El Consell Insular de Menorca actualitza les mesures preventives de contenció del Covid-19

Data : 15/03/2020

Davant les informacions relacionades amb el COVID-19 (Coronavirus), i d’acord amb les indicacions de la Conselleria de Salut i Consum de les Illes Balears, el Consell Insular de Menorca ha actualitzat novament les mesures per limitar la propagació i el contagi del COVID-19.

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, acompanyada pel conseller del Govern Balear, Marc Pons, ha informat que seguint les últimes indicacions acordades pel Govern estatal i autonòmic, el Consell Insular ha ajustat les mesures preventives implementades durant els últims dies per tal de reforçar el pla de contenció. Així, la institució insular actualitza les restriccions i recomanacions que s’afegeixen a les mesures adoptades ja durant aquesta setmana per combatre l’emergència sanitària originada pel coronavirus.

La Presidenta del Consell Insular ha reiterat que «hem d’aprofitar la nostra condició d’illa per lluitar contra aquesta pandèmia. L’avantatge de tenir un territori finit ens permet que l’aplicació d’aquestes mesures restrictives siguin totalment efectives».

Subministrament d’aliments
El Govern Estatal ha garantit la circulació i subministrament d’aliments, productes farmacèutics i de subministrament energètic. En aquest sentit, es sol·licita a la ciutadania fer compres responsables i evitar aglomeracions als supermercats.

Mobilitat
El Govern Estatal ha restringit la lliure circulació de persones. Només es podrà circular per causes justificades: adquisició d’aliments, productes farmacèutics i de primera necessitat; assistència a centres sanitaris; assistència la feina; assistència i cura dels majors, menors, persones dependents i altres col·lectius vulnerables o per qualsevol altra activitat de causa justificada. Aquesta restricció també s’aplica al Camí de Cavalls, platges, entorns naturals i carreteres secundàries.

El transport aeri i marítim queda restringit al 50% de la seva capacitat. En aquest sentit, la Presidenta del Consell Insular ha sol·licitat mesures més restrictives, com el tancament de l’espai aeri i marítim o establint freqüències mínimes per situacions d’emergència, sempre garantint la mobilitat per causes de força major i mercaderies.

Àmbit laboral
Les empreses públiques com privades han de facilitar als seus treballadors, en la mesura que sigui possible, el treball a distància. El Consell Insular ja treballa amb un pla de treball per al personal de la institució insular per garantir els serveis mínims i la possibilitat de treballar des de casa.El Consell Insular vol recordar que l’incompliment de l’establert en el contingut del Decret estatal podrà comportar la imposició de sancions.

També us recordam que podeu trobar informació addicional sobre el coronavirus en la següent pàgina web de la Conselleria de Salut i Consum de les Illes Balears:

http://www.caib.es/sites/coronavirus/ca/portada/

Si teniu dubtes sobre les informacions proporcionades en aquest web, podeu telefonar al 900 101 863 entre les 8:00h i les 15:00h.

Tot i que actualment no hi ha motiu d’alarma a Menorca, des del Consell Insular recomanam a la ciutadania a seguir totes les recomanacions del Ministeri de Sanitat i de la Conselleria de Salut i Consum i informar-se a través de fonts d’informació oficials. En aquest sentit, el Consell Insular de Menorca reforçarà els seus canals d’informació oficials per garantir una informació fiable. Aquests són:

- Instagram (https://www.instagram.com/consellinsularmenorca/)
- Canal de Whatsapp (ALTA + el teu nom, al número 971 35 77 79)
- Web institucional (www.cime.es)
- Facebook (https://www.facebook.com/ConselldeMenorca/)


Maó, 15 de març del 2020

Imatges relacionades
 
Departaments relacionats Presidència
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ