Inici El Consell Departaments

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local

 
 
 

Pla Insular de Cooperació (PIC)

  
 

Participació Ciutadana

  
 
 
Noticies relacionades Més notícies
 
 
06/05/2021
El Servei d'acollida d’animals del Consell renova el suport de les dues protectores de Maó i Ciutadella

Joana Carreres i Joana Roman, representants respectivament de les associacions protectores d’animals de Maó i Ciutadella, han signat aquests dies amb la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, i la directora insular d’Ocupació, Innovació i Cooperació Insular, Nati Benejam, responsables del Servei d'Acollida d'Animals de Menorca, un nou conveni regulador per aquest 2021 pel qual cada associació es compromet a seguir donant suport a les tasques en defensa dels animals que venen realitzant i que el Consell considera “necessàries”.

30/04/2021
El 39% de les intervencions dels Bombers de Menorca durant el 2020 van ser per prevenir perills públics

Durant l’any passat i a causa de les restriccions per la pandèmia de COVID-19, els bombers de Menorca van reduir el nombre d’activitats divulgatives i de pràctiques, però d’altra banda es van augmentar les feines de prevenció de perills públics, especialment al parc de Ciutadella per la col·laboració amb pagesos voluntaris i voluntaris de Protecció Civil, en feines de desinfecció de la via pública, segons ha explicat el sergent Joan Gorrías, cap del Servei insular, en la presentació aquest divendres de la Memòria del Servei de prevenció, extinció d’incendis i salvament del Consell Insular.

14/04/2021
Aprenents d’auxiliar sociosanitari realitzen pràctiques a quatre centres assistencials de l’illa dins el programa SOIB 30 Arrels

L’alumnat del programa SOIB 30 Arrels del curs d’Auxiliar sociosanitari per persones dependents a institucions socials realitza les pràctiques a quatre centres geriàtrics i assistencials de Ciutadella i Maó. Els centres on estan duent a terme la part pràctica d’aquest programa mixt de formació i ocupació del SOIB (Servei d’Ocupació de les Illes Balears) són la residència geriàtrica de Santa Rita i el patronat municipal a Ciutadella i la residència geriàtrica del Consell i la residència Trepucó a Maó.

06/04/2021
Llogaters i propietaris poden demanar fins al 30 de juny l'ajut del Consell Insular per pal·liar la pobresa energètica

El Consell Insular de Menorca destina 40.000 euros a ajuts per millorar l'eficiència energètica dels habitatges, el que reduirà el cost de la seva factura energètica mensual. Canviar finestres o posar cortines de materials especials, fer servir pintures tèrmiques, catifes o electrodomèstics de baix consum són algunes

     
26/03/2021
La Presidenta del Consell Insular reclama més garanties en el transport aeri de Menorca

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, s’ha reunit aquest matí amb el ministre de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, José Luis Ábalos, acompanyada per la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i la presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera.

25/03/2021
El Consell aporta 140.000 euros del Pla Insular de Cooperació per la reforma feta a l’Avinguda del Dr. Llansó des Mercadal

Les millores de l’Avinguda del Doctor Llansó des Mercadal s’han donat per finalitzades. Així ho han explicat avui la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, acompanyada pel batle des Mercadal, Xisco Ametller. Aquestes millores han inclòs l’adequacio´ de serveis i pavimentacio´, tant a les voreres com l’asfaltat de la calçada, a més del nou carril bici. El Consell Insular ha aportat a l’Ajuntament des Mercadal el 40% de l’obra, és a dir, 140.426 euros amb càrrec al Pla Insular de Cooperació (PIC) del 2019.

19/03/2021
El Consell col·labora amb Trebaluger Equine Rescue Center per a cuidar a cavalls, ases i mules

L’associació sense ànim de lucre Trebaluger Equine Rescue Center - centre de rescat d’equins de Trebalúger - des Castell ha signat un conveni amb el Consell Insular per fer-se càrrec durant 2021 de fins a 3 cavalls, ases o mules dels quals l’administració pública tingui la tutela per raons diverses. L’objecte del conveni és regularitzar la cura d’aquests animals així com la realització de visites al centre i altres activitats per part de l’associació, que rebrà 2.000 euros en total. El Consell col·labora així a facilitar una sortida als equins en el cas - poc habitual - de maltractament o negligència així com en altres casos en que els propietaris no es puguin fer càrrec.

18/03/2021
S'inicia la construcció de dues noves promocions d’habitatge públic a Maó

La presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, acompanyada de la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, i del conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha posat les primeres pedres de dues noves promocions d’habitatge públic a Maó.

     
08/03/2021
El Consell Insular commemora el Dia Internacional de la Dona

El Consell Insular de Menorca ha commemorat un any més el Dia Internacional de la Dona a través de la lectura del Manifest reivindicatiu per a la igualtat de gènere. Una data que anualment té presència a la institució insular per tal de reiterar el compromís amb la consolidació de la igualtat plena i efectiva, la no violència i no discriminació entre dones i homes. Una igualtat com a dret bàsic i essencial, i de justícia per al progrés de la nostra societat i per a la millora de la nostra democràcia.

05/03/2021
El Consell Insular celebra el 5 de març, Dia Mundial de l’Eficiència Energètica

Aquest divendres 5 de març, Dia Mundial de l’Eficiència Energètica, el departament d’Habitatge recorda el gran potencial que ofereix la rehabilitació energètica tant per l’optimització de l’energia consumida, com per la qualitat de vida dels ciutadans dins els habitatges. Respecte a la calefacció, per exemple, destaca que la rehabilitació energètica podria suposar un estalvi del 87% del consum, passant d’una demanda energètica als edificis de 66 kilowatt/hora per metre quadrat i any a només 9, una vegada feta la intervenció.

26/02/2021
Els participants del programa CIME WEB del SOIB al Consell Insular aprenen tècniques de treball en equip

L’alumnat-treballador del programa SOIB 30 Formació i Ocupació CIME WEB ha rebut durant els mesos de gener i febrer de 2021 una formació complementària en Treball en equip i Metodologies Àgils, de 24 hores de duració, impartida per Sandra Guasch de B&L Training People.

23/02/2021
Nova Oficina Insular d’Habitatge a s’Esplanada de Maó per atendre millor als ciutadans

L’Oficina Insular d’Habitatge deixa de compartir l’espai amb l’IBAVI com feia fins ara i estrena aquest febrer la nova seu a la plaça de s’Esplanada nombre 2 de Maó, junt al carrer de Ses Moreres. També es dóna atenció a altres municipis de l’Illa si es compta amb espais concertats prèviament. Des d’aquesta oficina dependent del Consell Insular i gestionada per Provivienda amb un equip de professionals, s’ofereix informació i assessorament en temes d’habitatge: contractes de lloguer, tant des de la vessant del propietari com de l'inquilí, impagaments de lloguer, mediació entre propietaris i llogaters, execucions hipotecàries i aspectes jurídics relacionats amb l'accés a l’habitatge així com tallers dirigits a professionals i unitats familiars.

     
22/02/2021
18 alumnes han començat per primera vegada a l’illa el curs de capacitació de Bombers de Menorca

El curs s’ha inaugurat amb gran expectativa i permetrà en 4 mesos cobrir les vacants existents i crear una borsa de treball de bombers professionals

17/02/2021
30 alumnes dels tallers del SOIB amb contractes d’aprenentatge al Consell s'adapten al mode semipresencial

Els 3 programes d’ocupació i formació del SOIB Alforí, CIME WEB i Arrels, combinen ara la presencialitat amb les sessions a distància degut a les mesures sanitàries pel Covid-19. El Departament d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local del Consell ha facilitat tot el necessari per tal de realitzar una part de les classes a distància. Així, els alumnes segueixen fent les classes teòriques online mentre que les pràctiques es realitzen en grups reduïts. D’aquesta manera els alumnes poden continuar amb la seva formació i obtenir la titulació corresponent que els hi facilitarà la inserció laboral.

16/02/2021
El Pla Insular de Cooperació del Consell inverteix 1 milió i mig d’euros en 26 projectes municipals acabats durant el 2020

L’acondicionament i pavimentació del camí de Binigaus i del camí a la deixalleria des Migjorn Gran, la reposició de l’asfalt entre Cap d'en Font i Binissafúller a Sant Lluís i la reurbanització del Passeig Marítim de Cala’n Porter a Alaior són alguns dels 26 projectes d’obres i serveis municipals finalitzats durant el passat 2020, amb la inversió de 1.454.334 euros del Pla Insular de Cooperació (PIC) mitjançant el qual el Consell Insular col·labora amb els diversos ajuntaments dels projectes realitzats, que han invertit per la seva banda 1.372.920 euros en total.

16/02/2021
El Consell Insular obté la pròrroga per posar en marxa la Menorca Smart Island amb més d’1 milió d’euros de l’ecotaxa

Aquest febrer s’ha rebut a l’àrea d’Innovació i Noves Tecnologies del Consell Insular de Menorca la confirmació oficial per part del Govern Balear que es prorroga en 24 mesos el període d’execució del projecte Menorca Smart Island (Menorca Illa Intel·ligent), amb la inversió total de 1.351.152 euros del Fons d’Impuls del Turisme Sostenible, conegut com l’ecotaxa. La Consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, celebra que sigui un dels pocs projectes que ha pogut mantenir Menorca amb fons procedents de l’ecotaxa.

     
10/02/2021
La formació per a l’ocupació del Consell Insular obté l’imprescindible certificat de qualitat ISO 9001

Després d’un llarg i detallat procés d’auditoria, al Consell Insular se li ha concedit el certificat Norma ISO 9001:2015 per la Gestió i Impartició de la Formació Professional Bonificada i Ocupacional que realitza. Aquest és un reconeixement important al model de gestió que a més serà un requisit indispensable legalment a la Unió Europea per a poder oferir aquestes activitats formatives a partir del mes d’abril d’aquest 2021.

08/02/2021
La Comissió de Coordinació del Voluntariat mostra la disponibilitat de les administracions per promocionar el voluntariat i millorar els recursos públics cap a les entitats

La Comissió de Coordinació del Voluntariat reunida per primera vegada aquest divendres 29 de gener mostra la disponibilitat dels consistoris a col·laborar amb entitats del tercer sector i voluntaris. En aquesta trobada telemàtica de feina, van treballar conjuntament els vuit ajuntaments de l’illa amb els quatre departaments del Consell Insular més relacionats amb voluntariat i els tècnics impulsors del Pla de Voluntariat, per desenvolupar iniciatives comunes un cop escoltades les propostes de la Taula d’Entitats, celebrada al novembre.

05/02/2021
Menorca participa amb Màlaga i Pamplona en un taller sobre el canvi climàtic i l’Agenda Urbana

El Consell Insular de Menorca representat per la Directora Insular d’Habitatge, Participació Ciutadana i Voluntariat, Paula Ferrando, amb el suport de Rafa Muñoz, tècnic del Consorci de Residus i Energia de Menorca, ha participat activament al taller estatal sobre el canvi climàtic i l’Agenda Urbana realitzat aquest 3 de febrer i organitzat per la Xarxa Espanyola de Ciutats pel Clima, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP), l’Oficina Espanyola de Canvi Climàtic i el Ministeri per la transició ecològica i el repte demogràfic. Entre els assistents ha destacat la participació de la Subdirectora General de Polítiques Urbanes del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Ángela de la Cruz, sobre la vinculació precisament de l’Agenda Urbana Espanyola amb els reptes del canvi climàtic.

05/02/2021
El Servei insular de Prevenció i Extinció d’Incendis prepara enguany un Pla Estratègic molt complet per millorar l’eficiència

El Pla Estratègic farà un estudi quantitatiu i transversal del servei per identificar tant les mancances actuals com les previsibles a mig i llarg termini, així com per plantejar les solucions i planificar el seu desenvolupament. El servei de Prevenció i Extinció d’Incendis de l’illa de Menorca (SPEI) es gestiona des del departament d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local del Consell Insular i es finança entre els 8 ajuntaments i el Consell. A la darrera reunió de batles amb el Consell es va acordar la necessitat d’aquest Pla per donar una òptima prestació del servei i avaluar la situació tant dels recursos humans com materials. Actualment ja s’estan adquirint molts dels recursos materials i a més, el pròxim 22 de febrer, comença a Menorca el primer curs de formació amb 18 bombers.

     
Destacats

Comprèn l'activitat del Consell Insular en relació amb les matèries de règim local, cooperació local i assistència a municipis, el servei de prevenció i extinció d'incendis i salvament, i les actuacions en matèria d'emergències i protecció civil. També gestionarà el servei de protecció animal. Així mateix, implementarà les polítiques de participació ciutadana, innovació i tecnologia i les actuacions que dugui a terme el Consell Insular en matèria d'habitatge, ocupació i formació.

 
Agenda
Ocupació, Habitatge i Cooperació Local


 

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Pla de Reactivació Econòmica del Consell Insular

El Pla de Reactivació Econòmica del Consell Insular té com a finalitat l'impuls del projecte d'Agenda Urbana. Consta d'un fons econòmic comú, entre el Govern Balear i el Consell Insular, per a projectes municipals que estiguin inclosos en l'àmbit del Pacte Autonòmic de Reactivació i Transformació Social i Econòmica.

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Lloguer ètic

El lloguer ètic és la resposta responsable al problema de l’habitatge. Es tracta d’un programa pilot del Consell Insular que té com a objectiu cercar cases buides que els propietaris estiguis disposats a posar en lloguer, per un preu ètic, per a persones en risc d’exclusió als habitatges. El programa funciona amb la creació d’una borsa d’habitatges i una altra de possibles llogaters. El Departament d’Habitatge del Consell Insular s’encarrega de cercar la casa més adequada per a cada família i la família més adient per a cada casa.

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
PIC - Pla Insular de Cooperació

El Pla Insular de Cooperació té com a objectiu donar suport als ajuntaments de Menorca per executar projectes d’obres i serveis municipals de primera necessitat. El 2019 es va aprovar per primera vegada una nova línia turística destinada a la millora de les zones turístiques.

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Pressuposts participatius

El Consell Insular de Menorca va promoure, el 2018, els primers pressuposts participatius d’àmbit insular. Els pressuposts participatius són un procés democràtic i de participació ciutadana en el qual la societat menorquina decideix a què es destina una part del pressupost insular amb l’objectiu principal d’implicar la ciutadania en la presa de decisions sobre el destí d’una part dels recursos públics.


 

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Memòria Oficina Insular d'Habitatge

L'Oficina Insular d'Habitatge és un servei del Consell Insular gestionat per Provivienda i format per un equip de professionals multidisciplinari amb l'objectiu d'oferir informació i assessorament en temes d'habitatge des d'una òptica social, jurídica i administrativa. Estan implicades en tasques de desenvolupament de solucions innovadores de qualitat i des del compromís social, la nostra intervenció abasta diferents àrees relacionades amb l'habitatge habitual de les persones: assessorament i intervenció social, execucions hipotecàries, impagaments de lloguer, tallers grupals dirigits a professionals i a unitats familiars, assessorament jurídic en matèria d'habitatge (civil, penal i administratiu) i mediació residencial i comunitària.

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Estudi sobre l’habitatge buit a Menorca

La idea d’elaborar aquest estudi sorgeix del Consell Insular a principis de l’any 2017 amb la voluntat d’identificar els habitatges buits en els nuclis urbans tradicionals de Menorca i promoure polítiques públiques que permetin introduir aquests habitatges en el mercat de lloguer. L’estudi consta de dues fases: una primera de recopilació i anàlisi a través de les dades de consum d’aigua, i una segona fase de treball de camp per tal de constatar que els habitatges identificats com a buits estan efectivament buits.

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Reglament i guia de participació ciutadana

La participació ciutadana i la transparència en la gestió dels recursos de l’Administració pública són dos dels pilars imprescindibles quan parlam de modernització de les institucions públiques. Des de l’Àrea de Participació Ciutadana del Consell Insular, amb la voluntat de fomentar i facilitar l’aplicació de processos participatius en qualsevol àmbit del sector públic s’ha elaborat una guia de recomanacions per a la implementació d’aquests processos.

Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
Memòria del Servei dels Bombers de Menorca

El Consell Insular de Menorca i els ajuntaments, com a institucions públiques de Menorca, tenen entre els seus objectius donar resposta a les necessitats i els problemes col·lectius dels ciutadans.

Centre acollida animals Maó

Camí de Curniola, s/n, POIMA 07714 Maó
Tel.: 971351486

Centre acollida animals Ciutadella

Camí Vell, s/n, 07760 Ciutadella
Tel.: 971484666

Oficina Insular d’Habitatge

C/ del Carme, 1 Baixos. 07701 Maó
Tel. 971 86 89 90
oficinainsularvivienda@provivienda.org

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ