El Grup Popular aconsegueix un acord unànime del Consell de Menorca per a la defensa el descompte de resident i la exempció de qualsevol ecotaxa sobre els vols que connecten territoris insular

Data : 19/02/2020

El Partit Popular ha arrencat un posicionament institucional a propòsit de les diferents amenaces que pesen sobre el transport aeri i es concreten en un risc d'encariment dels bitllets.

La portaveu de Grup Popular, Misericordia Sugrañes, va defensar davant el ple de la institució (17-02-20) que el 75 per cent de descompte de residents no s'ha de tocar ni en cap cas vincular-se a la renda de les persones beneficiàries, com en algun moment ha dit el ministre Ábalos.

El PP recorda que hi ha altres sistemes de transport com el tren en què l'Estat aplica subvencions i a ningú se li ha acudit mirar si uns passatgers han de pagar més que altres en raó de la renda que perceben.

Un segon aspecte que va proposar el Grup Popular, acceptat per tots els grups, és el de tractar d'evitar que qualsevol impost sobre carburants s'apliqui sobre els vols que connecten amb Menorca, tant si són regulars com si són companyies xàrter.
El PP ha advertit que l'amenaça latent d'implantar un impost sobre els carburants que fan servir els avions (amb el propòsit de dissuadir el transport aeri i minimitzar la contaminació) suposaria un risc enorme per a una economia insular que depèn en gran mesura de les connexions aèries , en qualsevol dels sectors i especialment en el turístic.

El PP va tancar un acord, també, pel que fa a la petició que durant el procés de compra d'un passatge la condició de resident s'acrediti a la fi del tràmit en portals web i no al principi, per tal d'evitar un possible canvi de tarifa per part de les companyies. Es demana també una vigilància i un control sobre les tarifes perquè els descomptes de residents no acabin sent benefici de les companyies aèries.

En aquest sentit, recollint una proposta del Grup Ciudadanos, l'acord unànime també servirà perquè la pàgina de Consell publiqui informació sobre l’evolució dels preus mitjans de les tarifes, per tal de facilitar el seguiment i control pels ciutadans.

La unanimitat es va obtenir amb certes reticències de l'equip de govern que va argumentar que tot això s'està gestionant des del Govern en la cimera de Canàries i que volia, per això, modificar la proposta quasi íntegrament.
Per al Grup Popular és indispensable que Menorca adopti una postura pròpia perquè la nostra realitat és molt diferent de la connectivitat que té Mallorca (per exemple, 17 vols diaris amb Barcelona i 15 amb Madrid, en dades recollides el 17 de febrer de 2020, a més de molts enllaços amb ciutats de la península) i aquesta circumstància alleugera dóna més flexibilitat a l'hora d'escollir vols i optar a millors tarifes.

editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa