La ministra Carolina Darias visita l'Escola de Salut Pública de Menorca

Acompanyada de la presidenta de el Consell Insular de Menorca i de la consellera de Salut, ha inaugurat la trobada "Gestió de energencias en Salut Pública a fronteres" i la reunió de treball de la Comissió de Salut Pública.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha visitat avui l'Escola de Salut Pública de Menorca que se celebra en el Llatzeret de Maó, acompanyada de la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, i la consellera de Salut del Govern balear, Patricia Gómez. La ministra ha volgut que la seva primera visita a Menorca sigui per a visitar l'Escola de Salut Pública, consolidant així el paper d'aquest esdeveniment com a referent nacional en formació sobre salut pública. Després d'una visita guiada per les instal·lacions i mantenir un desdejuni amb les autoritats presents, Carolina Darias ha presidit la reunió presencial de la Comissió de Salut Pública, una cita en la qual també ha participat la directora general de Salut Pública del Ministeri de Sanitat, Pilar Aparicio.

L'agenda de Carolina Darias ha inclòs també la inauguració d'una trobada sobre gestió d'emergències en salut pública en fronteres. En aquest acte, Darias ha agraït i reconegut el treball realitzat pels professionals de Sanitat Exterior estant en “primera línia” i ha remarcat que aquesta trobada permetrà a Espanya “estar més preparada per a fer front a les amenaces presents i futures”. En la seva intervenció, ha destacat la necessitat de “continuar treballant per a millorar i ampliar les capacitats del Sistema Nacional de Salut”.

La ministra també ha posat l'accent en les altes quotes de vacunació a Espanya, on actualment el col·lectiu amb una major incidència acumulada són els menors de 12 anys. En aquest sentit, ha remarcat que el país té actualment unes condicions favorables, alguna cosa que ha atribuït a l'alta quota de vacunació aconseguida. No obstant això, ha animat als assistents a continuar treballant per a millora perquè, segons ha manifestat, només des d'una actuació coordinada i conjunta serem capaces de respondre de manera adequada als desafiaments presents i futurs.

La trobada de l'Escola de Salut Pública de Menorca, inaugurada per la ministra, està coordinat per Fernando Riesco Rodríguez i Miguel Dávila Cornejo, tots dos representants de la subdirecció general de Sanitat d'Exterior dependent de la Direcció General de Salut Pública del Ministeri de Sanitat. En la reunió han participat els responsables i metges de Sanitat d'Exterior de les àrees de sanitat de les delegacions del Govern, que han compartit experiències sobre el maneig d'incidents i emergències i, especialment, sobre les mesures de contenció aplicades durant la pandèmia de la COVID-19.

Riesco explica que l'objectiu principal és analitzar de quina manera s'han solucionat situacions complicades com l'arribada de temporers o de vaixells amb passatgers infectats que ha estat necessari posar en quarantena. D'altra banda, indica que ha estat necessari reforçar el control, especialment en les principals vies d'entrada de passatgers internacionals, com els aeroports de Madrid i Barcelona. En aquest punt, ha matisat que la Direcció General de Salut Pública i Aena van signar un conveni per al control sanitari de l'entrada de passatgers en els aeroports perquè, com ha reconegut, “la nostra capacitat quant a recursos humans era molt limitada”.

Maó, 23 de setembre de 2021

Mobile Youtube code generator - Alternative Login options – Mixer Feedback
 
Imatges relacionades
 
 
 
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa