Per una memòria que es recordi de tots

El conseller Carlos Salgado va interpel·lar al ple del mes de novembre a la presidenta de Consell, Susana Mora, per haver participat en l'acte d'homenatge a quatre militars republicans. El Grup Popular es basa en fonts historiogràfiques per assegurar que alguns dels homenatjats van participar en l'organització dels afusellaments que van acabar amb la vida de les de 75 persones que havien tancat al vaixell-presó Atlante.

A aquest homenatge, organitzat des del Govern balear, van assistir representants de totes les forces d'esquerra. Els consellers Cristina Gómez i Miquel Àngel Maria, a més de Susana Mora, pel PSOE. Si es tractava d'un acte institucional, per descomptat es van oblidar de "convidar" algunes forces polítiques. Amb el que es demostra l'ús partidista, l'atabalament i l'escàs rigor amb què el Govern està intentant aplicar la llei de Memòria Històrica, que van aprovar tots els partits al Parlament i la submissió i prejudicis amb que a Menorca es lliuren a la causa , això és, sense comprovar res.

El conseller Carlos Salgado es va veure obligat a recordar a la presidenta que els assassinats a La Mola, a Cala Figuera i al cementiri des Castell no van tenir cap judici. Van ser execucions sumaríssimes. Tampoc no han tingut cap homenatge institucional. L'esquerra està obstinada a construir la Història a la seva conveniència i oblida els molts de crims que va cometre el Front Popular.

Davant d'una Susana Mora que va dir estar horroritzada per igual respecte a tots els successos de la Guerra, d’un bàndol i de l’altre, el conseller Salgado la va comminar a organitzar en conseqüència un homenatge pels assassinats de l'Atlante, però ... res d'això ha succeït.

editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa