Es reforcen les ajudes socials d’alimentació destinades als col·lectius més vulnerables

La crisi social i econòmica originada per la propagació de la pandèmia mundial Covid-19 ha posat de manifest les desigualtats existents entre els diferents col·lectius de la nostra societat i s’ha deixat palesa de les mancances que sorgeixen davant una situació com aquesta als col·lectius més vulnerables, dificultant que aquests puguin cobrir les seves primeres necessitats i accentuant, encara més, la seva fragilitat i exclusió social.

Conscients d’aquesta realitat, el departament de Benestar Social del Consell va augmentar el seu pressupost anual per donar suport i acompanyament a les noves necessitats socials sorgides de la pandèmia. Un dels programes d’atenció social que s’ha vist reforçat és el dels ajuts alimentaris destinats als col·lectius més vulnerables i gestionats per Càritas Diocesana i Creu Roja.

En concret, el servei s’ha vist incrementat fins a 40.000 € per a cada una de les dues entitats mencionades, duplicant el pressupost dels últims anys, sumant un pressupost total de 160.000 €. Així, cada entitat, Creu Roja i Càritas Diocesana, rebrà 80.000 €. La finalitat d’aquesta iniciativa és garantir una alimentació equilibrada i saludable per a les persones vulnerables que per diferents motius poden tenir algun dèficit d’alimentació, i contribuir al fet que tothom tingui accés a l’alimentació bàsica. Els beneficiaris també podran adquirir productes d’higiene.

Cal recordar que aquest programa consisteix en la donació de producte fresc km0 a les persones sol·licitants a través d’una de les dues entitats i del repartiment de tiquets als sol·licitants els quals es poden bescanviar directament als comerços. D’aquesta manera també s’incentiva la compra en comerços locals i de proximitat ajudant a dinamitzar la seva activitat econòmica.

Maó, 17 de maig del 2021

Departaments relacionats Benestar Social
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ