Desenes d’associacions participen a les Taules d’Entitats convocades per primera vegada a tots els municipis

L’equip impulsor del Pla Insular de Voluntariat, Marta Coll i Edu López, està realitzant aquests dies, des del 25 de maig i fins al pròxim 11 de juny, les Taules d'Entitats als 8 municipis per a reunir a les associacions, entitats i ciutadans interessats. Aquestes trobades donant a conèixer el Pla de Voluntariat de Menorca, que treballa en xarxa amb el Fòrum d'Entitats del Tercer Sector de Menorca (ETS) i la Plataforma del Voluntariat de les Illes balears (PLAVIB), per tal d’impulsar el bon funcionament de les entitats, així com informar sobre la seva necessària adaptació a la nova Llei de Voluntariat. Són un punt de trobada per establir nous vincles, realitzar consultes i fer també aportacions per part de les entitats assistents.

A les Taules, hi participen les associacions i entitats que ho desitgin del municipi a on se celebra la reunió, més els impulsors del Pla de Voluntariat, la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, la directora insular de Participació Ciutadana, Paula Ferrando, i els representants de cada ajuntament, que a més facilita l’espai i difusió de l’esdeveniment. Es pot confirmar l’assistència per correu impulspladevoluntariatmenorca@gmail.com o telèfon 680 266 945.

Les primeres Taules d’Entitats municipals ja s’han realitzat satisfactòriament la passada setmana a Es Castell i Es Migjorn, mentre que aquest dijous 3 de juny es reuniran les associacions de Ferreries a l’aula-gimnàs de l’Auditori a les 19 hores i el divendres 4 també a les 19 hores serà el torn per Es Mercadal al Centre de Convencions. La pròxima setmana es celebraran les darreres 4 Taules d’Entitats a Can Saura de Ciutadella, Sala de Plens de l’Ajuntament de Sant Lluís, convent de Sant Diego d'Alaior i Sala de Plens de l’Ajuntament de Maó els dies 8, 9, 10 i 11 respectivament, totes a les 19 hores.

La novetat de celebrar aquestes Taules d’Entitats a cada municipi de manera presencial, està servint perquè aflorin noves col·laboracions, i que les entitats assistents tinguin l’oportunitat de conèixer què és el Pla Insular de Voluntariat, qui forma l’equip professional que hi fa feina, les facilitats que els poden oferir per iniciatives pròpies i per adaptar-se a la Llei de Voluntariat ja en vigor. També és una trobada on es donen a conèixer les diferents entitats i associacions entre elles mateixes, el que pot donar lloc a futures sinergies. Des del Pla insular de Voluntariat es treballa perquè les entitats tinguin més espais, tant als mitjans de comunicació tradicionals per a donar major visibilitat a la labor que desenvolupen, com col·laborant amb els ajuntaments per millorar les carències d’espais físics per realitzar les seves activitats. Tanmateix es treballen aspectes formatius o de finançament, d'interès per a les entitats del Tercer Sector de Menorca i els seus voluntaris.

Maó, 2 de juny del 2021

 
Imatges relacionades
 
 
Departaments relacionats Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ