Mesures de prevenció Covid-19

Data : 13/03/2020

Davant les informacions relacionades amb el COVID-19 (Coronavirus), i d’acord amb les indicacions de la Conselleria de Salut i Consum de les Illes Balears, el Consell Insular de Menorca ha informat de noves mesures per limitar la propagació i el contagi del COVID-19.

Tot i que actualment no hi ha motiu d’alarma a Menorca, des del Consell Insular recomanam a la ciutadania a seguir totes les recomanacions del Ministeri de Sanitat i de la Conselleria de Salut i Consum i informar-se a través de fonts d’informació oficials. En aquest sentit, el Consell Insular de Menorca reforçarà els seus canals d’informació oficials per garantir una informació fiable. Aquests són:

- Instagram (https://www.instagram.com/consellinsularmenorca/)
- Canal de Whatsapp (ALTA + el teu nom, al número 971 35 77 79)
- Web institucional (www.cime.es)
- Facebook (https://www.facebook.com/ConselldeMenorca/)

Àmbit social
En l’àmbit social es mantenen tancats els clubs de gent gran, i es tanquen els centres de dia, ocupacionals i els centres de discapacitat. En el seu lloc, s’ampliarà el servei domiciliari per donar suport a les famílies dels residents habituals d’aquests centres. Es mantindran tancats fins a nou avís.

Àmbit educatiu
Com ha informat el Govern Balear se suspenen les classes presencials durant dues setmanes des del pròxim dilluns, 16 de març.

Àmbit esportiu
El Consell Insular ha informat de la suspensió dels programes esportius ONA i Integrasport, així com també de les competicions esportives insulars i interinsulars durant almenys 15 dies.

Àmbit d’oci
El Govern Balear ha informat de la prohibició de l’activitat als establiments d’oci durant dues setmanes. Inclou: discoteques, bars musicals, sales de festa, cafès concert i sales de ball.

També queden suspeses fins a nou avís totes les activitats programades en el marc del programa AlternaNits de l’INJOVE, les colònies i es cancel·len totes les reserves a les instal·lacions juvenils gestionades pel Consell Insular. També se suspèn l’atenció presencial a la seu de l’INJOVE i es mantindrà l’atenció telefònica i telemàtica.

El Consell Insular recomana limitar els aforaments en bars, terrasses i parcs infantils.

Àmbit cultural
Es cancel·len totes les activitats culturals organitzades pel Consell Insular de Menorca, i totes les activitats extraescolars. Així, se suspenen els tallers de Salut Jove, el programa d’excursions Som Talaiòtics, la presentació del documental Traginada a Ferreries, i la presentació de l’Estudi d’Habitatges Buit a Menorca, entre d’altres. També es tanquen els museus i les biblioteques públiques municipals.

Àmbit administració pública
Es recomana a la ciutadana que accedeixi a les dependències del Consell Insular només en casos d’urgència o inajornables, i que les consultes ciutadanes es facin preferentment via telefònica o telemàtica.

Peticions a l’Estat
Davant la compareixença del President del Govern de l’Estat, Pedro Sánchez, i la situació futura d’augment previsible de contagiats, des del govern de Menorca sol·licitem tancar a Menorca la mobilitat prescindible de persones a la nostra illa per connexions aèries i marítimes, sempre garantint la mobilitat de mercaderies i abastiments.

També sol·licitem reclamacions a altres administracions per compensar els efectes d’aquesta crisi a l’àmbit empresarial i en l’àmbit laboral.


Us recordam que podeu trobar informació addicional sobre el coronavirus en la següent pàgina web de la Conselleria de Salut i Consum de les Illes Balears:

http://www.caib.es/sites/coronavirus/ca/portada/

Si teniu dubtes sobre les informacions proporcionades en aquest web, podeu telefonar al 900 101 863 entre les 8:00h i les 15:00h.


Comunicats oficials municipals a més informació

editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ