Formació as Mercadal sobre transició ecosocial, accés a l’habitatge i ús de l’espai públic

Tallers i xerrades sobre cohabitatge, criança col·lectiva i sobirania alimentària aquest cap de setmana

L’Associació de Vesines des Mercadal, juntament amb el Departament d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local del Consell i amb col·laboració de l’Ajuntament des Mercadal, ofereixen aquest proper cap de setmana unes jornades formatives gratuïtes sobre la transició ecosocial. Mitjançant xerrades i tallers, amb la perspectiva de l’Economia social i solidària, es tracten temes com el cohabitatge, les perspectives feministes, el consum agroecològic i la sobirania alimentària. Les activitats es desenvolupen al Centre de Convencions des Mercadal i és necessari inscriure’s al correu vesinsdesmercadal@gmail.com.

D’altra banda, pel darrer cap de setmana de maig, s’oferiran unes altres jornades formatives dedicades a l’arquitectura social i participativa per tractar l’accés a l’habitatge i l’ús de l’espai públic de la mà del col·lectiu “Recetas Urbanas”.

A la primera edició de les jornades “Eines per la transició ecosocial” de dissabte 15 i diumenge 16 - i tal com han explicat aquest divendres en roda de premsa a es Mercadal, la consellera Cristina Gómez, la directora insular d’Habitatge Paula Ferrando, el tinent de batle Jordi Pons Burillo i les membres de l'Associació de Vesines des Mercadal, Daniela Viola i Edurne de Blas Valcarlos - es mostren les experiències de projectes cooperatius i associatius, dedicats a l’habitatge, la criança col·lectiva, la producció i el consum agroecològic.

També s’estudien models amb diverses formes jurídiques i organitzatives com els grups de consum, les cooperatives mixtes, les cooperatives d’habitatge en règim de cessió d’ús, cooperatives de treball, associacions d’educació infantil i grups de criança. Un dels objectius és donar respostes pràctiques i impulsar el procés de creació i funcionament a Menorca de cooperatives per la transformació social. En paraules de Daniela Viola, de l’associació de vesines des Mercadal, les jornades volen ser “un espai de trobada, un niu, d’on puguin sorgir llavors” per projectes a tota l’illa.

Respecte a les segones jornades d’Arquitectura social de divendres 28, dissabte 29 i diumenge 30 de maig, s’oferirà la ponència inaugural amb Santiago Cirugeda del col·lectiu “Recetas Urbanas”, dedicat al desenvolupament de projectes de subversió a diferents àmbits de la realitat urbana. Tanmateix està previst un taller pràctic per la recerca de solucions col·lectives en relació amb l’ús de l’espai públic i l’accés a l’habitatge i una taula rodona on debatre la temàtica treballada al llarg de les jornades. Tots dos caps de setmana de formació estan enfocats, segons Edurne de Blas Valcarlos, de l’associació de vesines des Mercadal, a “un model de transició social i econòmic, just i equitatiu, basat en les persones”. Durant tots els dies de jornades formatives, participen projectes més o menys consolidats de Menorca, Eivissa, Barcelona, Tarragona i Madrid.


Maó, 14 de maig del 2021
 
Imatges relacionades
 
 
 
 
Departaments relacionats Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ