El Ple del Consell Insular aprova la proposta d’acord per a la revisió de les restriccions imposades al sector de la pesca d'arrossegament

Davant l’aprovació del Reglament (UE) 2021/90 del Consell de la Unió Europea de 28 de gener del 2021 pel qual es fixen, per a 2021, les possibilitats de pesca aplicables a determinades poblacions i grups de poblacions de peixos en la mar Mediterrània i la mar Negra, i on es contempla, entre altres mesures, que s’han de reduir fins a un 40% els dies de pesca per a les embarcacions d’arrossegament al Mediterrrani, el departament d’Economia del Consell Insular ha impulsat una proposta d’acord per a la revisió d’aquest reglament.

Amb aquesta iniciativa, el conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, pretén recollir el malestar del sector pesquer menorquí en considerar que els acords del Consell Europeu no han tingut present el nombre d’embarcacions que pesquen en cada territori, les pauses obligatòries que ja s’efectuen, ni la mitjana de l’esforç pesquer.

Com ha manifestat el conseller Pastrana ‘la pesca és un sector clau i essencial a Menorca. Per aquest motiu, sempre dins els límits de sostenibilitat dels recursos marins, s’ha de garantir la supervivència del sector i apostar per la nostra economia local’.

D’aquesta manera, el Ple del Consell Insular instarà al Govern d’Espanya per tal que revisin els compromisos adquirits amb la Unió Europea i s’estableixin mesures d’esforç pesquer particulars segons els informes científics de cada territori tenint en compte la realitat del sector a les Illes balear, i en particular, a l’illa de Menorca.

Per altra banda, s’instarà al Govern de les Illes Balears a seguir fent feina en la revisió dels compromisos adquirits amb la Unió Europea, fer seva aquesta proposta, i a traslladar-la al Govern d’Espanya des de la Conselleria d’Agricultura i Pesca.

Al mateix temps, s’han compromès també en treballar conjuntament amb el sector pesquer per elaborar un pla de gestió de la pesca en la zona de reserva de biosfera de Menorca, que ha de permetre obtenir una eina de treball adaptada a la realitat de la nostra illa i que aposti per tenir un litoral en bon estat de conservació i una mar productiva a través d’un ús col·lectiu responsable, la gestió sostenible dels recursos i l’enfortiment de la capacitat de recuperació.

La proposta d’acord s’ha aprovat amb el vot favorable dels partits de l’equip de govern i l’abstenció dels partits de l’oposició.


Maó, 17 de maig del 2021

Departaments relacionats Economia i Territori
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa