Oficina d'Energia 2030

    
 

Pressupost General 2021

    
 

Covid-19

    
 

Cita prèvia

    
 
 
Notícies i actualitat Més notícies
 
 
17/05/2021
Es reforcen les ajudes socials d’alimentació destinades als col·lectius més vulnerables

La crisi social i econòmica originada per la propagació de la pandèmia mundial Covid-19 ha posat de manifest les desigualtats existents entre els diferents col·lectius de la nostra societat i s’ha deixat palesa de les mancances que sorgeixen davant una situació com aquesta als col·lectius més vulnerables, dificultant que aquests puguin cobrir les seves primeres necessitats i accentuant, encara més, la seva fragilitat i exclusió social.

17/05/2021
Cristina Llorens serà la jove xef que representarà Menorca a la competició de regions gastronòmiques europees

Cristina Llorens, de 25 anys, ha estat escollida avui com a Jove Xef Menorquina 2021 després d’una llarga i disputada prova de cuina que s’ha celebrat al restaurant Ca n’Aguedet des Mercadal en el marc de les accions de Menorca Regió Europea de Gastronomia. Llorens serà la representant de l’illa al concurs European Young Chef Award, on competirà entre joves de totes les 14 regions gastronòmiques a Minho, Portugal, el proper mes de novembre.

14/05/2021
Menorca presenta a Fitur 2021 les seves fortaleses com a destinació sostenible i segura

És la primera gran cita presencial del sector turístic des de l’inici de la pandèmia per la

14/05/2021
Increment del servei de la línia 41 a partir de dilluns 17 de maig

Tot i les minses perspectives d’afluència de visitants i la corresponent obertura d’establiments turístics, el departament de Mobilitat del Consell Insular de Menorca preveu incrementar, per aquest dilluns 17 de maig, el nombre de freqüències en la línia 41 del servei regular de passatgers per carretera.

     
14/05/2021
Formació as Mercadal sobre transició ecosocial, accés a l’habitatge i ús de l’espai públic

L’Associació de Vesines des Mercadal, juntament amb el Departament d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local del Consell i amb col·laboració de l’Ajuntament des Mercadal, ofereixen aquest proper cap de setmana unes jornades formatives gratuïtes sobre la transició ecosocial. Mitjançant xerrades i tallers, amb la perspectiva de l’Economia social i solidària, es tracten temes com el cohabitatge, les perspectives feministes, el consum agroecològic i la sobirania alimentària. Les activitats es desenvolupen al Centre de Convencions des Mercadal i és necessari inscriure’s al correu vesinsdesmercadal@gmail.com.

14/05/2021
11 periodistes gastronòmics aprenen a cuinar una panadera de peix amb el xef David de Coca

El Consell Insular i la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) han organitzat avui una masterclass de cuina i producte agroalimentari local per tal de promocionar la gastronomia illenca. El xef David de Coca, cuiner del restaurant Sa Llagosta i guardonat amb un Sol a la Guia Repsol, ha mostrat a onze periodistes gastronòmics nacionals com cuinar una panadera de cap-roig a través d’una classe en línia, de manera que cada participant preparava aquest plat des de casa seva.

13/05/2021
Encetam una nova temporada al centre de geologia

Aquest mes de maig el Centre de Geologia de Menorca, ubicat a Ferreries, torna a obrir les portes. Com cada temporada s’oferiran diverses propostes per promoure la sensibilització mediambiental entorn la conservació del territori, apropar la geodiversitat insular a la societat i introduir nous conceptes geològics d’interès.

13/05/2021
El Consell Insular augmenta en un 70% la convocatòria d’ajuts per a entitats esportives

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca intensifica el seu suport al teixit associatiu en l’àmbit esportiu de l’illa, d’aquesta manera la convocatòria d’ajuts a entitats esportives pel 2021 comptarà amb un pressupost de 250.000 euros, que representa un 70% més que la convocatòria de l’any anterior.

     
13/05/2021
El Consell Insular posa en marxa el nou Servei d’Atenció Integral de les persones LGTBI a Menorca

El Consell Insular, a través del departament de Benestar Social, ha presentat el projecte per a l’atenció integral de les persones que pateixen, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per raó d’orientació sexual, identitat de gènere i/o expressió de gènere s’autoidentifiquin o no amb lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, intersexuals o queer, i les seves famílies a Menorca.

12/05/2021
El Consell Insular aportarà el fons suficient per fer front a les 96 sol·licituds que havien quedat fora de la primera convocatòria d’ajuts pel mes de gener als sectors econòmics

El Consell Insular de Menorca ha aprovat aquesta setmana la segona remesa de pagaments corresponents a la convocatòria d’ajuts a empreses i autònoms de Menorca per a la reactivació econòmica, de febrer i març. En total s’han concedit 385 ajuts per un valor de 1.191.000 €. Així, entre febrer i març, ja sumen 858 ajuts concedits per un import total de 1.941.000 €.

12/05/2021
El Consell Insular presenta un conveni de col·laboració amb els ajuntaments per a la dinamització empresarial i comercial local

Aquest matí s’ha presentat el conveni de col·laboració entre el Consell Insular i els ajuntaments per a la creació de la nova línia d’ajuts a empreses i negocis locals que s’hagin vist afectats per l’aplicació de les mesures de prevenció per evitar la propagació de la Covid-19. Cada municipi tindrà la seva pròpia línia d’ajuts i comptarà també amb la contribució econòmica dels ajuntaments i del Govern balear.

12/05/2021
Companyies aèries i marítimes reforcen les seves rutes amb Menorca davant les bones perspectives de la campanya turística de 2021

Menorca es percep com un destí segur, la qual cosa ha portat a les companyies de transport aeri i marítim a apostar per Menorca reforçant les seves rutes comercials amb l'illa durant aquest estiu. Representants de Vueling, Volotea, Air Nostrum i Baleària van participar ahir en un webinar en línia sobre connectivitat organitzat per la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM), una trobada digital concebuda com un espai de diàleg entre l'administració i el sector empresarial que va inaugurar la gerent de la Fundació, Elena Costa. La seguretat, la demanda, les perspectives de futur o els canvis en la manera de viatjar que ha provocat la pandèmia van ser alguns dels temes abordats en la trobada, moderada per David Vidal, tècnic de la FFTM.

     
10/05/2021
La Presidenta del Consell Insular es reuneix amb el President de Vueling

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i el President de Vueling, Marco Sansavini, acompanyats per la directora insular de Promoció Turística i Fons Europeus, Laura Ruiz, i la directora de Comunicació i Relacions Institucionals de Vueling, Ana Fernández, s’han reunit aquest matí per intercanviar impressions sobre la situació actual del sector turístic i com es presenta la pròxima temporada turística.

10/05/2021
Oberta la convocatòria de la segona edició del concurs per a la selecció d'un cartell per al Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

El Consell Insular de Menorca ha posat en marxa la segona edició del concurs per a la creació d’un cartell pel Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. Es tracta d’una iniciativa que pretén estimular i fomentar la participació de la ciutadania en la construcció d’una imatge positiva i no estereotipada de la diversitat de gènere i d’orientació del desig.

10/05/2021
Inici del servei regular de passatgers a la zona turística de Cala Galdana

Avui està previst l’inici del servei de transport regular de passatgers per carretera a la zona turística de Cala Galdana. La incertesa en les previsions d’ocupació no feien preveure l’inici del servei fins ben entrat el mes de juny, no obstant això, l’obertura imminent d’alguns establiments turístics de la zona han permès començar el servei amb quatre expedicions diàries.

10/05/2021
Plec de lectura 44 dedicat a Cristina Andreu Adame

Aquest nombre està dedicat a la historiadora maonesa Cristina Andreu. Hi podreu llegir uns fragments d'alguns dels seus llibres sobre la pintura a Menorca al llarg dels darrers dos segles. Podreu trobar el Plec a tots els pobles de Menorca als llocs habituals de distribució i ben segur que a la vostra biblioteca.

     
07/05/2021
Un concurs seleccionarà el jove xef que representarà Menorca a la competició de Regions Gastronòmiques Europees

El conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, i el cuiner i periodista gastronòmic Pep Pelfort, en representació del jurat, han anunciat avui els noms dels cinc joves que participaran a la fase final del concurs Jove Xef Menorquí 2021, com a part de les accions de Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022.

06/05/2021
Les obres de recuperació del Reial Alcàsser de Ciutadella posen al descobert el potencial arqueològic de la zona

El conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, i l’alcaldessa de l’Ajuntament de Ciutadella, Joana Gomila, han visitat les obres de recuperació de les restes islàmiques del Reial Alcàsser de Ciutadella.

06/05/2021
El Consell Insular destina 300.000 € a la Fundació per a persones amb Discapacitat per a la dotació d’equipaments

El Consell Insular, a través del departament de Benestar Social, destina 300.000€ a la Fundació per a persones amb Discapacitat per poder fer front a les despeses del 2021 derivades d’inversió en infraestructures i equipaments necessàries per a la creació i manteniment dels serveis destinats a atendre aquest col·lectiu.

06/05/2021
El Servei d'acollida d’animals del Consell renova el suport de les dues protectores de Maó i Ciutadella

Joana Carreres i Joana Roman, representants respectivament de les associacions protectores d’animals de Maó i Ciutadella, han signat aquests dies amb la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, i la directora insular d’Ocupació, Innovació i Cooperació Insular, Nati Benejam, responsables del Servei d'Acollida d'Animals de Menorca, un nou conveni regulador per aquest 2021 pel qual cada associació es compromet a seguir donant suport a les tasques en defensa dels animals que venen realitzant i que el Consell considera “necessàries”.

     
 
Serveis destacats
            
Tauler d'anuncismés anuncis
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ