Aprovada la proposta per ampliar les beques a estudiants

En el Ple de novembre el Grup Popular va presentar una proposta per tal que els estudiants que opten per fer fora de Menorca graus universitaris que també ofereix la seu de Can Salord, a Alaior, també puguir aspirar a obtenir ajuda del Consell. Fins ara no ha estat així. En la darrera convocatòria més de 20 estudiants, més de 20 famílies van quedar fora per aquest fet.

Després de molts anys d’aquesta situació, que s’ha perllongat tant amb governs del PP com amb el pacte d’esquerres, hem pensat que és moment de acabar amb una discriminació cap a aquest estudiants. Os imagineu que estudiants mallorquins no poguessin aspirar a una beca estatal si estudien a Madrid o a Barcelona, per posar exemples, en el cas que aquests mateixos estudis els puguin fer a Palma?

No pensem que això hagi d’anar en contra de l’UIB que fa molt bon servei i és una alternativa molt bona que ha donat oportunitats a moltíssima gent. Però sí que pensem que molts joves tenen ganes de viure una experiència universitària completa, anar conquerint la seva autonomia a una gran ciutat, i dret també a estar aprop dels mercats laborals principals just acabin la carrera.

Agraïm així la bona disposició demostrada per el conseller Maria que, de moment, s’ha mostrat partidari de canviar les bases de cara a 2021 i veure quins efectes pot tenir aquesta mesura.

La nostra proposta, que va defensar la consellera Carmen Reynés, va ser aprovada per unanimitat i pensem que és bona cosa.

editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa