El Consell Insular informa de les mesures per evitar la propagació massiva del coronavirus

Data : 12/03/2020

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, i la consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, han comparegut avui matí en roda de premsa per explicar les mesures que s’estan implementant per evitar la propagació massiva del coronavirus entre la població menorquina.

Al llarg del matí, la Presidenta, al marc d’aquesta situació d’excepcionalitat sanitària, s’ha reunit amb els diferents alcaldes per tal d’establir una màxima coordinació entre les diferents institucions menorquines, seguint les recomanacions del Govern Balear i el Ministeri de Sanitat. Durant la reunió, i davant la dificultat de trobar un criteri a aplicar davant cada situació específica, s’han establert mesures per evitar la propagació i contagi massiu.

La primera mesura acordada ha estat limitar totes les activitats prescindibles, exceptuant l’activitat educativa i laboral, com la suspensió de grans esdeveniments i el tancament d’esplai de gent gran durant els pròxims 30 dies.

També s’han aplicat mesures restrictives en els centres de dia de persones majors com la limitació de les visites als residents. En concret s’han restringit l’entrada als menors dels 15 anys i els usuaris només podran rebre una visita per dia. A més a més, es treballa en mesures de contingència per poder aplicar-les en el cas que fos necessari. També s’ha informat als familiars de residents i usuaris de les mesures de prevenció. L’objectiu és evitar un nou focus de propagació entre aquest col·lectiu amb major risc.

Per altra banda, també s’ha traslladat als ajuntaments la necessitat de tenir previstes mesures de contingència per facilitar la prestació de serveis a les llars dels usuaris en cas que sigui necessari. En aquest sentit, s’ha sol·licitat que s’identifiquin els casos que ja reben un servei a domicili, i que es faci una previsió de persones que ho puguin necessitar en cas de substitució de la seva assistència en centres de dia/residències.

Per acabar, s’ha recordat que en cas de sospites d’una possible infecció s’ha de telefonar al 061 i romandre a casa.

Maó, 12 de març del 2020

Departaments relacionats Presidència
Benestar Social
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa