“El jardí de l'antic hospital de l'illa del Rei, plantes medicinals i de Menorca”, nou llibret de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera

La col·lecció de llibrets divulgatius de l'Agència Menorca Reserva de Biosfera dedicada als museus i exposicions s'amplia amb l'edició del sisè llibret

L'Agència Menorca Reserva de Biosfera i la Fundació de l'hospital de l'illa del Rei, en col·laboració amb la Fundació Asmar, el col·legi oficial de Farmacèutics de les Illes Balears i l’empresa Artiem, han editat un nou títol per a la seva col·lecció de llibrets dedicada a exposicions i museus de Menorca: “El jardí de l'antic hospital de l'illa del Rei, plantes medicinals i de Menorca”.

El llibret, redactat per l’especialista en flora Pere Fraga, aporta una visió general sobre el jardí de plantes medicinals i de Menorca situat a l'hospital de l'illa del Rei, un jardí on es cultivaven les plantes que havien de servir para elaborar les fórmules i preparacions necessàries per curar ferits i malalts. El llibret està estructurat en quatre apartats: "Els orígens: un jardí de simples", on es dona una visió general dels orígens i objectius del jardí; "El jardí actual", on s'explica la situació actual del jardí i les modificacions que s'han portat a terme per a la seva recuperació; "Les plantes", on s'exposen les característiques de 48 de les plantes que hi ha al jardí; i "Catàleg d'espècies", un petit catàleg amb el nom popular i científic de les plantes que s'hi poden trobar actualment.

Aquest nou llibret es podrà trobar a la Fundació de l'hospital de l'illa del Rei i a les llibreries que ho sol·licitin. Així, se suma als altres cinc ja editats, "Menorca, la reserva de biosfera al teu abast", "Geologia de Menorca", "El cap de Cavalleria: el nord del nord", "Artesania de Menorca" i "Albufera des Grau Parc Natural". El seu preu és de 2 € i està disponible en sis idiomes (castellà, català, anglès, francès, alemany i italià.)

Aquest llibre de la col·lecció de petit format i de 40 pàgines d'extensió segueix les característiques dels anteriors nombres, apostant per un disseny senzill, però a la vegada molt visual en què tenen un paper important les fotografies. El seu objectiu general és donar una visió de les diferents exposicions, museus o centres d'interpretació que hi ha a Menorca, i d’aquesta manera també obtenir una visió general sobre la Reserva de Biosfera de Menorca.

Maó, 20 de gener de 2021.

 
Imatges relacionades
 
Departaments relacionats Medi Ambient i Reserva de Biosfera
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ