Un grup d'experts duen a terme un primer esbós de la futura Agència de Salut Pública Espanyola durant l'Escola de Salut Pública de Menorca.

Un grup d'experts, liderat pel catedràtic de Salut Pública de la Universitat Miguel Hernández, portaveu de la Societat Espanyola de Salut Pública i Administració Sanitària i exdirector general de Salut Pública del Govern central, el menorquí Ildefonso Hernández Aguado, presentarà i analitzarà un informe amb recomanacions sobre la futura Agència de Salut Pública Espanyola durant una trobada que tindrà lloc aquest divendres en el marc de l'Escola de Salut Pública de Menorca, que se celebra en el Llatzeret de Maó.

El document, que serà posteriorment lliurat al Ministeri de Salut, estableix les bases de l'Agència de Salut Pública, un òrgan que la pandèmia de la COVID-19 ha posat en evidència com a necessari.

El director de l'Escola de Salut Pública de Menorca, Maties Torrent, ha destacat aquest dimarts durant l'acte d'inauguració oficial de l'Escola que la trobada titulada 'El futur Centre Estatal de Salut Pública' serà el primer esborrany del futur centre "que ens permetrà afrontar reptes com els que hem viscut en els darrers dos últims anys". Torrent ha afegit que l'Escola "s'ha volgut comprometre amb aquesta pandèmia" i, mentre l'any 2020 es va celebrar de manera virtual íntegrament, en aquesta trenta-dosena edició s'ha recuperat la presencialitat "a mig gas".

En aquest punt, el director ha subratllat que enguany només es duen a terme un màxim de tres activitats simultànies en les instal·lacions del Llatzeret i, a més, s'ha limitat el nombre de participants en els cursos i trobades. D'una altra banda, la presidenta del Consell Insular de Menorca, Susana Mora, ha remarcat durant la seva intervenció en l'acte inaugural que "immersos en una crisi sanitària, no hem d'oblidar que seguim enmig d'una crisi climàtica i ambdues van de la mà".

Per a fer front a aquesta situació, ha assenyalat que "hem de fer feina de manera conjunta, com es fa a l'Escola de Salut Pública de Menorca". Finalment, la presidenta insular ha llançat un missatge a la societat menorquina posant l'accent que la vacunació "és l'única eina que tenim en aquests moments per a lluitar contra la COVID-19".

A la inauguració també han estat presents la directora de Salut Pública del Govern balear, Maria Antònia Font; el rector de la Universitat de les Illes Balears (UIB), Jaume Carot; el ministre de Salut d'Andorra, Joan Martínez Benazet; l'alcalde de Maó, Héctor Pons, la consellera insular de Benestar Social, Bàrbara Torrent i la coordinadora acadèmica de l'Escola de Salut Pública, Marta Jordi, entre altres autoritats.

TAULA RODONA

L'Escola ha ampliat en aquesta edició el programa d'activitats obertes al públic. Entre elles destaca la taula rodona titulada 'El paper de la premsa en la pandèmia de la COVID-19', que tindrà lloc dimecres a les 20 hores a la seu de l'Institut Menorquí d'Estudis (IME) a Maó. A l'acte participaran el director del Diari Menorca, Josep Bagur; la redactora d'IB3 Notícies, Marga Caldentey, i el redactor de El País, Oriol Güell.

Gmail Youtube code generator New Account Inbox | Gmail sign in Login - Pinterest
 
Imatges relacionades
 
 
 
 
 
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa