Notícies i actualitat

El conseller Miquel Company visita el Centre Artesanal de Menorca amb motiu de l’inici de les visites escolars al taller "Fabricant Menorca”

Data : 21/10/2016El conseller d’Ocupació, Projecció Econòmica, Joventut i Esports, Miquel Company, ha visitat avui matí el Centre Artesanal de Menorca amb motiu de l’inici de les visites escolars al taller "Fabricant Menorca”. Una activitat que s’emmarca dins el programa de Salut Jove i Cultura del Consell Insular de Menorca.

Cal dir que és la primera vegada que el Centre Artesanal de Menorca participa en aquest programa i que ja hi ha registrades 26 sol·licituds, la qual cosa suposa que prop de 600 alumnes veuran i participaran de l’exposició "Fabricant Menorca: L’artesania ahir, avui i demà".

El conseller ha pogut conèixer de primera mà les activitats que avui s’han iniciat amb la participació de tots els alumnes del cicle de Primària del centre Sant Francesc d’Assís de Ferreries. L’acte també ha comptat amb la presència de la regidora de Turisme, Comerç, Fires i Mercats de l’Ajuntament des Mercadal, Regina Sintes, així com del coordinador del Centre Artesanal, Quim Salort.

“Estem molt satisfets que a partir d’ara tots els escolars dels centres de l’illa que estan adherits al programa Salut Jove i Cultura puguin contemplar aquesta magnífica exposició d’artesania de Menorca. Aquesta és una bona oportunitat per donar a conèixer el Centre Artesanal i per divulgar tota la feina que duu a terme el sector artesanal de l’illa”, ha dit el conseller.

Miquel Company ha subratllat que per al Consell Insular de Menorca “és una prioritat que totes les escoles participin en els programes que ofereix la institució insular, ja que són els infants els que ara han de potenciar el coneixement que hem heretat de les generacions anteriors d’artesans de Menorca, per açò és molt important fer partícip a tota la comunitat educativa d’aquest bé material i immaterial que tenim a l’illa”.

Per la seva banda, la regidora Regina Sintes ha recordat la importància de comptar amb la ubicació del Centre Artesanal de Menorca al municipi des Mercadal “com a centre de l’illa, la qual cosa aporta un valor afegit al poble”.

Sintes ha destacat l’encert de mostrar als més petits l’artesania menorquina a través de deu oficis d’artesans molt arrelats a l’illa, així com -de passada- poder donar a conèixer a les escoles el Racó de la Ràdio Antiga.

L'exposició "Fabricant Menorca. L'artesania ahir, avui i demà" forma idò part de l'oferta del programa Salut Jove i Cultura del Consell Insular de Menorca.

Les activitats van adreçades als grups de primària, amb els objectius següents:

- Apropar l'artesania a les escoles.
- Reconèixer la vàlua de l'activitat artesana pel que fa a la seva singularitat, creativitat, tradició, innovació, relació amb l'entorn, dedicació, esforç, etcètera.
- Fomentar l'interès pel patrimoni artesanal de Menorca.
- Contribuir al desenvolupament social i cultural del territori oferint una proposta que complementi i reforci el sistema educatiu formal.


Es Mercadal, 21 d’octubre de 2016

Imatges relacionades
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ