Notícies i actualitat

Inici de les obres d’estesa submarina del cable elèctric entre Menorca i Mallorca

Data : 07/11/2019

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, acompanyada per la consellera de Medi Ambient, Maite Salord, el conseller de Transició Energètica i Sectors Productius del Govern Balear, Juan Pedro Yllanes, el delegat de Red Eléctrica a Balears, Eduardo Maynau, i els diferents alcaldes de Menorca, han visitat avui les obres que s’estan portant a terme per restablir la connexió del cable elèctric que ha d’enllaçar Menorca i Mallorca.

En concret, avui han donat inici les feines d’estesa submarina del cable a Cala en Bosch, Ciutadella, i que arribarà fins a Cala Mesquida (Capdepera). S’espera que, si les condicions meteorològiques ho permeten, el cable arribi a Mallorca en el termini d’una setmana. No obstant, s’espera que aquesta infraestructura estigui en funcionament a l’inici del segon semestre del 2020.

La Presidenta del Consell, Susana Mora, s’ha mostrat satisfeta davant aquesta nova fita, no obstant ha remarcat que «hem estat, som i seguirem sent exigents amb totes les parts implicades en aquest projecte amb la voluntat que el termini d’execució finalitzi el més prest possible. Tot i que entenem la complexitat del projecte, no ens podem permetre que Menorca es mantingui en una situació d’inestabilitat elèctrica».

També ha afegit que «aquesta connexió esdevé una peça clau del nostre projecte d’energia 2030. El cable ens ajudarà a treure el màxim profit de la generació d’energia renovable des de Menorca permetent la seva evacuació. Des de la passada legislatura esteim apostant pel projecte de transició energètica de Menorca, un projecte essencial per al futur de Menorca».

Maó, 7 de novembre del 2019

Imatges relacionades
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ