LA PRESIDENTA I EL SEU EQUIP, JUTGE I PART EN TRIBUNAL DE SELECCIÓ QUE TRIA A ELENA COSTA COM A DIRECTORA DE FOMENT DEL TURISME

El Grup Popular i Ciutadans han qüestionat la conducta de la presidenta Susana Mora, el conseller Miquel Company i el director insular d'Ordenació Turística, Jesús Gomila, per haver impulsat a Elena Costa com a directora gerent de Foment de Turisme de Menorca.
Les dues forces a l'oposició han vist clares les maniobres per afavorir a una candidata pre-seleccionada en perjudici dels altres aspirants.
El conseller Carlos Salgado, va exposar totes les irregularitats del procediment:

1) En el concurs de mèrits, capacitat i idoneïtat, només s'ha valorat l'entrevista, per tant la part subjectiva. No hi havia barem per els mèrits acadèmics ni per l’experiència professional.
2) Els tres membres de la comissió de selecció són companys en l'equip de govern de l'aspirant seleccionada i un d'ells a més és fill polític de la mateixa.
3) La presidenta Susana Mora, que és també secretària general del PSOE, ha escollit anteriorment dues vegades a Elena Costa com a càrrec de confiança i, a més va aprovar la seva incorporació a la llista de diputats en les passades eleccions. La seva parcialitat és un fet.
4) En el procés de selecció no hi va haver secretari.
5) El familiar de la candidata es va absentar en l'entrevista amb la triada, però es va permetre assistir i valorar els altres concursants.
6) No hi havia suplents per prevenir qualsevol incompatibilitat dels membres de tribunal seleccionador, encara que cap d’ells hauria d’haver format part de la comissió.
7) Set dies de termini per presentar-se a una de les places millor retribuïdes de tota la institució i menys publicitat al procés que en anteriors ocasions.
8) Els mitjans de comunicació van anticipar qui resultaria guanyadora en el concurs i ... no van fallar
9) Les bases han eliminat l'exigència de conèixer un segon idioma. La candidata seleccionada només sap anglès, mentre la resta d'aspirants dominen diverses llengües.
10) La majoria de patrons privats de la Fundació Foment de l'Turisme van votar en contra de les bases i algun es va abstenir. Portar el concurs endavant ha estat decisió exclusivament política.

I per tot això, el Grup Popular demanarà deixar sense efecte la proposta de contractació d’una candidata seleccionada per els seus amics, correligionaris i familiars.

 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa