Inicien les proves per a l’habilitació de guies turístics a Menorca

Aquest matí s’han iniciat les proves per a l’habilitació de guies turístics de les Illes Balears a Menorca. Tots els aspirants que passin la prova obtindran el carnet de Guia de Turisme de les Illes Balears, el qual és imprescindible per poder desenvolupar la seva activitat professional.

Cal recordar que la figura del guia turístic és una peça rellevant en el sector turístic i el seu paper resulta clau en la satisfacció final del turista. En aquest sentit, és important que el guia compti amb alt nivell de professionalitat i qualitat. Així, cal que tinguin formació específica sobre les principals habilitats i tècniques necessàries per acompanyar i assistir a grups de turistes, així com coneixements sobre el sector turístic de la nostra terra, el patrimoni cultural i natural, i la seva interpretació.

La normativa vigent estableix que les persones que vulguin desenvolupar la feina de guia turístic a les Illes Balears han de disposar de l’autorització del Govern de les Illes Balears, i obtenir una habilitació atorgada per l’Administració turística competent en matèria d’ordenació turística de cada illa.

Per aquest motiu, el Consell Insular de Menorca va publicar una convocatòria per a la realització de proves que permetin l’habilitació de guies turístics a Menorca i facilitar la professionalització del sector. En total si han presentat 21 aspirants, dels quals 19 han estat admesos.


Maó, 18 de juny de 2021

Departaments relacionats Economia i Territori
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa