Cultura


Els objectius i funcions del Servei de Cultura són donar suport a la producció cultural general (entitats culturals, events musicals, teatre, òpera, continuació de l'Escola d'Art Dramàtic de Menorca...) així com l'organització i coordinació de la Diada del Poble de Menorca

Seu del CIMPl. de la Biosfera, 5, 07703, Maó
Tel.: 971360793
Fax: 971368216
 
Noticies relacionades
 
 
11/06/2021
Oberta la convocatòria per a la selecció del comissariat de l’exposició de Rescat Cultural d’Artistes Visuals de Menorca de 2021 - 2022.

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca publica, per segon any consecutiu, una oferta per al servei de comissariat de l’exposició de Rescat Cultural d’Artistes Visuals de Menorca de 2021 - 2022.

02/06/2021
Radiografia de sostenibilitat de 4 illes espanyoles

L'objectiu principal d'aquest projecte és realitzar una comparació dinàmica de les illes de Fuerteventura, Eivissa, Lanzarote i Menorca a través de l'anàlisi de les seves evolucions en una sèrie d'indicadors de sostenibilitat. Per a això, s'ha creat un sistema de 98 indicadors distribuïts en 7 blocs (població, economia i ocupació, societat, territori i biodiversitat, transport i mobilitat, turisme i vectors ambientals) amb dades històriques de les quatre illes, que en molts casos transcendeixen els últims 20 anys.

27/05/2021
4a edició del Fòrum Menorca Illa Jove, la cultura que volem

El departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports segueix treballant per fomentar un paper més actiu entre les persones joves de Menorca. Amb aquesta finalitat, el pròxim dia 15 de juny, tindrà lloc la 4a edició del Fòrum Menorca Illa Jove, en aquest cas orientat a parlar sobre cultura. L’objectiu d’aquesta trobada és compartir inquietuds, preocupacions, i propostes en aquest àmbit.

10/05/2021
Plec de lectura 44 dedicat a Cristina Andreu Adame

Aquest nombre està dedicat a la historiadora maonesa Cristina Andreu. Hi podreu llegir uns fragments d'alguns dels seus llibres sobre la pintura a Menorca al llarg dels darrers dos segles. Podreu trobar el Plec a tots els pobles de Menorca als llocs habituals de distribució i ben segur que a la vostra biblioteca.

     
03/05/2021
El Consell concedirà el Premi Maria Lluïsa Serra - Taula d’Or 2021 a Josefina Salord i Ripoll

El Consell Insular de Menorca concedirà el Premi Maria Lluïsa Serra - Taula d’Or 2021 a la filòloga menorquina Josefina Salord i Ripoll. La proposta, exposada avui durant la Comissió Informativa de Cultura, es durà a aprovació al Ple d’aquest mes.

29/04/2021
El Consell Insular obre el termini d’inscripció per al programa Menorca Música i Teatre 2021

El Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca ha obert el termini d’inscripció per al programa Menorca Música i Teatre. L’objecte del mateix és la promoció de l'activitat musical i teatral dels grups menorquins a la nostra illa.

21/04/2021
El Departament de Cultura publica el Catàleg d’edicions menorquines 2020

Com cada abril, el mes de les lletres, el Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca ha publicat una nova edició del Catàleg d’edicions menorquines, en aquest cas el corresponent a l’any 2020 i que suposa l’especial de la revista “Àmbit” número 65.

21/04/2021
“Retorn en el tempus”, el joc de pistes del Disset de gener dirigit al públic familiar

El Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca recupera “Retorn en el tempus”, una proposta participativa i dinàmica, tipus joc de pistes, que havia de celebrar-se en el marc del programa de la Diada del Poble de Menorca i que es va suspendre per mor de la Covid-19.

     
14/04/2021
El concert “Una nit de musical” es podrà veure per streaming a través del canal Youtube del Consell

El Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca ha celebrat el sorteig de les entrades disponibles per al concert “Una nit de musical” a càrrec de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i de l’actriu i cantant Àngels Gonyalons. La institució insular ha guardonat a un total de 125 guanyadors i guanyadores, cada un d’ells té a la seva disposició una entrada doble. El concert tindrà lloc dia 17 d’abril, a les 20 hores, al Teatre Principal de Maó.

14/04/2021
Estrena del vídeo Talaiots pels drets humans 2021

El Consell Insular de Menorca (CIM) presenta el vídeo Talaiots pels drets humans 2021, sobre l’acció «Torres, talaies i talaiots de la Mediterrània. Un cant pels drets humans», que va tenir lloc el 27 de març passat amb l’encesa de 32 monuments prehistòrics de Menorca. Aquesta va ser la cinquena edició de l’activitat, organitzada pel CIM en col·laboració amb 22 entitats solidàries, veïnals i culturals de l’illa. L’acte central, amb la lectura d’un manifest i la interpretació de la cançó Ítaca de Lluís Llach, va tenir lloc al jaciment de Torre d’en Galmés (Alaior).

13/04/2021
L’experiència de Diego Huguet, un dels darrers mestres d’aixa que queden a l’illa, el Convent de Sant Diego o el potencial de Menorca com a escenari de ficcions, continguts de la revista “Àmbit”

El nou número de la revista “Àmbit” dedica una extensa entrevista a Diego Huguet, un dels darrers mestres d’aixa que queden a l’illa. Huguet va aprendre l’ofici del seu pare i parla amb veneració dels antics mestres artesans d’arreu de l’illa alhora que clama pel relleu generacional de la professió.

07/04/2021
Presentació nova edició de Becatalaiotica

Becatalaiotica és un projecte cultural nascut el 2016 de la mà de l’associació d’Amics del Museu de Menorca amb l'objectiu de donar visibilitat al talent jove, reivindicar el valor inspirador del paisatge i promoure la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial entre nous públics.

     
31/03/2021
El Consell aprova el conveni de Rescat Cultural 2021 amb els ajuntaments amb una inversió de 50.000 euros per a la contractació local musical i d'arts escèniques

Des de l’arribada de la pandèmia de la COVID-19 s’ha hagut de cancel·lar i suspendre gran part de l’activitat cultural presencial a Menorca. Nombrosos artistes, espectacles i altres activitats relacionades amb el món artístic i cultural s’han vist afectades. Algunes activitats s’han pogut reprogramar, però d’altres no.

30/03/2021
Conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Ferreries per a l’edició i la impressió del segon volum del dietari d’Antoni Camps Fullana

El Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Ferreries han aprovat un conveni per a l’edició i la impressió del segon dietari d’Antoni Camps Fullana (Ferreries, 1908-1990), destacat cronista de la vida del poble de Ferreries i alhora amb un paper molt important en l’àmbit musical.

19/03/2021
Sorteig d’entrades per al concert “Una Nit de Musical” que se celebrarà al Teatre Principal de Maó amb Àngels Gonyalons i l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears

El Departament de Cultura informa que arran de la suspensió del programa d’activitats de Sant Antoni 2021 per mor de la Covid-19, engega el sorteig d’entrades per assistir al concert “Una nit de musical” que se celebrarà dia 17 d’abril, a les 20 hores, al Teatre Principal de Maó.

16/03/2021
El Consell i els ajuntaments de Menorca se sumen al Dia de les Illes Balears amb un programa cultural durant els mesos d'abril a juny

La Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat ha començat a treballar en la nova programació de les activitats culturals inicialment previstes per al Dia de les Illes Balears que es van ajornar per la situació sanitària.

     
15/03/2021
El pròxim diumenge 21 de març, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Discriminació Racial, es durà a terme l’acció d’Encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània, un cant pels Drets Humans”.

Organitza aquesta activitat el Consell Insular de Menorca, en cooperació amb 22 entitats solidàries, veïnals o culturals de l’illa i persones a nivell individual.

05/03/2021
El Consell Insular presenta les noves mesures del Rescat Cultural de Menorca 2021 amb una inversió total de 144.800 euros

Davant l’impacte causat per la crisi sanitària de la COVID-19, el Departament de Cultura llença un nou paquet de mesures per al Rescat Cultural d’aquest 2021 amb una inversió total de 144.800 euros.

02/03/2021
El Consell presenta al sector cultural les noves mesures del Rescat Cultural Menorca 2021

El conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Àngel Maria, es reuneix demà dimecres, a les 19 hores, amb el sector cultural de l’illa per presentar la proposta per a enguany de Rescat Cultural. Durant la trobada, que tindrà lloc a través de la plataforma Zoom, s’exposarà la reedició de les mesures adoptades l’any 2020 amb motiu de l’estat d’alarma i l’objectiu principal de les quals és el reforç de la contractació local per compensar parcialment la manca d’activitat privada per mor de la Covid-19.

26/02/2021
La sala multifuncional des Mercadal acull una nova edició del recital “Vershivern. Poesia a redossa”

El dia 13 de març, a les 19 hores, se celebra una nova edició del recital de poesia “Vershivern. Poesia a redossa”. En aquesta ocasió, la cita és a la Sala Multifuncional des Mercadal.

     
 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ