EL PP ACONSEGUEIX PROMOURE UN ESTUDI DE CARRETERA ALTERNATIVA ENTRE CIUTADELLA I FERRERIES

L'equip de govern de el Consell de Menorca es concedeix un termini de sis mesos per estudiar les possibles alternatives per obrir una segona carretera entre els termes de Ciutadella i Ferreries.

Així serà gràcies a la proposta presentada pel Grup Popular que s'ha debatut en el ple del mes de setembre (21-09-2020) i que ha defensat el conseller Adolfo Vilafranca.

Ja fa molts anys que es va detectar aquesta necessitat ja que Ciutadella és l'únic municipi de tota l'illa que no té una connexió viària alternativa a la carretera general. L'accident del 22 d'agost en el qual un tràiler va quedar travessat a Es Pla Verd i va bloquejar per complet durant hores la carretera general ha estat més que una evidència del risc d'aïllament que té el municipi amb més població de l'illa. Un incendi, una inundació, l'enfonsament d'una secció de paviment o un accident de gravetat són alguns dels sinistres que podrien tornar a provocar una interrupció, amb totes les conseqüències que això tindria per a tota l'illa: falta de connexió amb infraestructures essencials com l'hospital, l'aeroport, el port de Maó o el port de Ciutadella i bloqueig d'accés a qualsevol altre servei (social, cultural, educatiu, d'oci, religiós, esportiu, etcètera).

El Grup Popular ha demanat també que es reprenguin els projectes per reconstruir el tram del Camí d'en Kane que passa pel terme de Ciutadella i el Camí del Nord. Es tracta de buscar connexions entre vies rurals per fer practicable una ruta alternativa a la ME-1. L'equip de govern també s'ha compromès a estudiar aquestes opcions, tot i les dificultats.

El conseller Vilafranca ha sol·licitat també que provisionalment es consideri recuperar el camí de terra que discorre en paral·lel a la carretera general i mantenir-ho practicable com a solució davant un eventual problema.

Allargant el termini de tres a sis mesos, la proposta va obtenir unanimitat de totes les forces polítiques. És el moment d'esperar una solució per a un dèficit d'infraestructures que pot tenir greus perjudicis econòmics i fins i tot un alt cost en vides humanes.

 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa