El centre de dia d’Alzheimer i altres trastorns cognitius de Maó torna a obrir les seves portes

Els usuaris del centre de dia d’Alzheimer i altres trastorns cognitius de Maó poden tornar a gaudir dels tallers terapèutics que s’havien vist cancel·lats per la reordenació d’espais per part del Consell Insular i l’ajuntament de Maó per tal de garantir les mesures de seguretat i prevenció de la Covid-19 en tots els seus serveis assistencials.

La reobertura dels serveis ha tingut lloc avui, dia 4 de novembre, i ha estat possible gràcies a un acord amb l’ajuntament de Maó que cedirà al Consell Insular, de dilluns a divendres i de 8 a 15 hores, el local de l’Associació de Veïns del Camí de Ses Vinyes. Aquest acord permet que 17 usuaris del centre dia puguin reprendre els tallers terapèutics.

Per al correcte funcionament del centre, s’ha elaborat un Pla de Contingència aprovat per la conselleria de Salut del Govern Balear i que s’haurà d’aplicar estrictament per tal de prevenir, en la major mesura possible, els possibles contagis i propagació de la Covid-19.

Cal recordar que el passat mes d’agost, el Consell Insular i l’ajuntament de Maó van signar un conveni de col·laboració per a l’habitació d’un nou espai destinat a cobrir els serveis d’estades diürnes dels seus centres de dia per a persones grans. Els dos centres romanien tancats ja que no complien amb les mesures establertes en el Pla de Mesures Excepcionals de prevenció, contenció i coordinació per fer front a la crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

En el marc d’aquest conveni, van decidir utilitzar l’espai de la Residència de Gent Gran destinat al servei de promoció de l’autonomia per a persones amb trastorns cognitius per oferir el servei de centre de dia d’ambdues administracions.

Maó, 4 de novembre del 2020

Departaments relacionats Benestar Social
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ