Consell i Ajuntament de Sant Lluís aposten per un nou model d’atenció a la gent gran

La consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, i l’alcaldessa de Sant Lluís, Carol Marquès, s’han reunit aquest matí per estudiar la possibilitat d’implementar una prova pilot al municipi que permeti impulsar un nou programa d’atenció domiciliària d’alta intensitat adreçat a les persones majors. L’objectiu d’aquesta iniciativa és, mitjançant actuacions preventives, assistencials, educatives, rehabilitadores, de suport psicosocial, domèstiques i d'atenció a les persones dependents al seu entorn familiar, preservar l’autonomia de les persones majors i oferir la possiblitat de que les persones es puguin mantenir en el seu domicili i en el seu entorn habitual.

Com ha manifestat la consellera Bàrbara Torrent ‘en els darrers anys hem vist com la llista d’espera per accedir a una residència de gent gran a Menorca ha anat creixent i ja sobrepassa les 300 persones. Accedir a un centre residencial s’ha convertit amb una imposició, i no una opció, per a moltes famílies. Amb aquest nou model assistencial volem oferir noves alternatives i apostar per l’atenció domiciliària’.

Per açò, aquest projecte pretèn promoure la permanència en el seu entorn de les persones grans amb necessitats d'atenció i suport, garantint una atenció integral individual, afavorint la seva participació i procurant el major grau d'independència i autonomia personal, a través de la implementació d’un model d'atenció integral centrat en la persona al domicili.

Per engegar aquest projecte basat en l’atenció centrada en la persona, i sempre tenint en compte els seus vincles familiars i amb l’entorn, els seus hàbits, el seu estat de salut, se seguirà comptant amb els serveis complementaris d’atenció ja existents com son la teleassistència, el servei de menjar a domicili, el transport assistit, etc.

La consellera de Benestar Social, Bàrbara Torrent, també ha afegit que ‘cal recordar que cada plaça residencial té un cost mensual d’aproximadament 2.000 €, més la càrrega de gestió que comporta. Amb la implementació d’aquest nou servei pretenem també optimitzar aquests recursos, permetent oferir més recursos per millorar la seva qualitat de vida i sense renunciar a la seva llar proporcionant un tracte digne en tots els àmbits de la seva vida personal, familiar i social.

La batlessa de Sant Lluís, Carol Marquès, ha manifestat la seva satisfacció per la possible posada en marxa d'aquest servei ‘que suposa una aposta clara per un model en el qual creiem i que consideram necessari per a permetre a les persones majors veure ateses les seves necessitats al seu domicili, un element que els aporta estabilitat i seguretat’. Així mateix, ha afegit que ‘agraïm que s'hagi valorat el municipi de Sant Lluís per implementar aquesta programa pilot, un municipi que reuneix totes les condicions per comprovar el funcionament d'aquesta iniciativa’.

 
Imatges relacionades
 
Departaments relacionats Benestar Social
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ