EL PP EVITA QUE ES RETIRI LA MEDALLA D'OR AL REI JOAN CARLES I

El Grup Popular s'ha manifestat en contra de retirar la medalla d'Or al Rei Joan Carles I, el màxim distintiu que atorga la institució i que se li va concedir el 17 de gener de 1993.

El Grup Popular considera que les raons per les quals es va atorgar la medalla no han decaigut. Són les següents:

"En la seva condició de Cap de l'Estat i monarca constitucional, s'ha conduït impecablement en el procés de transformació del règim polític espanyol en una monarquia parlamentària, democràtica i moderna, i ja que de tot l'anterior es deriven per al poble de Menorca els beneficis assenyalats i el servei extraordinari de recuperar el dret a gaudir d'una institució política pròpia de representació i administració dels interessos de la comunitat menorquina. "

La portaveu de Grup Popular, Misericòrdia Sugrañes, ha defensat l'important paper que va tenir el Rei emèrit i a més ha argumentat que les crítiques que refermen sobre la seva persona per posteriors conductes inadequades obren suposicions que no s'han demostrat en cap Jutjat pel que no és raonable que una institució democràtica conculqui el dret de presumpció d'innocència.
Sugrañes ha destacat que actituds com aquesta demostren un caràcter inquisitorial i justicier de Més per Menorca, on s'inclouen les forces republicanes.
En definitiva, només quatre consellers de minories polítiques (Més per Menorca i Podem) van donar suport a la proposta, mentre el PSOE optava per abstenir per no "molestar" als seus socis de govern. El PP recorda que els socialistes d'Estat han estat molt més valents i més clars que els menorquins en donar el seu suport explícit al Rei emèrit.

Sugrañes va posar a més l'exemple d'un escriptor que rep un premi per una obra que li ha sortit rodona. És lícit que l'hi retirin uns anys després per conductes o accidents que res tenen a veure amb aquest fet? ¿Deixa, així, de ser bona l'obra premiada?

editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa