Consell i Govern es reuneixen per tractar les necessitats i prioritats de Menorca davant el nou escenari generat per la crisi sanitària

Data : 11/06/2020

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, acompanyada pels portaveus dels partits polítics Miquel Company, Maite Salord i Cristina Gómez, s’han reunit avui amb la Presidenta del Govern Balear, Francina Armengol i el conseller de Mobilitat, Marc Pons, per tractar les necessitats i prioritats de Menorca davant el nou escenari generat pels efectes de la Covid-19.

Durant la reunió mantinguda, la Presidenta del Consell, Susana Mora, ha reiterat la importància de mantenir la coordinació institucional que ha permès reconduir la situació sanitària a Menorca i a les Illes de manera eficient, i que ara ha de permetre la realització satisfactòria del pla pilot de turisme per a totes les illes.

En aquest sentit, la Presidenta ha reivindicat la necessitat de seguir treballant amb la prova pilot amb Alemanya i també la necessitat d’establir més corredors sanitaris amb França, Portugal, Itàlia i especialment amb el Regne Unit, principal mercat de la nostra illa, sempre hi quan la situació sanitària del país ho permeti. Aquesta es tracta d’una sol·licitud conjunta entre sector públic i privat per tal de reactivar el més aviat possible l’activitat turística a l’illa.

Per altra banda, també s’ha manifestat la necessitat de treballar de manera coordinada amb la reformulació dels pressuposts i dels projectes ITS del Govern Balear, establint i prioritzant els projectes clau per al desenvolupament social i econòmic de la nostra illa. En aquest sentit, s’ha sol·licitat que es prioritzin els projectes relacionats amb la salut, l’aigua, l’habitatge, l’educació i el benestar social i que els projectes que donada la situació actual no es puguin realitzar es mantingui el compromís de realitzar-los una vegada restablerta la normalitat. A més a més, s’ha reclamat que tota la inversió prevista reverteixi amb Menorca i que el repartiment sigui proporcional amb la resta de les illes.


Maó, 11 de juny del 2020

editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa