Medi Ambient


Seu del CIMPl. de la Biosfera, 5, 07703, Maó
Tel.: 971356251
Fax: 971368216
 
Noticies relacionades
 
 
07/06/2021
Maite Salord presenta l'Estratègia Menorca 2030 al Senat

La vicepresidenta i consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera del Consell Insular de Menorca, Maite Salord, ha presentat l'Estratègia Menorca 2030, full de ruta per a la descarbonització del sistema energètic de l’illa, a la Comissió de Transició Energètica del Senat.

04/06/2021
La vicepresidenta del Consell, Maite Salord, presentarà l'Estratègia Menorca 2030 al Senat

La vicepresidenta i consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord, participarà el dilluns, 7 de juny, a les 12h en la Comissió de Transició Ecològica del Senat per a presentar l'Estratègia Menorca 2030 i exposar la transformació energètica de l'illa.

02/06/2021
Radiografia de sostenibilitat de 4 illes espanyoles

L'objectiu principal d'aquest projecte és realitzar una comparació dinàmica de les illes de Fuerteventura, Eivissa, Lanzarote i Menorca a través de l'anàlisi de les seves evolucions en una sèrie d'indicadors de sostenibilitat. Per a això, s'ha creat un sistema de 98 indicadors distribuïts en 7 blocs (població, economia i ocupació, societat, territori i biodiversitat, transport i mobilitat, turisme i vectors ambientals) amb dades històriques de les quatre illes, que en molts casos transcendeixen els últims 20 anys.

31/05/2021
Tret de sortida a les accions de divulgació marina del projecte MAREBI

El Consell Insular de Menorca ha presentat aquest dilluns dia 31 una sèrie d’accions de divulgació que formen part del projecte de conservació marina MAREBI. Així, es dona el tret de sortida a una programació d’activitats que té com a objectiu apropar el mar a tota la societat, a través de xerrades, projeccions de documentals i activitats educatives per a les escoles.

     
21/05/2021
Menorca obté el 'Premi a les Bones Pràctiques pel Clima' de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies per l'Estratègia Menorca 2030

La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha atorgat aquest matí a Madrid al Consell Insular de Menorca el premi a les Bones Pràctiques pel Clima en la categoria de "Transició energètica, regeneració i renovació urbana" en reconeixement a l'Estratègia Menorca 2030. Full de ruta per a la descarbonització de l'illa" amb la qual Menorca aborda la transició energètica.

13/05/2021
Encetam una nova temporada al centre de geologia

Aquest mes de maig el Centre de Geologia de Menorca, ubicat a Ferreries, torna a obrir les portes. Com cada temporada s’oferiran diverses propostes per promoure la sensibilització mediambiental entorn la conservació del territori, apropar la geodiversitat insular a la societat i introduir nous conceptes geològics d’interès.

04/05/2021
L’Agència Menorca Reserva de Biosfera dóna inici a la campanya “Producte Fora de Sèrie” contra el malbaratament alimentari a l’illa

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera del Consell Insular ha presentat avui la campanya "Producte Fora de Sèrie" contra el malbaratament alimentari a Menorca. Projectada per dur-se a terme fins a finals d'any, la campanya contempla accions de sensibilització ciutadana contra el malbaratament alimentari fent èmfasi en les pèrdues que es produeixen a causa de la imposició d'estàndards de qualitat de forma, mida i color sobre els productes d'horta, i insta el sector de la producció, als comerços i als consumidors a aprofitar al màxim aquests aliments abans de rebutjar-los.

03/05/2021
La marca Menorca Reserva de Biosfera incorpora nou noves certificacions de producte, serveis turístics i allotjaments

La marca de sostenibilitat Menorca Reserva de Biosfera incorpora nou noves certificacions de pràctiques sostenibles en l'elaboració de productes i la prestació de serveis turístics. Es tracta dels gelats de La Casa del Gelato en la categoria de derivats lactis, la carn de Be de Ruma en la categoria de carn, el formatge i el iogurt de Lluriach en formatge i derivats làctics, les activitats turístiques de Binissuès, MenorcAventura Cala'n Porter i Elitechip, i els hotels Cristine Bedfor Guest Houses i s'Estil·let per a la categoria d'allotjaments.

     
30/04/2021
L’Oficina de l’Energia Menorca 2030 atendrà a Es Mercadal

A partir del proper dimarts dia 4, l’Oficina de l’Energia atendrà a Es Mercadal els dimarts, al despatx cedit per l'Ajuntament al local de l'Escola d'Adults, sempre amb cita prèvia.

27/04/2021
Es prorroga fins al 2025 l'encomana de gestió de la finca d'Alforí de Dalt

Des del mes de juliol de 2017, la finca és gestionada per l'Agència de la Reserva de Biosfera del Consell Insular a través d'un conveni de col·laboració amb l'Organisme Autònom de Parcs Nacionals (OAPN). Al Ple celebrat ahir, s'ha decidit continuar amb el conveni a través d'aquesta pròrroga. Això permetrà donar continuïtat a les actuacions iniciades de gestió i manteniment de la finca, i a l'extens programa d'educació ambiental que s'hi realitza. Els compromisos econòmics que assumeixen ambdues parts són: per part de l'OAPN destinar 360.000€ a la finca, i 45.000€ més, per part del Consell Insular, al llarg d'aquests propers quatre anys.

20/04/2021
Inici de l'activitat de la cel·la 2.2 de l'ampliació de l'abocador de Milà II

Després de 3 mesos d’obres, el passat dia 14 d’abril de 2021, es va iniciar l’activitat de la nova cel·la 2.2 de l’ampliació de l’abocador de Milà II, que permetrà el relleu de l'actual cel·la en explotació, anomenada cel·la 3, i que està esgotant la seva capacitat.

09/04/2021
Creix l’ús de la xarxa de punts de recàrrega de vehicles elèctrics a Menorca

El Consorci de Residus i Energia de Menorca presenta l’informe de funcionament de la xarxa pública de punts de recàrrega de vehicles elèctrics de Menorca durant l’any 2020, del qual es dedueix que l’ús de vehicles elèctrics a l’illa se segueix incrementant.

     
06/04/2021
El Consorci de Residus i Energia de Menorca porta a terme la reparació de l’aerogenerador 2 del parc eòlic de Milà

Durant la primera quinzena del mes d’abril, sempre que les condicions de vent ho permetin, està prevista la fase final dels treballs de reparació de l’aerogenerador núm. 2 del parc eòlic de Milà, a fi de poder-lo posar novament en servei.

05/04/2021
La Reserva de Biosfera de Menorca desenvolupa accions de conservació i divulgació del medi marí en el marc del projecte MAREBI

El projecte MAREBI, que té com a objectiu compatibilitzar les activitats humanes amb la conservació de les àrees marines protegides de Menorca, ja ha iniciat les seves accions. Per una banda, s’ha contractat a una tècnica especialista en medi marí, que donarà suport a les 10 accions que inclou el projecte. Aquest procediment de contractació,

31/03/2021
S’inaugura la Cova de S’Aigua de Cala Blanca

Avui ha tingut lloc la inauguració de la Cova de S’Aigua de la urbanització de Cala Blanca de Ciutadella. Aquesta ha anat a càrrec de la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, la consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord, la directora general de Turisme del Govern balear, Rosana Murillo, i l’alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila i ha comptat amb la presència de diverses autoritats.

29/03/2021
Finalitza el procés de compra de la Bateria de Favàritx

Aquest matí ha tingut lloc la signatura de l’escriptura de compra de la Bateria de Favàritx. L’acte ha comptat amb la presència de la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, la representant del Ministeri de Defensa, Cap. Mª Cruz Acero Ruiz, la Vicepresidenta del Consell, Maite Salord i la notària Mª Teresa García.

     
25/03/2021
El Consorci de Residus i Energia de Menorca inicia la licitació del servei de recollida de residus porta a porta de Maó i Es Castell i de la recollida separada de residus de la resta de municipis

Els nous contractes de recollida de residus ja es troben a punt per a la seva licitació. Després de l’aprovació dels respectius projectes d’explotació el passat 10 de desembre i la seva exposició pública, una vegada resoltes les al·legacions, s’ha aprovat l’inici de la seva licitació.

25/03/2021
El Consell Insular se suma a l’Hora del Planeta

Un any més, el Consell Insular s'uneix a l'apagada simbòlica mundial per conscienciar sobre la importància de prendre accions contra el canvi climàtic i la pèrdua de biodiversitat al planeta. Així, el pròxim dissabte 27 de març, durant l'Hora del Planeta, les seus de Maó i Ciutadella apagaran tot el seu enllumenat entre les 20.30 i les 21.30 h per participar en la iniciativa al costat de milers de llars, negocis i institucions de gairebé 200 països. Alguns ajuntaments de l'illa també s'han sumat a la iniciativa, i apagaran seus consistorials i enllumenat públic de diversos carrers durant l'Hora del Planeta.

11/03/2021
Llançament de la plataforma de ciència oberta MICRO i les actes del congrés MICRO 2020: pol·lució per plàstic de MACRO a nano

La pol·lució creixent per plàstic és una amenaça global que afecta a totes les àrees del planeta i al conjunt de la societat. És una contaminació que no entén de fronteres, és present a tot arreu des de la sal de cuina fins a l’aire que respiram. De cada vegada es dediquen més esforços a entendre millor aquesta problemàtica i pal·liar-ne les conseqüències, i aquest és un dels objectius als quals les reserves de la biosfera, treballant en xarxa, volen contribuir.

24/02/2021
Consulta pública prèvia a la redacció del reglament de senyalització de camins

D’acord amb el previst a l'article 35 de la llei 13/2018 de camins públics i rutes senderistes de Mallorca i Menorca, el Consell Insular de Menorca ha d'elaborar una normativa única de senyalització que incorpora estàndards estètics, materials admesos, dimensions així com criteris de senyalització.

     
Destacats