Aina Pla Planas, comissària de l’exposició de Rescat Cultural d’Artistes Visuals de Menorca

El Departament de Cultura, Educació, Joventut i Esports del Consell Insular de Menorca va posar en marxa, per segon any consecutiu, una oferta per a cobrir el servei de comissariat de l’exposició de Rescat Cultural d’Artistes Visuals de Menorca.

L’objecte d’aquesta oferta és comissariar l’exposició que tindrà lloc a final d’enguany i a principi de l’any vinent a Maó i Ciutadella. Les tasques que inclou passen per l’elaboració d’un projecte expositiu que inclogui les característiques del projecte i el títol; seleccionar i localitzar els artistes locals que hi participaran i les creacions que hi exposaran, i dissenyar-ne el muntatge, entre d’altres.

Una comissió avaluadora s’ha encarregat de valorar les propostes rebudes i el projecte seleccionat ha estat el presentat per Aina Pla Planas.

La comissió ha elegit la proposta titulada «Distància_______social» no només perquè s’adequa als objectius i a les característiques del servei, sinó també per la qualitat original i innovadora, ja que es tracta d’un projecte inclusiu i actual.

El projecte d’Aina Pla segueix un relat expositiu coherent i complet que, segons explica, «agafa com a punt de partida la composició de les paraules distància i social —contradictòries en els seus significats intrínsecs— i allibera el concepte del punt de vista exclusivament pandèmic, ja que la distància social és quelcom que ha existit, existeix i existirà sempre».

A través d’una exposició col·lectiva, es mostrarà el treball de 25 artistes contemporanis nascuts, residents o propers a Menorca entorn d’aquest concepte i totes les seves interpretacions.

El servei es desenvoluparà des que es formalitzi l’encàrrec fins a la cloenda de l’exposició.

Es preveu que l’exposició s’obri al públic en primer lloc al Palau Oliver de Maó, a partir del mes de novembre, i després, a principi de l’any que ve, a la Sala El Roser de Ciutadella.


Maó, 2 de setembre de 2021

 
Imatges relacionades
 
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa