Impost de Turisme Sostenible

  
 

Sindicatura de Greuges

  
 
 
Noticies relacionades Més notícies
 
 
13/05/2021
El Consell Insular posa en marxa el nou Servei d’Atenció Integral de les persones LGTBI a Menorca

El Consell Insular, a través del departament de Benestar Social, ha presentat el projecte per a l’atenció integral de les persones que pateixen, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per raó d’orientació sexual, identitat de gènere i/o expressió de gènere s’autoidentifiquin o no amb lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, intersexuals o queer, i les seves famílies a Menorca.

12/05/2021
El Consell Insular presenta un conveni de col·laboració amb els ajuntaments per a la dinamització empresarial i comercial local

Aquest matí s’ha presentat el conveni de col·laboració entre el Consell Insular i els ajuntaments per a la creació de la nova línia d’ajuts a empreses i negocis locals que s’hagin vist afectats per l’aplicació de les mesures de prevenció per evitar la propagació de la Covid-19. Cada municipi tindrà la seva pròpia línia d’ajuts i comptarà també amb la contribució econòmica dels ajuntaments i del Govern balear.

12/05/2021
Companyies aèries i marítimes reforcen les seves rutes amb Menorca davant les bones perspectives de la campanya turística de 2021

Menorca es percep com un destí segur, la qual cosa ha portat a les companyies de transport aeri i marítim a apostar per Menorca reforçant les seves rutes comercials amb l'illa durant aquest estiu. Representants de Vueling, Volotea, Air Nostrum i Baleària van participar ahir en un webinar en línia sobre connectivitat organitzat per la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM), una trobada digital concebuda com un espai de diàleg entre l'administració i el sector empresarial que va inaugurar la gerent de la Fundació, Elena Costa. La seguretat, la demanda, les perspectives de futur o els canvis en la manera de viatjar que ha provocat la pandèmia van ser alguns dels temes abordats en la trobada, moderada per David Vidal, tècnic de la FFTM.

10/05/2021
La Presidenta del Consell Insular es reuneix amb el President de Vueling

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i el President de Vueling, Marco Sansavini, acompanyats per la directora insular de Promoció Turística i Fons Europeus, Laura Ruiz, i la directora de Comunicació i Relacions Institucionals de Vueling, Ana Fernández, s’han reunit aquest matí per intercanviar impressions sobre la situació actual del sector turístic i com es presenta la pròxima temporada turística.

     
07/05/2021
Un concurs seleccionarà el jove xef que representarà Menorca a la competició de Regions Gastronòmiques Europees

El conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, i el cuiner i periodista gastronòmic Pep Pelfort, en representació del jurat, han anunciat avui els noms dels cinc joves que participaran a la fase final del concurs Jove Xef Menorquí 2021, com a part de les accions de Menorca Regió Europea de Gastronomia 2022.

04/05/2021
Menorca, protagonista en tres especials de Movistar+

Menorca serà protagonista en tres programes de l’espai de turisme i viatges “Miradas Viajeras TV” del Canal Negocios de MoviStar+. Durant 8 dies, un equip de sis professionals ha recorregut 2.180 quilòmetres per enregistrar imatges a 53 localitzacions de l’illa, fer 18 entrevistes i viure experiències que permetin mostrar l’essència i l’ànima de l’illa d’una manera diferent, més sensitiva i emocional. El prestigiós comunicador Fernando Valmaseda és el director i presentador d’aquest programa d’autor que vol atrapar a l’espectador i acompanyar-lo en un ampli recorregut per tots els racons de l’illa durant els 60 minuts de durada de cada programa.

29/04/2021
Menorca estrena campanya promocional per oferir seguretat i confiança als viatgers

La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) posa en marxa una campanya promocional d’àmbit nacional i internacional per posicionar l’illa com a un dels destins més segurs d’Europa. Amb el lema “Lo que nos gusta sentir”, la campanya posa en valor la pròpia manera de ser i de fer dels menorquins per traslladar confiança als viatgers i presenta Menorca com un entorn ideal on recuperar la il·lusió per gaudir d’unes vacances; pels seus propis atractius turístics, per la situació sanitària, i per com s’ha preparat tot el sector per fer que el visitant es senti tranquil i convençut d’haver escollit la millor opció.

28/04/2021
Menorca avança en el projecte de foment de l’accessibilitat universal, capdavanter a les Illes Balears, que compta amb el suport del Govern

La presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora; la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido; la consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord, i la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, s’han reunit avui amb entitats de l’àmbit de la discapacitat per avaluar l’actual situació i els avenços fets en el desenvolupament del projecte «Foment de l’accessibilitat universal a Menorca».

     
21/04/2021
Menorca es posiciona com a destinació segura

La Fundació Foment del Turisme de Menorca, en conjunt amb el departament de Promoció Turística, ha elaborat un informe que recull l’evolució de la situació sanitària de la nostra illa. L’objectiu d’aquest és posicionar Menorca com una destinació segura, així com diferenciar la nostra realitat de la resta de les balears i d’Espanya.

16/04/2021
Consell de Menorca i Govern avancen que el sector del calçat es beneficiarà del fons d’ajudes directes del Govern d’Espanya

La presidenta del Consell de Menorca, Susana Mora, i el portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, han mantingut avui divendres una reunió de feina a la qual han concretat que les empreses del sector del calçat es podran beneficiar de les ajudes directes previstes al Reial Decret Llei de suport a les empreses més afectades per la pandèmia, aprovat pel Govern d’Espanya, ratificat al Congrés dels Diputats recentment i en virtut del qual el teixit empresarial de Illes Balears rebrà 855 milions d’euros.

08/04/2021
Gemma Triay es reafirma com a ambaixadora de la FFTM

La Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) i la jugadora menorquina de pàdel, Gemma Triay, han arribat a un acord per a l’ampliació i millora del contracte de patrocini fins a l’any 2021. Així, l’actual nombre 1 del World Padel Tour 2020 serà la principal ambaixadora de la marca Menorca.

07/04/2021
Se cerca el Jove Xef Menorquí 2021

Menorca participarà un any més al concurs ‘European Young Chef Award’ en el marc de la seva declaració com a Regió Europea de Gastronomia 2022 i que tindrà lloc el pròxim mes de novembre a Minho, Portugal. Entre els objectius del Young Chef Award es troben la promoció de la innovació en la cuina tradicional,

     
31/03/2021
S’inaugura la Cova de S’Aigua de Cala Blanca

Avui ha tingut lloc la inauguració de la Cova de S’Aigua de la urbanització de Cala Blanca de Ciutadella. Aquesta ha anat a càrrec de la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, la consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord, la directora general de Turisme del Govern balear, Rosana Murillo, i l’alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila i ha comptat amb la presència de diverses autoritats.

29/03/2021
S’incorpora el servei de Fons Europeus al cartipàs del Consell Insular

La gestió de la pandèmia de la Covid-19 ha suposat un trasbals per a l’estat del benestar i l’economia. Un dels projectes prioritaris que han de permetre la recuperació de la nostra economia de manera més forta i diversificada i que ha de suposar, al mateix temps, una oportunitat

29/03/2021
Finalitza el procés de compra de la Bateria de Favàritx

Aquest matí ha tingut lloc la signatura de l’escriptura de compra de la Bateria de Favàritx. L’acte ha comptat amb la presència de la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, la representant del Ministeri de Defensa, Cap. Mª Cruz Acero Ruiz, la Vicepresidenta del Consell, Maite Salord i la notària Mª Teresa García.

26/03/2021
S’inicien les visites a la Cova de S'Aigua de Cala Blanca

Dia 31 de març, s’inaugurarà la Cova de S’Aigua de la urbanització de Cala Blanca de Ciutadella i, a partir del 1r d’abril, s’organitzaran jornades de portes obertes gratuïtes perquè els ciutadans puguin visitar-la seguint totes les mesures de seguretat que marquen els protocols Covid-19. Està previst que es puguin visitar gratuïtament durant els mesos d’abril i maig.

     
26/03/2021
La Presidenta del Consell Insular reclama més garanties en el transport aeri de Menorca

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, s’ha reunit aquest matí amb el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, acompanyada per la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera.

26/03/2021
Més de 50 professionals turístics participen en la Jornada Turisme Menorca

Aquesta setmana ha tingut lloc la Jornada Turisme Menorca en format virtual organitzat per la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) i Turespaña i on hi han participat els seus consellers de les Oficines Espanyoles de Turisme de Londres, Berlín, París, Lisboa i Varsòvia.

25/03/2021
La Presidenta del Consell Insular sol·licita un tractament diferenciat en matèria turística per a Menorca

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha participat aquest matí en la reunió amb la ministra de Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto, la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la resta de presidents dels consells insulars, per tractar temes del sector turístic de les Illes Balears i apropar la realitat i les necessitats de la nostra illa davant la situació actual de pandèmia.

23/03/2021
L’equip de govern aprova la decisió del Govern Balear de perimetrar la Comunitat Autònoma

L’equip de govern del Consell Insular de Menorca celebra la decisió del Govern Balear de no perimetrar entre illes sinó la Comunitat Autònoma. Amb aquesta mesura, a partir del pròxim divendres, serà necessari acreditar un motiu de causa major, de treball o de residència per

     
Destacats

Comprèn l'activitat del Consell Insular en relació amb les matèries de presidència, relacions institucionals, comunicació interna i externa, planificació i coordinació d'inversions estratègiques a càrrec de fons europeus, les matèries d'informació turística, promoció i producte turístic. Així com les actuacions que dugui a terme el Consell Insular en matèria de cooperació internacional.


 

Presidència
Menorca Illa de l’Esport

Des de Menorca apostam per posicionar Menorca a escala internacional com a l’Illa de l’Esport.

Presidència
Menorca Regió Gastronòmica Europea

Sostenibilitat, diversitat i identitat: aquestes són les fortaleses de Menorca com a Regió Gastronòmica Europea.

Presidència
Menorca Starlight

Ser Reserva Starlight implica el compromís de protegir el cel nocturn i eliminar la contaminació lumínica, així com una aposta per una il·luminació eficient i sostenible amb l’entorn de l’illa, a fi de millorar la qualitat de vida de la flora, la fauna i la població.

Presidència
Impost de Turisme Sostenible

L’impost del turisme sostenible és un tribut directe i propi de les Illes Balears, amb caràcter finalista, que grava les estades que fan les persones físiques en allotjaments turístiques i en habitatges que es comercialitzen turísticament a les Balears, i també en embarcacions de creuer que facin escala a les Illes.

Fundació Foment del Turisme de Menorca

C/ Artrutx, 22 2º Local 11
Polígon de Maó
07714 Maó
Tel. + 34 971 368 678
info@menorca.es

Oficina d'Informació Turística Aeroport

Terminal d'Arribades
Mahón, Baleares 07714
+34 971 356 944
infomenorcaeroport@menorca.es

Oficina d'Informació Turística Ciutadella

Plaça des Born (Edificio del ayuntamiento)
+34 971 383 724
infomenorcaciutadella@menorca.es

Oficina d'Informació Turística Port de Maó

Moll de Llevant , 2
Mahón, Baleares 07701
971 355 952
infomenorcaport@menorca.es

Sindicatura de Greuges de Menorca

Consell Insular de Menorca
Plaça Biosfera, 5
07703 Maó (Edifici CIMe)
Telèfon: 971 356 050
e-mail: sindicatura.greuges@cime.es

Fons Menorquí de Cooperació

C/ de la Pau, 21 - Baixos
07750 - Ferreries - Menorca
971 37 35 09
fons@fonsmenorqui.org

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ