Inici El Consell Departaments

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local

 
 
 

Pla Insular de Cooperació (PIC)

  
 

Participació Ciutadana

  
 
 
Noticies relacionades Més notícies
 
 
18/06/2021
Recuperació de la memòria històrica del Desastre d’Annual quan es compleixen 100 anys

Coincidint amb el centenari del Desastre d’Annual (1921) - la pitjor batalla entre Espanya i Marroc on van morir més de 10.000 homes - aquest 2021 el Consell Insular de Menorca vol rendir homenatge a tots els menorquins i residents a l’illa que van participar-hi i especialment als 57 homes que hi van morir i són recordats amb els seus noms tallats al marès del monument dalt el Toro. Tanmateix es vol recuperar la memòria històrica des de l’Institut Menorquí d’Estudis (IME) amb la difusió dels fets que es coneixen i la recerca més profunda dels successos i les persones que van perdre la vida, objectiu pel qual es farà una crida als familiars i descendents que tinguin informació sobre aquests fets per aportar allò que creguin oportú.

15/06/2021
Nova campanya de conscienciació ciutadana per a l’esterilització de moixos assilvestrats

Des d’aquest dimarts i fins octubre es difondrà en premsa, ràdio i en paper la campanya finançada pel Consell i els ajuntaments de Menorca per conscienciar a la ciutadania de la importància de l’esterilització dels moixos com a mètode per controlar el gran nombre d’aquests felins que viuen en els hortals i pels carrers de la nostra illa. El Servei Insular d'Acollida d'Animals del Consell de Menorca ha treballat amb la Protectora d’Animals de Maó i la Protectora d’Animals de Ciutadella en l’elaboració d’aquesta campanya “Estimar-me és castrar-me” perquè existeixen molts moixos assilvestrats i la ciutadania pot ser part de la solució entenent millor l’esterilització.

07/06/2021
Finalitza la renovació de dos carrers des Mercadal i Fornells amb 140.000 € del Pla Insular de Cooperació

El carrer Veterinaris Gomila del poble des Mercadal i el carrer Ses Roques del nucli de Fornells estrenen aquests dies la millora dels seus serveis d’aigua potable, la incorporació d’un sistema de recollida d’aigües pluvials així com una nova pavimentació, continuant en ambdues reformes amb la tipologia dels carrers adjacents ja renovats.

02/06/2021
Desenes d’associacions participen a les Taules d’Entitats convocades per primera vegada a tots els municipis

L’equip impulsor del Pla Insular de Voluntariat, Marta Coll i Edu López, està realitzant aquests dies, des del 25 de maig i fins al pròxim 11 de juny, les Taules d'Entitats als 8 municipis per a reunir a les associacions, entitats i ciutadans interessats. Aquestes trobades donant a conèixer el Pla de Voluntariat de Menorca, que treballa en xarxa amb el Fòrum d'Entitats del Tercer Sector de Menorca (ETS) i la Plataforma del Voluntariat de les Illes balears (PLAVIB), per tal d’impulsar el bon funcionament de les entitats, així com informar sobre la seva necessària adaptació a la nova Llei de Voluntariat. Són un punt de trobada per establir nous vincles, realitzar consultes i fer també aportacions per part de les entitats assistents.

     
01/06/2021
L’Agenda Urbana Menorca (AUM) s’obre a la participació ciutadana i camina cap a uns pobles i ciutats més inclusius

El Consell Insular i el Fons Menorquí de Cooperació han presentat juntament amb l’empresa Anthesis-LaVola i davant 40 persones rellevants dins la societat menorquina, el nou full de ruta denominat Agenda Urbana Menorca (AUM) així com les passes ja fetes i les que s’han de donar per la seva redacció i implementació a l’illa. Aquesta Agenda és un marc polític no normatiu que funciona com un full de ruta per l’illa durant aquesta dècada entre 2021 i 2030 i es relaciona amb l’Agenda Urbana Espanyola, la Nova Agenda Urbana Europea i l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

27/05/2021
Els propietaris de pisos adherits al Lloguer Ètic ja poden demanar fins a 2.500 euros d’ajut

Des d’aquest mes de maig i fins al 2 de novembre es poden sol·licitar els ajuts destinats a propietaris de pisos que els lloguin seguint les pautes del programa de Lloguer Ètic. Els propietaris d'habitatges poden demanar una de les dues línies diferents d'ajuts econòmics en funció de si el seu pis està buit - fins a 2.475 euros - o si ja està llogat - fins a 525 euros. La informació i els detalls d’aquest programa de Lloguer Ètic, així com els tràmits, es troben als webs habitatgesocial.menorca.es i llogueretic.cime.es.

27/05/2021
L’Oficina Insular d’Habitatge augmenta un 41% el nombre d’actuacions respecte al 2019

Durant el pandèmic 2020 i segons es recull en l’Informe Anual de l'Oficina Insular d’Habitatge presentada aquest dimecres al Consell Insular, han estat un total de 657 les unitats de convivència assessorades per l’equip professional. Segons ha explicat la coordinadora i treballadora social de l’Oficina, Beatriz Pons, destaquen també les més de 7.000 actuacions que s’han realitzat per atendre a totes aquestes famílies o unitats de convivència - persones que viuen juntes sense ser família - i que han augmentat un 41% respecte les intervencions realitzades al 2019.

24/05/2021
Un total de 25 persones del programa SOIB Reactiva 2020 s'incorporen al Consell Insular de Menorca en el segon torn durant aquest mes de maig

La presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, la consellera d'Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, la directora insular d'Ocupació, Innovació i Cooperació Local, Nati Benejam, i la directora insular del SOIB Menorca, Míriam Cuerva, van donar la benvinguda a aquests nous treballadors del Consell Insular de Menorca que treballaran durant 4 mesos en obres i serveis d'interès general.

     
14/05/2021
Formació as Mercadal sobre transició ecosocial, accés a l’habitatge i ús de l’espai públic

L’Associació de Vesines des Mercadal, juntament amb el Departament d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local del Consell i amb col·laboració de l’Ajuntament des Mercadal, ofereixen aquest proper cap de setmana unes jornades formatives gratuïtes sobre la transició ecosocial. Mitjançant xerrades i tallers, amb la perspectiva de l’Economia social i solidària, es tracten temes com el cohabitatge, les perspectives feministes, el consum agroecològic i la sobirania alimentària. Les activitats es desenvolupen al Centre de Convencions des Mercadal i és necessari inscriure’s al correu vesinsdesmercadal@gmail.com.

07/05/2021
Finalitza el primer torn del programa SOIB Reactiva 2020

El passat 21 d'abril va tenir lloc l'acte de comiat de les 27 persones treballadores que formaven part del primer torn del programa SOIB Reactiva 2020. L'acte va comptar amb la participació de la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, la directora insular d’Ocupació, Innovació i Cooperació Local, Nati Benejam, la directora insular del SOIB Menorca, Míriam Cuerva, i les persones participants del programa.

06/05/2021
El Servei d'acollida d’animals del Consell renova el suport de les dues protectores de Maó i Ciutadella

Joana Carreres i Joana Roman, representants respectivament de les associacions protectores d’animals de Maó i Ciutadella, han signat aquests dies amb la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, i la directora insular d’Ocupació, Innovació i Cooperació Insular, Nati Benejam, responsables del Servei d'Acollida d'Animals de Menorca, un nou conveni regulador per aquest 2021 pel qual cada associació es compromet a seguir donant suport a les tasques en defensa dels animals que venen realitzant i que el Consell considera “necessàries”.

30/04/2021
El 39% de les intervencions dels Bombers de Menorca durant el 2020 van ser per prevenir perills públics

Durant l’any passat i a causa de les restriccions per la pandèmia de COVID-19, els bombers de Menorca van reduir el nombre d’activitats divulgatives i de pràctiques, però d’altra banda es van augmentar les feines de prevenció de perills públics, especialment al parc de Ciutadella per la col·laboració amb pagesos voluntaris i voluntaris de Protecció Civil, en feines de desinfecció de la via pública, segons ha explicat el sergent Joan Gorrías, cap del Servei insular, en la presentació aquest divendres de la Memòria del Servei de prevenció, extinció d’incendis i salvament del Consell Insular.

     
14/04/2021
Aprenents d’auxiliar sociosanitari realitzen pràctiques a quatre centres assistencials de l’illa dins el programa SOIB 30 Arrels

L’alumnat del programa SOIB 30 Arrels del curs d’Auxiliar sociosanitari per persones dependents a institucions socials realitza les pràctiques a quatre centres geriàtrics i assistencials de Ciutadella i Maó. Els centres on estan duent a terme la part pràctica d’aquest programa mixt de formació i ocupació del SOIB (Servei d’Ocupació de les Illes Balears) són la residència geriàtrica de Santa Rita i el patronat municipal a Ciutadella i la residència geriàtrica del Consell i la residència Trepucó a Maó.

06/04/2021
Llogaters i propietaris poden demanar fins al 30 de juny l'ajut del Consell Insular per pal·liar la pobresa energètica

El Consell Insular de Menorca destina 40.000 euros a ajuts per millorar l'eficiència energètica dels habitatges, el que reduirà el cost de la seva factura energètica mensual. Canviar finestres o posar cortines de materials especials, fer servir pintures tèrmiques, catifes o electrodomèstics de baix consum són algunes

26/03/2021
La Presidenta del Consell Insular reclama més garanties en el transport aeri de Menorca

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, s’ha reunit aquest matí amb el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, acompanyada per la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera.

25/03/2021
El Consell aporta 140.000 euros del Pla Insular de Cooperació per la reforma feta a l’Avinguda del Dr. Llansó des Mercadal

Les millores de l’Avinguda del Doctor Llansó des Mercadal s’han donat per finalitzades. Així ho han explicat avui la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, acompanyada pel batle des Mercadal, Xisco Ametller. Aquestes millores han inclòs l’adequacio´ de serveis i pavimentacio´, tant a les voreres com l’asfaltat de la calçada, a més del nou carril bici. El Consell Insular ha aportat a l’Ajuntament des Mercadal el 40% de l’obra, és a dir, 140.426 euros amb càrrec al Pla Insular de Cooperació (PIC) del 2019.

     
19/03/2021
El Consell col·labora amb Trebaluger Equine Rescue Center per a cuidar a cavalls, ases i mules

L’associació sense ànim de lucre Trebaluger Equine Rescue Center - centre de rescat d’equins de Trebalúger - des Castell ha signat un conveni amb el Consell Insular per fer-se càrrec durant 2021 de fins a 3 cavalls, ases o mules dels quals l’administració pública tingui la tutela per raons diverses. L’objecte del conveni és regularitzar la cura d’aquests animals així com la realització de visites al centre i altres activitats per part de l’associació, que rebrà 2.000 euros en total. El Consell col·labora així a facilitar una sortida als equins en el cas - poc habitual - de maltractament o negligència així com en altres casos en que els propietaris no es puguin fer càrrec.

18/03/2021
S'inicia la construcció de dues noves promocions d’habitatge públic a Maó

La presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, acompanyada de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i del conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha posat les primeres pedres de dues noves promocions d’habitatge públic a Maó.

08/03/2021
El Consell Insular commemora el Dia Internacional de la Dona

El Consell Insular de Menorca ha commemorat un any més el Dia Internacional de la Dona a través de la lectura del Manifest reivindicatiu per a la igualtat de gènere. Una data que anualment té presència a la institució insular per tal de reiterar el compromís amb la consolidació de la igualtat plena i efectiva, la no violència i no discriminació entre dones i homes. Una igualtat com a dret bàsic i essencial, i de justícia per al progrés de la nostra societat i per a la millora de la nostra democràcia.

05/03/2021
El Consell Insular celebra el 5 de març, Dia Mundial de l’Eficiència Energètica

Aquest divendres 5 de març, Dia Mundial de l’Eficiència Energètica, el departament d’Habitatge recorda el gran potencial que ofereix la rehabilitació energètica tant per l’optimització de l’energia consumida, com per la qualitat de vida dels ciutadans dins els habitatges. Respecte a la calefacció, per exemple, destaca que la rehabilitació energètica podria suposar un estalvi del 87% del consum, passant d’una demanda energètica als edificis de 66 kilowatt/hora per metre quadrat i any a només 9, una vegada feta la intervenció.

     
Destacats

Comprèn l'activitat del Consell Insular en relació amb les matèries de règim local, cooperació local i assistència a municipis, el servei de prevenció i extinció d'incendis i salvament, i les actuacions en matèria d'emergències i protecció civil. També gestionarà el servei de protecció animal. Així mateix, implementarà les polítiques de participació ciutadana, innovació i tecnologia i les actuacions que dugui a terme el Consell Insular en matèria d'habitatge, ocupació i formació.

 
Agenda
Ocupació, Habitatge i Cooperació Local


 

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Pla de Reactivació Econòmica del Consell Insular

El Pla de Reactivació Econòmica del Consell Insular té com a finalitat l'impuls del projecte d'Agenda Urbana. Consta d'un fons econòmic comú, entre el Govern Balear i el Consell Insular, per a projectes municipals que estiguin inclosos en l'àmbit del Pacte Autonòmic de Reactivació i Transformació Social i Econòmica.

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Lloguer ètic

El lloguer ètic és la resposta responsable al problema de l’habitatge. Es tracta d’un programa pilot del Consell Insular que té com a objectiu cercar cases buides que els propietaris estiguis disposats a posar en lloguer, per un preu ètic, per a persones en risc d’exclusió als habitatges. El programa funciona amb la creació d’una borsa d’habitatges i una altra de possibles llogaters. El Departament d’Habitatge del Consell Insular s’encarrega de cercar la casa més adequada per a cada família i la família més adient per a cada casa.

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
PIC - Pla Insular de Cooperació

El Pla Insular de Cooperació té com a objectiu donar suport als ajuntaments de Menorca per executar projectes d’obres i serveis municipals de primera necessitat. El 2019 es va aprovar per primera vegada una nova línia turística destinada a la millora de les zones turístiques.

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Pressuposts participatius

El Consell Insular de Menorca va promoure, el 2018, els primers pressuposts participatius d’àmbit insular. Els pressuposts participatius són un procés democràtic i de participació ciutadana en el qual la societat menorquina decideix a què es destina una part del pressupost insular amb l’objectiu principal d’implicar la ciutadania en la presa de decisions sobre el destí d’una part dels recursos públics.


 

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Memòria Oficina Insular d'Habitatge

L'Oficina Insular d'Habitatge és un servei del Consell Insular gestionat per Provivienda i format per un equip de professionals multidisciplinari amb l'objectiu d'oferir informació i assessorament en temes d'habitatge des d'una òptica social, jurídica i administrativa. Estan implicades en tasques de desenvolupament de solucions innovadores de qualitat i des del compromís social, la nostra intervenció abasta diferents àrees relacionades amb l'habitatge habitual de les persones: assessorament i intervenció social, execucions hipotecàries, impagaments de lloguer, tallers grupals dirigits a professionals i a unitats familiars, assessorament jurídic en matèria d'habitatge (civil, penal i administratiu) i mediació residencial i comunitària.

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Estudi sobre l’habitatge buit a Menorca

La idea d’elaborar aquest estudi sorgeix del Consell Insular a principis de l’any 2017 amb la voluntat d’identificar els habitatges buits en els nuclis urbans tradicionals de Menorca i promoure polítiques públiques que permetin introduir aquests habitatges en el mercat de lloguer. L’estudi consta de dues fases: una primera de recopilació i anàlisi a través de les dades de consum d’aigua, i una segona fase de treball de camp per tal de constatar que els habitatges identificats com a buits estan efectivament buits.

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Reglament i guia de participació ciutadana

La participació ciutadana i la transparència en la gestió dels recursos de l’Administració pública són dos dels pilars imprescindibles quan parlam de modernització de les institucions públiques. Des de l’Àrea de Participació Ciutadana del Consell Insular, amb la voluntat de fomentar i facilitar l’aplicació de processos participatius en qualsevol àmbit del sector públic s’ha elaborat una guia de recomanacions per a la implementació d’aquests processos.

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Memòria del Servei dels Bombers de Menorca

El Consell Insular de Menorca i els ajuntaments, com a institucions públiques de Menorca, tenen entre els seus objectius donar resposta a les necessitats i els problemes col·lectius dels ciutadans.

Centre acollida animals Maó

Camí de Curniola, s/n, POIMA 07714 Maó
Tel.: 971351486

Centre acollida animals Ciutadella

Camí Vell, s/n, 07760 Ciutadella
Tel.: 971484666

Oficina Insular d’Habitatge

C/ del Carme, 1 Baixos. 07701 Maó
Tel. 971 86 89 90
oficinainsularvivienda@provivienda.org

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ