El Consell Insular reforça el personal dels serveis assistencials

L’equip de govern del Consell Insular de Menorca és conscient que, tot i haver superat la primera fase aguda de la pandèmia, s’han de mantenir aquelles conductes que es van acreditar eficaces en la lluita contra la Covid-19. En aquest sentit, s’ha posat especial èmfasi a tots aquells serveis que donen cobertura als col·lectius més vulnerables que depenen actualment del departament de Benestar Social.

Per aquest motiu, el passat mes de juliol es va aprovar el programa per a la contractació de personal de reforç als serveis del centre de Trepucó, la residència de Gent Gran, la casa d’Infància, i el centre de dia i residència de gent gran de Santa Rita. Aquest programa s’haurà de mantenir fins que el Govern declari la finalització de la situació de crisi sanitària ocasionada per la Covid-19.

L’objectiu d’aquest programa és, a causa de l’especial vulnerabilitat d’aquests col·lectius, tenir el personal suficient per tal de poder garantir la distància mínima de seguretat. Cal recordar que, entre altres mesures, s’han hagut d’habilitar nous espais per al servei de menjador als centres, crear circuits d’entrada i sortida, intensificar la neteja dels espais, o crear més grups per tal de poder mantenir activitats separades.

En concret s’ha ampliat la plantilla amb el següent personal:

Centre Trepucó

- 2 auxiliars cuidadors/d’infermeria per poder mantenir les activitats separades respectant les distàncies interpersonals exigides segons la normativa actual. Aquest fet també permetrà tenir dues persones de torn a les nits.

- 2 auxiliars cuidadors/infermeria per poder donar servei de centre de dia per a 7 persones grans dependents.

- 1 infermer/a ajunta d’infermeria per complir amb les exigències de control sanitari.

Residència de Gent Gran

- 2 auxiliars d’infermeria per a poder donar servei de centre de dia al nou espai habilitat.

- 1 infermer/a per a complir amb les exigències de control sanitari.

Casa d’Infància

- 1 operari/a de neteja per a poder mantenir les tasques de neteja i desinfecció establertes normativament.

Residència de gent gran i centre de dia Santa Rita

- 6,75 auxiliars d’infermeria per poder mantenir les activitats separades respectant les distàncies interpersonals exigides segons la normativa actual.

- 1,5 operaris de neteja per a intensificar les tasques de neteja i desinfecció.

- 0,70 terapeuta ocupacional

Atenció a la Salut Mental

- Un/a psicòleg per poder fer el seguiment adequat als usuaris que vénen al centre, com pels que han perdut adherència al servei i presenten conductes disruptives pel fet de veure’s obligats a quedar a domicli per no diposar de l’espai adequat al centre.

Maó, 27 d’agost del 2020

Departaments relacionats Benestar Social
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ