que seran acollits pel Centre d’Atenció a la Infància, dels 11 que arribaran a les Balears. D’aquesta manera el Consell Insular compleix amb el seu compromís solidari adquirit el passat mes de maig.

08/06/2021
El Museu de Menorca i el departament de Cultura del Consell Insular de Menorca organitzen un seminari en línia en el marc de les Jornades Europees d’Arqueologia

El seminari Actualitat de l’Arqueologia a Menorca: Projectes de Recerca tindrà lloc el 16 i 17 de juny de 2021. Durant dos capvespres, els 13 equips d’investigadors/es que actualment treballen a Menorca presentaran un estat de la qüestió de l’actualitat de l’arqueologia a l’illa.

     

Properes convocatòries


Data:
v

21-06-2021Ple ordinari de dia 21 de juny de 2021Hora: 10.00 h
Lloc: Sala de Plens


Es podrà seguir en directe a través de la sala de premsa virtual del web del Consell Insular