Inici El Consell Departaments

Cultura, Educació, Joventut i Esports

 
 
 

Taller de dol

    
 

Coolinquiet

    
 

Rescat Cultural

    
 

Agenda cultural Menorca

    
 
 
Noticies relacionades Més notícies
 
 
06/05/2021
Les obres de recuperació del Reial Alcàsser de Ciutadella posen al descobert el potencial arqueològic de la zona

El conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, i l’alcaldessa de l’Ajuntament de Ciutadella, Joana Gomila, han visitat les obres de recuperació de les restes islàmiques del Reial Alcàsser de Ciutadella.

05/05/2021
Arriba la tercera edició del projecte «Un estiu per créixer»

Després de l’èxit social i educatiu que va tenir la segona edició del projecte «Un estiu per créixer» amb més de 370 joves participants, el Consell Insular de Menorca, a través del Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports amb col·laboració del Consell Escolar de Menorca, els centres educatius de Menorca i tots els Ajuntaments de Menorca, n’ha impulsat la tercera edició.

04/05/2021
XII Festival Menorca Jove

El proper dissabte 22 de maig es durà a terme al Pla de sa Creu a Sant Lluís el XII Festival Menorca Jove. Aquest esdeveniment forma part del programa de lleure educatiu AlternaNits que compta amb el finançament del Plan Nacional sobre Drogas del Ministeri de Sanitat i el Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca.

03/05/2021
El Consell concedirà el Premi Maria Lluïsa Serra - Taula d’Or 2021 a Josefina Salord i Ripoll

El Consell Insular de Menorca concedirà el Premi Maria Lluïsa Serra - Taula d’Or 2021 a la filòloga menorquina Josefina Salord i Ripoll. La proposta, exposada avui durant la Comissió Informativa de Cultura, es durà a aprovació al Ple d’aquest mes.

     
29/04/2021
El Consell Insular obre el termini d’inscripció per al programa Menorca Música i Teatre 2021

El Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca ha obert el termini d’inscripció per al programa Menorca Música i Teatre. L’objecte del mateix és la promoció de l'activitat musical i teatral dels grups menorquins a la nostra illa.

29/04/2021
Inici dels nous programes de prescripció d’exercici físic per a la salut de «Menorca Borina»

Una de les àrees de treball del programa MENORCA BORINA del Gabinet de Medicina Esportiva del departament d’esports del Consell Insular de Menorca és la prescripció d’exercici físic per a la millora i manteniment de la salut en diferents patologies i en persones sedentàries amb factors de risc cardiovascular.

26/04/2021
El Consell Insular treu la convocatòria de beques per a estudis fora de Menorca, pendent de rebre l'aportación del Govern de les Illes Balears

El Consell Insular de Menorca ha aprovat avui la convocatòria anual d’ajudes per realització d’estudis fora de Menorca, amb la voluntat de compensar el major cost econòmic que suposa cursar estudis fora del lloc habitual de residència, i poder complementar les ajudes i/o ampliar, el ventall de beneficiaris de les ajudes que convoquen amb un objecte similar l’Administració de l’Estat i la Comunitat Autònoma o altres institucions i entitats privades.

22/04/2021
El Consell Insular de Menorca critica la discriminació de les escoles de música de l'illa en la convocatòria d'ajudes econòmiques del Govern a les escoles de música i dansa

El BOIB de dia 17 d’abril ha publicat la resolució del conseller d’Educació i Formació Professional per la qual es convoquen ajudes econòmiques per al curs 2020-2021 per contribuir al sosteniment de les escoles de música i dansa de les Illes Balears reconegudes per la Conselleria d’Educació de titularitat pública.

     
21/04/2021
El Departament de Cultura publica el Catàleg d’edicions menorquines 2020

Com cada abril, el mes de les lletres, el Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca ha publicat una nova edició del Catàleg d’edicions menorquines, en aquest cas el corresponent a l’any 2020 i que suposa l’especial de la revista “Àmbit” número 65.

21/04/2021
“Retorn en el tempus”, el joc de pistes del Disset de gener dirigit al públic familiar

El Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca recupera “Retorn en el tempus”, una proposta participativa i dinàmica, tipus joc de pistes, que havia de celebrar-se en el marc del programa de la Diada del Poble de Menorca i que es va suspendre per mor de la Covid-19.

20/04/2021
Quinze dies d'intensa activitat! (ALTERNANITS 2019-2020/2021)

Aquests darrers quinze dies el programa ha organitzat un grapat d’activitats per als joves de Menorca. Aprofitant les vacances escolars s’han dut a terme activitats de tota mena en els diferents municipis de l’illa.

14/04/2021
El servei d’Esports del Consell Insular posa en marxa el projecte The Daily Mile

El Servei d’Esports del Consell Insular de Menorca, a través del Gabinet de Medicina Esportiva i del programa Menorca Borina, segueix treballant pel foment dels hàbits saludables en tota la població. En aquest sentit, des de Menorca Borina es posa en marxa el projecte The Daily Mile.

     
14/04/2021
El concert “Una nit de musical” es podrà veure per streaming a través del canal Youtube del Consell

El Departament de Cultura del Consell Insular de Menorca ha celebrat el sorteig de les entrades disponibles per al concert “Una nit de musical” a càrrec de l’Orquestra Simfònica de les Illes Balears i de l’actriu i cantant Àngels Gonyalons. La institució insular ha guardonat a un total de 125 guanyadors i guanyadores, cada un d’ells té a la seva disposició una entrada doble. El concert tindrà lloc dia 17 d’abril, a les 20 hores, al Teatre Principal de Maó.

14/04/2021
Estrena del vídeo Talaiots pels drets humans 2021

El Consell Insular de Menorca (CIM) presenta el vídeo Talaiots pels drets humans 2021, sobre l’acció «Torres, talaies i talaiots de la Mediterrània. Un cant pels drets humans», que va tenir lloc el 27 de març passat amb l’encesa de 32 monuments prehistòrics de Menorca. Aquesta va ser la cinquena edició de l’activitat, organitzada pel CIM en col·laboració amb 22 entitats solidàries, veïnals i culturals de l’illa. L’acte central, amb la lectura d’un manifest i la interpretació de la cançó Ítaca de Lluís Llach, va tenir lloc al jaciment de Torre d’en Galmés (Alaior).

13/04/2021
L’experiència de Diego Huguet, un dels darrers mestres d’aixa que queden a l’illa, el Convent de Sant Diego o el potencial de Menorca com a escenari de ficcions, continguts de la revista “Àmbit”

El nou número de la revista “Àmbit” dedica una extensa entrevista a Diego Huguet, un dels darrers mestres d’aixa que queden a l’illa. Huguet va aprendre l’ofici del seu pare i parla amb veneració dels antics mestres artesans d’arreu de l’illa alhora que clama pel relleu generacional de la professió.

07/04/2021
Presentació nova edició de Becatalaiotica

Becatalaiotica és un projecte cultural nascut el 2016 de la mà de l’associació d’Amics del Museu de Menorca amb l'objectiu de donar visibilitat al talent jove, reivindicar el valor inspirador del paisatge i promoure la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial entre nous públics.

     
31/03/2021
El Consell aprova el conveni de Rescat Cultural 2021 amb els ajuntaments amb una inversió de 50.000 euros per a la contractació local musical i d'arts escèniques

Des de l’arribada de la pandèmia de la COVID-19 s’ha hagut de cancel·lar i suspendre gran part de l’activitat cultural presencial a Menorca. Nombrosos artistes, espectacles i altres activitats relacionades amb el món artístic i cultural s’han vist afectades. Algunes activitats s’han pogut reprogramar, però d’altres no.

30/03/2021
Conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Ferreries per a l’edició i la impressió del segon volum del dietari d’Antoni Camps Fullana

El Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Ferreries han aprovat un conveni per a l’edició i la impressió del segon dietari d’Antoni Camps Fullana (Ferreries, 1908-1990), destacat cronista de la vida del poble de Ferreries i alhora amb un paper molt important en l’àmbit musical.

26/03/2021
Celebració del dia mundial de l’activitat física (DMAF) 2021

Des del programa MENORCA BORINA del servei d’esports del Consell Insular de Menorca, un any més, volem celebrar el Dia Mundial de l’Activitat Física (DMAF), per recomanació de l’Organització Mundial de la Salut (OMS), amb tots els menorquins i menorquines i ho farem en un format diferent. Aquest any plantejam el repte col·lectiu de sumar

26/03/2021
El Consell destina 40.000 euros al foment de l’ús del català en el sector empresarial, associatiu i esportiu de Menorca i per a l’edició en llengua catalana per a l’any 2021

El BOIB núm. 41 de 25 de març de 2021 publica la convocatòria d’ajuts del Consell Insular de Menorca per al foment de l’ús del català en el sector empresarial, associatiu i esportiu de Menorca i de suport a l’edició en llengua catalana per a l’any 2021.

     
Destacats

Comprèn l'activitat del Consell Insular referida a les matèries de cultura, política lingüística i patrimoni històric, arxiu, biblioteques, esports, joventut i lleure. Així mateix comprendrà les actuacions que dugui a terme el Consell Insular en matèria d'educació i interculturalitat. També gestionarà la Casa de Menorca a Barcelona.

 
Agenda
Cultura, Educació, Joventut i Esports


 

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Xala a la Natura

El programa Xala a la Natura promociona entre els joves de 2n a 6è de primària de Menorca la pràctica d’esports fora de l’horari escolar i en contacte amb la natura. Els escolars aprenen una nova activitat i els valors que la pràctica esportiva implica, com la companyonia i el respecte als altres i a la natura.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Integrasport

Amb l’objectiu de crear una eina de transformació de l’entorn esportiu que afavoreixi l’aprenentatge dels i les esportistes i faci de l’esport el millor vehicle de creixement personal, l’Àrea d’Esports del Consell de Menorca va posar en marxa el programa Integrasport: Posam Valors a l'Esport.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Un estiu per crèixer

«Un estiu per créixer» és un projecte que pretén ampliar el temps educatiu de gran part dels adolescents d’entre 14 i 17 anys durant un mes de l’estiu (juliol o agost) a tots els municipis de l’illa de Menorca. Els adolescents duran a terme una tasca educativa prèviament acordada i tindran l’oportunitat de seleccionar un entorn d’aprenentatge lligat a la seva vocació vital, tot això connectat amb una formació prèvia en estreta col·laboració amb el centre educatiu de procedència i en què els alumnes que hi participin han de presentar, el setembre, una memòria sobre l’acció d’aprenentatge viscuda.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
ONA: Dona, Activitat física i Esport a Menorca

El projecte ONA, Dona, Activitat física i Esport a Menorca, té com a objectiu promoure la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, així com la transmissió de valors i actituds igualitàries en l’àmbit de l’esport.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de Menorca

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports, juntament amb l’Agència Menorca Reserva de la Biosfera i l’Institut Menorquí d'Estudis, inicià el 2017 l’elaboració de l’Inventari del Patrimoni Cultural Immaterial de Menorca.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Menorca Talaiòtica

L’Estat espanyol presentarà davant del Comitè del Patrimoni Mundial una selecció de jaciments arqueològics representatius de la Menorca Talaiòtica com a bé patrimonial candidata a entrar en la Llista de patrimoni mundial i, per tant, per ser considerada patrimoni mundial de la humanitat.


 

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Guia pràctica per a l'atenció als processos de pèrdua i dol des dels centres educatius

La guia d’actuació específica que es presenta posa l’accent a proporcionar pautes i orientacions generals per afrontar qualsevol situació de mort d’una forma coordinada i respectuosa, així com facilitar el procés de presa de decisions davant circumstàncies emocionalment intenses. En definitiva, la intenció d’aquesta guia no és el desenvolupament d’un programa d’intervenció en el procés de dol, sinó donar a conèixer els recursos i les eines adequades per gestionar de la millor manera la situació de pèrdua d’algun membre de la comunitat.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Terminologia de les festes de Menorca

El Servei de Política Lingüística i Cultura Popular del Consell Insular de Menorca desplega el diccionari en línia Terminologia de les festes de Menorca, allotjat al Termcat, amb l’edició de vocabularis visuals il·lustrats per Laura Miyashiro. La intenció és aplegar en una sèrie de vocabularis senzills els principals termes referits als diferents àmbits de la nostra festa.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Memòria de la Xarxa de Biblioteques Menorca

Les biblioteques de la Xarxa de Biblioteques de Menorca són centres de referència dins la comunitat menorquina. Cada cop són més presents en la vida dels ciutadans, als quals proporcionen servei i faciliten l’accés a la informació i al coneixement en qualsevol suport.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Manual de bones pràctiques per a les visites culturals i la conservació del patrimoni històric

El manual de bones pràctiques per a les visites culturals i la conservació del patrimoni històric s’ha elaborat per conscienciar la societat de la necessitat de conservar el patrimoni històric de Menorca com una herència cultural de tots i que s’ha de llegar a les generacions futures en les millors condicions.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Pla de Dinamització Lingüística de Menorca (2018-2021)

El PDLM pretén ser l’instrument a partir del qual el Consell i els diferents ajuntaments de l'illa planifiquin i estructurin les actuacions que anualment considerin convenient dur a terme per promoure l’ús del català en tots els àmbits de la societat menorquina.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
Revista Àmbit

Àmbit és la revista digital de periodicitat trimestral a través de la qual s’informa de totes les iniciatives que promouen els diferents serveis que configuren l’Àrea de Cultura i Patrimoni, així com l’actualitat més destacada en l’àmbit de les arts a Menorca.

Cultura, Educació, Joventut i Esports
VI Pla Insular de Gestió del Patrimoni Històric

El Pla Insular de Gestió del Patrimoni Històric de Menorca és un conjunt d’actuacions i prioritats de l’acció pública destinades a ordenar i facilitar les tasques preventives, la intervenció, la conservació i la difusió del patrimoni.