Inici del programa Salut Jove i Cultura

Aquesta setmana s'ha donat a conèixer l'oferta de tallers i activitats complementàries que el Consell Insular ofereix als centres educatius de l'illa pel curs 2020-2021 a través del Programa Jove i Cultura.

Aquest Programa, que arriba enguany a la seva 20a edició, té quatre principals objectius:

1. Donar a conèixer i apropar els serveis públics, especialment els que depenen del Consell Insular de Menorca, als infants i joves de Menorca. Què fan els serveis públics? Per a què serveixen?

2. Establir un pont entre l'escola i el teixit associatiu de Menorca, fent que els al·lots i al·lotes de totes les edats coneguin les activitats que duen a terme les entitats socials i culturals més rellevants de la nostra societat.

3. Promoure hàbits de vida saludables entre la població escolar i dur a terme activitats de prevenció de pràctiques de risc per a la salut.

4. Oferir un programa d'activitats culturals diverses que complementin l'activitat educativa ordinària.

Enguany, davant la situació de la pandèmia mundial originada per la Covid-19 i les seves conseqüències també en l'àmbit educatiu i d'oci, el calendari i el procés de realització de les activitats és més flexible per tal d'adaptar-se a aquesta nova realitat. És per açò que no hi haurà una data límit perquè els centres educatius facin les seves sol·licituds de tallers i activitats, i es podran anar gestionant al llarg del curs.

Açò no obstant, algunes activitats no es podran dur a terme perquè la seva realització no és compatible amb les mesures d'higiene i seguretat que han de garantir totes les activitats. Així i tot, no s'ha volgut perdre l'oportunitat d'incloure noves activitats, suggerides tant per centres educatius com per entitats i institucions, que vénen a omplir llacunes que fins ara no es tenien en compte com el taller de mel o el de vermicompostatge.

Maó, 21 d'octubre de 2020

Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa