Plec de lectura 45 dedicat a Pere Melis Pons

El Plec número 45 està dedicat al lingüista Pere Melis Pons (Ciutadella, 1924-2005) i ha sigut elaborat per Margarida Cursach. La part d'imatge està il·lustrada per una fotografia de Cosme Sans Mercadal (Alaior 1935-2013)

El mestre Pere Melis Pons és un exemple de dedicació a la salvaguarda de la llengua. A través de les seves xerrades a la ràdio i els seus escrits a la premsa va realitzar una tasca impressionant de recuperació de paraules que podien caure en desús. Sobretot són coneguts els seus "Espipollants", prop de 7000 articles que va escriure durant 20 anys. Al Plec podeu trobar una petita biografia i una selecció de textos però com podeu imaginar és impossible abastar-ho tot amb un sol full. Us convidam a rellegir-lo i a reutilitzar paraules que ell va recuperar.

La fotografia de Cosme Sans Mercadal és molt adient per acompanyar els textos de Pere Melis. Per una banda per la seva temàtica, una neta escoltant a la seva àvia, i per altra per l'admiració que Cosme Sans tenia vers Pere Melis. En Cosme conservava retallats tots els articles que va fer Pere Melis i els va donar a l'IME poc abans de la seva mort. Cosme Sans era un fotògraf excel·lent que li agradava documentar com canviava el seu entorn (obres, carrers, espais naturals, etc). També és molt conegut per la seva vessant de dibuixant i pintor. Tot el seu fons de fotografies va ser donat a l'Arxiu d'Imatge i So del Consell Insular de Menorca.

 
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa