La Fira del Llibre en Català es reconverteix enguany en Setmana del Llibre en Català

Com cada any, el Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca ha treballat per organitzar la Fira del Llibre en Català que des de fa setze anys té lloc el primer cap de setmana de novembre. Així, aquests darrers mesos hem treballat perquè la XVI Fira del Llibre en Català es pogués dur a terme amb total normalitat i en el format habitual els propers 7 i 8 de novembre a la plaça del Born de Ciutadella.

Tanmateix, les circumstàncies sanitàries actuals derivades de la pandèmia de covid-19 han fet del tot impossible realitzar la fira en el format previst i que ja havíem començat a difondre per les xarxes. Per açò, a fi de mantenir viu l’esperit d’aquest esdeveniment, de foment de la lectura i de l’edició en llengua catalana, l’hem reconvertit en la Setmana del Llibre en Català a Menorca.

Així, ampliam els dies de celebració de l’esdeveniment, amb actes que tindran lloc entre divendres dia 6 i dissabte dia 14 de novembre, als municipis de Ciutadella, Ferreries i Maó, on es troben les llibreries que participen normalment en la fira: Llibreria Pau, VaDllibres, Juguettos, Sa Llibreria, Espai 14, Sa Catòlica, Llibreria Catalana, Jocs i Xala Llibres, que mantindran les portes obertes al públic per oferir totes les novetats editorials en llengua catalana i els llibres que es presentin durant aquests dies. A més, les persones que adquireixin un llibre en català durant aquests dies rebran un punt de llibre numerat per participar en diferents sortejos.

Els actes es duran a terme, al llarg de tota la setmana, davall les voltes de l’Ajuntament de Ciutadella, a la pl. d’Espanya de Ferreries, a la pl. Colom de Maó i en algunes de les llibreries participants.

La programació completa de la Setmana del Llibre en Català a Menorca es pot consultar a Agenda Cultural de Menorca – Menorca Illa de Cultura (culturamenorca.org, @agendamenorca), a la pàgina de Facebook del SAL Consell de Menorca i a les xarxes socials de la Fira del Llibre en Català a Menorca (https://www.instagram.com/firallibreencatalamenorca i https://www.facebook.com/Fira-del-Llibre-en-Catal%C3%A0-Menorca)

Maó, 3 de novembre de 2020

PROGRAMA

DIVENDRES 6

Ciutadella - Davall les voltes de l'Ajuntament
18.30 h
«Un campus de lectura juvenil? El repte de la inclusió del sector juvenil en el circuit cultural i la relació que s'estableix entre les persones a través de la lectura», amb Fàtima Anglada, Raquel de Manuel i Paola Cibin.

DISSABTE 7

Ciutadella
Davall les voltes de l'Ajuntament

10.00 h
«Veus i lletres juvenils». Índigo Salvador i Chiara Oliver
Davall les voltes de l'Ajuntament de Ciutadella

11.45 h
«Replec d'espigoladors», amb Xec Riudavets, Patricia Romero i Joan López Casasnovas

12.15 h
Concurs Lletres i Mots

17.30 h
«La poesia a prop». Diàleg sobre l’escriptura de poesia amb lectures de poemes comentats a càrrec d’Anaïs Faner, Bep Joan Casasnovas i Llucia Palliser, moderats per Pere Gomila

18.00 h
Presentació de la novel·la guanyadora del Premi de Novel·la Vila d'Andratx, "El mapa de les eleccions", per l’autor, Josep Masanés, amb acompanyament musical de Georgina Masanés.

Llibreria Vadllibres
(C/de sa Carnisseria, 24, Ciutadella)

11.15 h
Contacontes "Que venen els pirates", amb Gemma Moll

18.30 h
Presentació del llibre "Dies assenyalats", a càrrec de l'autor, Ismael Pelegrí, i Joan Francesc López Casasnovas

Maó
Plaça Colom

10.00 h
Contacontes "Quin pardal", amb Belén Gardés

11.00 h
Contacontes "Quin pardal", amb Belén Gardés

Ferreries
Plaça d'Espanya
10.00 h
Contacontes "Que venen els pirates", amb Gemma Moll

DIJOUS 12

Maó
Llibreria Espai 14
18.00 h
Presentació del poemari "Cada veta de vida", de Llucia Palliser, publicat per Stonberg Editorial, a càrrec de Pere Gomila

DIVENDRES 13

Ferreries
Biblioteca pública de Ferreries
19.00 h
Presentació del llibre "Llorenç Torres Nin". Mestre Demon, de Bep Cardona Truyol, a càrrec de l'autor.

DISSABTE 14

Maó
Llibreria Espai 14
12.00 h
Presentació del poemari "Magma", de Carlos Minuchin Vilafranca, guanyador del 21è Premi de Poesia Joan Duch, a càrrec de Pere Gomila.

Ciutadella
Teatre des Born
20.00 h
Teatre "I'm your man", a càrrec de Josep Mercadal i Maria Bauçà. Acte de cloenda de la Setmana del Llibre en Català a Menorca i sorteig de premis

 
Més informació Més informació
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa