Notícies i actualitat

“PETRA – Aproximacions Contemporànies a la Cultura Talaiòtica” es trasllada a Ciutadella

Data : 06/11/2019

Un grup d’artistes proposa diverses lectures sobre com l’home, amb les seves accions materials i espirituals, ha canviat el significat de la pedra


En l’era de la tecnologia i la realitat virtual, en què el present s'evapora a ritme de clics i els conceptes de durabilitat i patrimoni han canviat tant, la monumentalitat de les enigmàtiques restes dels 1.574 jaciments arqueològics que sobreviuen en un magnífic estat de conservació de la cultura talaiòtica de Menorca segueixen fascinant milers de visitants cada any.

L’exposició col·lectiva “PETRA - Aproximacions contemporànies a la cultura talaiòtica” reflexiona sobre el gest compartit per civilitzacions mil·lenàries d’escollir una pedra d’entre el caos i col·locar-la de l’única manera en què la naturalesa no pot fer-ho: verticalment. Els artistes proposen diverses lectures de com aquest gest, físic i poètic, ha canviat el significat de la pedra: en haver estat tocada per l’home, deixa de ser només naturalesa i adquireix valors culturals.

Després de tres mesos al Museu de Menorca, a Maó, amb més de 14.000 visitants, l’exposició es trasllada a Ciutadella, on serà inaugurada el 15 de novembre de 2019, a les vuit, a la sala d’exposicions municipals d’El Roser, on romandrà fins a la seva clausura, l’11 de gener de 2020.

El grup d'artistes que formen PETRA ( “pedra” en llatí) són: Cristian Herrera Dalmau, Francesc Torres, Gabriel Ruiz Larrea, Núria Marquès, Paca Florit, Tónia Coll i Zulema Bagur. Cadascú d’una manera única busca generar noves visions sobre la presència, la importància i la influència dels vestigis talaiòtics en la societat contemporània. En aquest context, l’exposició té una especial importància en el marc de la candidatura de Menorca Talaiòtica per a ser considerada patrimoni mundial de la humanitat.

“PETRA Aproximacions contemporànies a la cultura talaiòtica, és una exposició ideada per Zulema Bagur, amb el comissariat artístic de Marta Coll, la producció d'Inés Garrell i el suport artístic de Tónia Coll. L’exposició és promoguda pel Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca i compta amb la col·laboració del Ajuntament Ciutadella, la Fundació Baleària i el Govern Balear.

Maó, 6 de novembre de 2019

 
Imatges relacionades
 
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa