Pla Millora Qualitat Aire

     
 

Coolinquiet

     
 

On puc trobar un de recàrrega elèctrica pel meu vehicle a Menorca?

     
 

     
 

Quins carrils bici hi ha a Menorca?

     
 
 
Noticies relacionades Més notícies
 
 
08/06/2021
Finalització obres millora carretera Me-16

Les obres de millora de la carretera Me-16, que uneixen els municipis d’Alaior i Es Migjorn des dels Plans d'Alaior fins a Son Trèmol s’han donat per finalitzades amb la signatura de la recepció de les obres entre l’empresa constructora M.Polo, el director d’obra, l’ETOP Manel de Febrer, i l’equip tècnic del Consell Insular. Les obres s’han executat amb un preu de licitació de 717.500 €, i en un termini de 3 mesos.

02/06/2021
Increment de servei a les línies del servei regular de passatgers per carretera a partir de dia 1 de juny

Aquesta setmana s’ha incrementat el servei de línies i freqüències del transport públic de passatgers per carretera. Tradicionalment i en condicions normals, el dia 1 de maig marcava el canvi d’horaris, increment de freqüències i posada en marxa de noves línies per tal d’oferir un servei més acurat a les zones turístiques.

28/05/2021
Finalitzen les obres d’enllumenat del Camí de Trepucó-Bintaufa

Aquesta setmana han finalitzat les obres d’enllumenat del Camí de Trepucó-Bintaufa. En total s’han instal·lat 17 nous fanals sota la supervisió d’un arqueòleg, per la seva proximitat al poblat talaiòtic de Trepucó, per tal d’assegurar la preservació del nostre patrimoni cultural.

24/05/2021
Entrada en servei de la parada de transport públic al polígon industrial de Maó

Avui entra novament en funcionament la parada de bus ubicada al polígon industrial de Maó a l’alçada de la piscina municipal, sentit Maó. Aquesta actuació en matèria de mobilitat pretén donar resposta a les peticions realitzades per part de les persones usuàries del transport públic que havien sol·licitat poder utilitzar aquesta parada, només de baixada, en els seus desplaçaments a la capital insular.

     
19/05/2021
Posa’t en línia i llegeix dins el bus!

La xarxa de Biblioteques de Menorca i el Departament de Mobilitat del Cime han acordat col·laborar per tal de facilitar la lectura durant els trajectes als busos que presten el servei regular de passatgers per carretera.

18/05/2021
Validesa inspeccions ITV

Com a mesura cautelar, s’ha suspès l’article 2 de l’Ordre ministerial 413/2020, la qual cosa significa que per als vehicles amb vigència de la ITV durant l’estat d’alarma (del 14 de març al 20 de juny de 2020) continuen essent vàlides les pròrrogues per passar la ITV, però el calcul de la propera inspecció es farà segons l’RD 920/2017, és a dir, es farà segons el dia en què es passi inspecció.

14/05/2021
Increment del servei de la línia 41 a partir de dilluns 17 de maig

Tot i les minses perspectives d’afluència de visitants i la corresponent obertura d’establiments turístics, el departament de Mobilitat del Consell Insular de Menorca preveu incrementar, per aquest dilluns 17 de maig, el nombre de freqüències en la línia 41 del servei regular de passatgers per carretera.

10/05/2021
Inici del servei regular de passatgers a la zona turística de Cala Galdana

Avui està previst l’inici del servei de transport regular de passatgers per carretera a la zona turística de Cala Galdana. La incertesa en les previsions d’ocupació no feien preveure l’inici del servei fins ben entrat el mes de juny, no obstant això, l’obertura imminent d’alguns establiments turístics de la zona han permès començar el servei amb quatre expedicions diàries.

     
24/03/2021
Finalitzen les obres de la nova rotonda de Sant Climent

El Consell Insular de Menorca ha donat per finalitzades les obres de la nova rotonda de Sant Climent que es van iniciar el passat 1 de desembre. L’objectiu d’aquesta actuació és la millora l’encreuament de la Me-12 amb el carrer de Mussuptà i carretera de Binidalí, a Sant Climent.

18/03/2021
Finalitzen les obres de millora del paviment del Camí del Far de Cavalleria

Aquesta setmana s’han donat per finalitzades les obres de millora del ferm del Camí del Far de Cavalleria. Les obres, que han durat 2 mesos, han consistit en la millora del paviment del camí, en un tram d’aproximadament 3,8 km des de l’entrada a la finca de Santa Teresa fins a les barreres del far de Cavalleria.

16/03/2021
Avís de caducitat de la targeta TMES

El 2016 es van activar bona part de les targetes TMES que actualment atenen les necessitats de mobilitat en transport públic per a jubilats i pensionistes de la nostra illa. Aquestes targetes tenen una caducitat de 5 anys, per tant, al llarg d’aquest 2021 toca renovar-les per poder continuar gaudint dels descomptes de la mateixa.

11/03/2021
El Consell Insular posa en marxa una nova campanya per a fomentar l’ús del transport públic

El rastre que va deixant darrera la pandèmia provocada per la Covid-19 són perceptibles a molts sectors i activitats. El transport públic de passatgers per carretera no n’és una excepció. Les severes restriccions en la mobilitat imposades pel confinament absolut que, fa tot just un any es va decretar arreu de l’estat, van reduir de forma exponencial el nombre de passatgers que es decidien a utilitzar la xarxa de transport regular.

     
09/03/2021
Inicien les obres del Camí de Trepucó

El passat mes de febrer es van iniciar les obres d’enllumenat del Camí de Trepucó/Bintaufa. El tram té una longitud aproximada de 310m i es troba en el terme municipal de Maó. Aquesta actuació contempla la instal·lació de 17 nous fanals que il·luminaran el tram amb gran eficiència energètica gràcies a la il·luminació LED i la incorporació d’un rellotge que regularà les hores d’encesa i apagada de lluminària de manera automàtica.

03/03/2021
La consellera de Mobilitat del Consell Insular participa en la reunió del Consell Balear de Transports

La consellera de Mobilitat, Francesca Gomis, ha participat avui dimecres dia 3 a la sessió ordinària del Consell Balear de Transports, celebrat de forma telemàtica i presencial al Consolat de Mar.

16/02/2021
Finalitzen les obres de rehabilitació de l’obra de la fàbrica existent sobre el torrent del camí de Cavalleria

El Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament des Mercadal han donat per conclosa la rehabilitació de l’obra de fàbrica existent, sobre el torrent del camí del Cap de Cavalleria i la millora del tram del camí afectat. El projecte ha inclòs el perllongament del pont en ambdós costats de l’eix del camí i la millora de la corba que presenta el camí, permetent una ampliació de les voreres necessària per al trànsit de vehicles.

12/02/2021
Inici del servei de parada de bus regular a la zona residencial de Son Oléo (Ciutadella)

El pròxim dilluns 15 de febrer està prevista la posada en marxa de la nova parada del servei regular de passatgers a la zona residencial de Son Oléo, que s’incorporarà en el traçat i recorregut de la línia 65 amb 4 freqüències diàries, dues al matí i dues al capvespre.

     
10/02/2021
Finalitzen les obres de rehabilitació de l’Avinguda Central de Cala’n Porter

Aquesta setmana s’han donat per concloses les obres de rehabilitació de l’Avinguda Central de Cala’n Porter. Es tracta d’una iniciativa subvencionada a través dels Fons rebuts al Consell Insular per la fallida de Thomas Cook i que ha estat gestionada i executada per l’Ajuntament d’Alaior

08/02/2021
Inici del pintat de les parets de les andanes de l’estació d’autobusos de Maó

L’estació d'autobusos de Maó lluirà una nova imatge de color pel que fa a les parets que donen a les andanes de l’estació. El departament de Mobilitat informa que, al llarg de la setmana, s’iniciaran les tasques de pintat amb els colors corporatius a les parets exteriors de les andanes que, durant anys, han contemplat el pas del temps sense cap millora pel que fa al seu aspecte. Es preveu que aquestes feines d’embelliment no s’allarguin més enllà de deu dies.

08/02/2021
Inici de les obres de millora de la via perimetral (Mascaró Passarius) de Ciutadella

Aquesta setmana està previst que donin inici les obres de millora de la zona que serveis d’intercanviador a la via perimetral de Ciutadella. Aquestes obres tenen una durada prevista de 3 mesos i han de servir per adequar i millorar un espai que acull bona part del trànsit de passatgers del servei públic de bus, mentre no finalitzi el procés per ubicar el que serà la futura estació d’autobusos de Ciutadella.

04/02/2021
Inicia la fase 2 de les obres de la rotonda Sant Climent

Divendres 5 s’iniciarà la fase 2 de les obres de la Rotonda de Sant Climent. El termini de la fase serà d’un mes, on el tram de carretera Me-12 davant el carrer Mussuptà es tancarà al trànsit per 1 mes, i aquest serà desviat amb les següents afeccions:

     
Destacats

Comprèn l'activitat administrativa del Consell Insular en matèria de carreteres, millora i manteniment de camins, transports i inspecció tècnica de vehicles.


 

Mobilitat
Pla insular de serveis de transport regular de viatgers per carretera

El Pla insular de serveis de transport regular de viatgers per carretera és el primer que elabora el Consell Insular de Menorca i pretén, a partir de l'anàlisi acurada de la situació actual, de l'estructura viària, de la distribució de la població, de les característiques de l'oferta i demanda actuals del transport públic regular a Menorca i de la diagnosi específica del sistema, extreure'n les conclusions pertinents que serveixin per planificar les accions que s'han d'emprendre en endavant.

Mobilitat
Pla Director Sectorial de Carreteres

El Pla Director Sectorial de Carreteres inclou un anàlisi de l’evolució demogràfica, equipaments i usos del sòl de l’illa; una descripció geogràfica de les unitats paisatgístiques, d’acord amb la divisió establerta al Pla Territorial Insular de Menorca (PTI) i una anàlisi de les característiques hidrològiques generals i la seva interacció amb la xarxa viària, destacant especialment les zones inundables. 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ