Inici El Consell Departaments

Benestar Social

 

Covid-19

 
 
Noticies relacionades Més notícies
 
 
13/05/2021
El Consell Insular posa en marxa el nou Servei d’Atenció Integral de les persones LGTBI a Menorca

El Consell Insular, a través del departament de Benestar Social, ha presentat el projecte per a l’atenció integral de les persones que pateixen, hagin patit o estiguin en risc de patir discriminació o violència per raó d’orientació sexual, identitat de gènere i/o expressió de gènere s’autoidentifiquin o no amb lesbianes, gais, transsexuals, bisexuals, intersexuals o queer, i les seves famílies a Menorca.

10/05/2021
Oberta la convocatòria de la segona edició del concurs per a la selecció d'un cartell per al Dia Internacional de l'Orgull LGTBI

El Consell Insular de Menorca ha posat en marxa la segona edició del concurs per a la creació d’un cartell pel Dia Internacional de l’Orgull LGTBI. Es tracta d’una iniciativa que pretén estimular i fomentar la participació de la ciutadania en la construcció d’una imatge positiva i no estereotipada de la diversitat de gènere i d’orientació del desig.

06/05/2021
El Consell Insular destina 300.000 € a la Fundació per a persones amb Discapacitat per a la dotació d’equipaments

El Consell Insular, a través del departament de Benestar Social, destina 300.000€ a la Fundació per a persones amb Discapacitat per poder fer front a les despeses del 2021 derivades d’inversió en infraestructures i equipaments necessàries per a la creació i manteniment dels serveis destinats a atendre aquest col·lectiu.

28/04/2021
Menorca avança en el projecte de foment de l’accessibilitat universal, capdavanter a les Illes Balears, que compta amb el suport del Govern

La presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora; la consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido; la consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord, i la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, s’han reunit avui amb entitats de l’àmbit de la discapacitat per avaluar l’actual situació i els avenços fets en el desenvolupament del projecte «Foment de l’accessibilitat universal a Menorca».

     
27/04/2021
El Consell Insular cedeix temporalment l’oficina de Vasallo al Servei d’atenció a persones sordes

El Consell Insular, a través del departament de Benestar Social, cedeix de forma temporal i gratuïta a la Fundació per a Persones amb Discapacitat, l’oficina ubicada al carrer Vasallo, 33B de Maó, per prestar el Servei d’atenció a persones sordes fins que puguin tornar al seu local habitual ubicat al carrer Santa Rita, 22, d’Alaior.

21/04/2021
El Consell Insular augmenta en 250.000€ la partida de la convocatòria d’ajuts d’emergència social per al 2021

El Consell Insular, a través del departament Benestar Social, ha augmentat en 250.000 € l’aportació de l’any 2020 al 2021, passant dels 335.000 € als 585.000 €, dirigida als ajuntaments per a la gestió dels ajuts econòmics individuals, temporals i d’emergència social per cobrir les necessitats més bàsiques de les famílies amb ingressos insuficients o que s’han vist afectades pels efectes de la Covid-19.

16/04/2021
El Consell Insular organitza una activitat formativa sobre abusos i explotació sexual a l’àmbit de les persones menors d’edat

El Consell Insular, a través del departament de Benestar Social, ha organitzat una activitat formativa titulada “Victimització sexual en la infància i l’adolescència: contextualització, avaluació i intervenció”, dirigida als professionals del Servei Insular de Família i del centre residencial.

15/04/2021
El tractament per alcohol és el servei més demandat a la Unitat de Conductes Addictives

Avui s’ha presentat la memòria anual de la Unitat de Conductes Addictives del 2020, el que venia sent fins ara el Servei Coordinador de Drogodependències. La presentació ha anat a càrrec de la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, i la cap del Servei, Assumpta Monell.

     
30/03/2021
Memòria Fundació 2020

La Consellera de Benestar Social i Vice-Presidenta 1ª de la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca, Bàrbara Torrent, la Directora Tècnica, Cristina Fernández i Orestes Carreras com a representant de les entitats membres, han presentat la Memòria d’Activitats 2020. Torrent, ha destacat l’esforç de reorganització en totes les àrees de gestió directa durant la pandèmia, facilitant la marxa dels centres i serveis. Més de 1500 persones d’atenció directe i 2600 atencions posen de relleu una xifra que va augment any rere any. Els serveis socials són la xarxa de seguretat per a la ciutadania més vulnerable i representen la primera línia dels sistema del benestar.

26/03/2021
El Consell Insular signa un conveni de 40.000€ per a l’adquisició i dotació d’equipaments per al nou centre de dia de Maó

El Consell Insular, a través del departament de Benestar Social, ha signat un conveni de col·laboració amb l’Ajuntament de Maó de 40.000€ per a l’adquisició i dotació d’equipaments per al nou centre de dia per a gent gran del municipi ubicat al carrer Cós de Gràcia 26, Maó.

25/03/2021
El Consell Insular duplica les ajudes destinades a les entitats socials

El Consell Insular, a través del departament de Benestar Social, ha aprovat la convocatòria d’ajuts destinades a entitats privades sense afany de lucre que desenvolupen programes d’atenció a persones en l’àmbit social. Enguany, la convocatòria ha doblat la seva dotació pressupostària, passat de 160.000 € a 320.000 € per fer front a l’increment exponencial de la seva atenció a les persones en situació de vulnerabilitat a conseqüència de la COVID-19.

15/03/2021
Jornades formatives per a gestors turístics sobre accessibilitat a Menorca

La Fundació Foment del Turisme (FFTM) i la Fundació de Discapacitats de Menorca (FPDM) han organitzat les primeres Jornades formatives per a gestors turístics sobre accessibilitat a Menorca. Aquesta acció s’emmarca a dins del pla de turisme accessible i inclusiu anomenat ‘Menorca per a tots’

     
11/03/2021
El centre de dia i el nou geriàtric d’Alaior comptaran amb el suport del Consell Insular

Aquest matí la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, i l’alcalde d’Alaior, José Luis Benejam, s’han reunit per tractar la posada en marxa del nou centre de dia i una segona residència geriàtrica al municipi. Aquesta nova edificació s’ubicarà al carrer Margarita Comas Camps i estarà gestionada per l’Ajuntament d’Alaior.

10/03/2021
El Consell Insular aprova una aportació extraordinària de 350.000€ per reforçar el personal dels serveis socials municipals

El Consell Insular, a través del departament de Benestar Social, ha aprovat una aportació extraordinària de 350.000 € als ajuntaments per al reforç de les plantilles dels serveis socials comunitaris bàsics i equips municipals d’intervenció familiar per a les actuacions que desenvolupen, especialment per a l’atenció a les situacions provocades per la pandèmia mundial de la Covid-19, però també tenint en compte l’evolució estructural de les demandes i actuacions dels serveis socials comunitaris bàsics en els darrers anys i les noves actuacions en matèria de protecció de la infància que han assumit els ajuntaments.

10/03/2021
Mònica Planella, nova directora administrativa de la Fundació per a Persones amb Discapacitat

El Patronat de la Fundació per a persones amb Discapacitat de Menorca aprovarà avui dimecres la contractació de la nova Directora Administrativa, Mònica Planella Alfonso. Tanca així la convocatòria pública que va iniciar el passat mes d’octubre, procés que ha comptat amb una llista definitiva de 5 persones admeses a concurs.

09/03/2021
El Consell Insular millora l’atenció social amb unes noves dependències

El Consell Insular de Menorca, a través del departament de Benestar Social, millora l’atenció social a la ciutadania amb el trasllat de la seva seu del carrer Vassallo de Maó al carrer d’Artrutx, 23, 1r pis. Els serveis que acull aquest nou espai són el d’Igualtat i Diversitat, el Servei Insular de Família i el d’Atenció a l’immigrant i al Nouvingut, i hi treballarà un total de 24 professionals.

     
08/03/2021
El Consell Insular commemora el Dia Internacional de la Dona

El Consell Insular de Menorca ha commemorat un any més el Dia Internacional de la Dona a través de la lectura del Manifest reivindicatiu per a la igualtat de gènere. Una data que anualment té presència a la institució insular per tal de reiterar el compromís amb la consolidació de la igualtat plena i efectiva, la no violència i no discriminació entre dones i homes. Una igualtat com a dret bàsic i essencial, i de justícia per al progrés de la nostra societat i per a la millora de la nostra democràcia.

08/03/2021
Vacunat el personal del Servei de Transport Adaptat i del CP Carlos Mir

Avui divendres ha rebut el torn de vacunes el personal del Servei Insular de Transport Adaptat i del CP Carlos Mir de la Fundació per a Persones amb Discapacitat de Menorca.

04/03/2021
I Jornades Dona, Activitat Físcia i Esport a Menorca. Projecte ONA

Des del projecte ONA del Servei d’Esports del Consell Insular de Menorca, en col·laboració amb la Fundació per a l’Esport Balear, presentem les primeres Jornades Dona, Activitat Física i Esport.

04/03/2021
El Consell Insular ha elaborat material informatiu per a les famílies amb filles i fills adolescents per tal de detectar i prevenir conductes de violència masclista

El Consell Insular, a través del departament de Benestar Social, ha editat una guia i tres tríptics per a les famílies amb filles i fills adolescents per detectar possibles casos de violència masclista entre el jovent i per ajudar a comprendre millor què suposen aquests tipus de violència, quins són els factors que contribueixen a la seva aparició i com abordar-les i eradicar-les. La guia ha estat elaborada per Maria Sonia Martin, escriptora i llicenciada en Dret amb una llarga experiència en gènere, violència masclista i intervenció.

     
Destacats

Comprèn l'activitat pròpia del Consell Insular en relació amb les matèries de serveis socials i seguretat social; atenció i suport a persones dependents, a persones amb diversitat funcional, a la gent gran i als col·lectius en situació de risc o necessitat; atenció a persones immigrants i nouvingudes; atenció social als drogodependents i persones amb altres addiccions; tutela, acolliment i adopció de menors; família; promoció de la salut, salut mental i les polítiques de gènere, dona i LGTBIQ+.


 

Benestar Social
Guia per a famílies per a la detecció de violències masclistes entre joves

La guia per a famílies per a la detecció de violències masclistes entre joves té per objectiu donar informació clara i concisa sobre les violències masclistes i aportar eines per a detectar-les, eradicar-les, i protegir-se d'elles. L'apartat de recursos conté dos bloc diferenciats. Per una banda, un va adreçat a famílies amb noies víctimes de violència de gènere per part de les seves parelles, i per altra banda, hi ha un bloc adreçat per a famílies amb nois que exerceixen violència de gènere sobre les seves parelles. En ell s'inclouen directrius per saber com actuar de manera informal (àmbit familiar) o formal (àmbit institucional).

Benestar Social
Guia per regalar en igualtat

La guia de juguetes no sexista, anomenada ‘Jugar en igualtat’, s'ha creat per tal d’ajudar a eliminar els estereotips que des de la infància fomenten la desigualtat de gènere i aconsella com escollir joguines que afavoreixin la igualtat i evitar la transmissió del sexisme.

Benestar Social
Protocol davant les violències sexistes i sexuals a les festes patronals de Menorca

Aquest protocol neix de la necessitat de conscienciar, sensibilitzar i donar resposata a les agressions sexistes que es donen durant les festes patronals.

Benestar Social
Memòria Servei de la Dona

El Centre Assessor de la Dona (CAD), és un recurs general que depèn del Consell Insular de Menorca, i és el servei de referència a l’illa en atenció i assessorament a la dona víctima de la violència.

Benestar Social
Memòria de la Unitat de Conductes Addictives

L’objectiu del servei coordinador de drogodependències és donar respostes a les demandes de totes les persones que presenten una problemàtica motivada tant pel consum de drogues com per altres conductes addictives.

Benestar Social
Sistema d’indicadors socials

El sistema d’indicadors socials té com a objectiu fer un seguiment al llarg del temps de les variables més importants per mesurar el grau de benestar social a Menorca i la incidència de les polítiques socials.

Centre Polivalent Sa Platja Gran

c/ República Argentina, 96, 07760, Ciutadella

Trepucó I

c/ Ruiz i Pablo, 15-17, 07703, Maó

Trepucó II

c/ Ruiz i Pablo, 15-17, 07703, Maó

Centres d'atenció a la salut Mental (Centre Polivalent Sa Platja Gran)

c/ República Argentina, 96, 07760, Ciutadella

Centres d'atenció a la salut Mental (Calàbria)

c/ de Santa Eulària, 83, 1r, 07702, Maó

Centre assessor de la dona

Carrer d’Artrutx, 23, 1r pis - 07714 Maó

OFIM (Maó i Ciutadella)

Carrer d’Artrutx, 23, 1r pis - 07714 Maó
c/ República Argentina, 96, 07760, Ciutadella

Servei coordinador drogodependències (Maó i Ciutadella)

Avinguda de Josep Maria Quadrado, 15-2n, 07703, Maó
c/ República Argentina, 96, 07760, Ciutadella

Oficina del servei infància, adolescència i família (menors) (Maó i Ciutadella)

Carrer d’Artrutx, 23, 1r pis - 07714 Maó
c/ República Argentina, 96, 07760, Ciutadella

Centre d’atenció a la infància i a la família

Avinguda de Josep A. Clavé, 7, 07703

Residència i centre dia per a la gent gran

Avinguda de Josep A. Clavé, 7, 07703, Maó

Centre sociosanitari de Santa Rita

c/ Jerònia Alzina, 43, 07760, Ciutadella

Centre de dia d’Alzheimer i altres trastorns cognitius

c/ Cos de Gràcia, 26, 07702, Maó

Servei sociocultural per a persones majors

Camí des Castell, 31, 07702, Maó

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ