11 periodistes gastronòmics aprenen a cuinar una panadera de peix amb el xef David de Coca

Els comunicadors han preparat el plat des de casa seva seguint les indicacions en línia del xef menorquí.

Es tracta d’una acció promocional emmarcada dins la declaració de Menorca com a Regió Europea de Gastronomia 2022.

El Consell Insular i la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM) han organitzat avui una masterclass de cuina i producte agroalimentari local per tal de promocionar la gastronomia illenca. El xef David de Coca, cuiner del restaurant Sa Llagosta i guardonat amb un Sol a la Guia Repsol, ha mostrat a onze periodistes gastronòmics nacionals com cuinar una panadera de cap-roig a través d’una classe en línia, de manera que cada participant preparava aquest plat des de casa seva.

La presidenta del Consell, Susana Mora, ha explicat que aquesta masterclass s’emmarca dins la designació de Menorca com a Regió Europea de Gastronomia 2022, i en concret, forma part dels objectius de posicionar la Menorca com a destí gastronòmic de qualitat i també fomentar el consum de productes locals.

Presentat per Fernando Valmaseda, el periodista i CEO del Grupo RV Edipress i del programa Miradas Viajeras, l’acte ha començat amb una entrevista a Mora, que ha tractat temes diversos com la gastronomia però també el valor de l’illa com a destí segur enmig de la pandèmia o alguns dels seus racons preferits de Menorca

A continuació, el xef David de Coca, acompanyat per la directora insular de Promoció Turística i Fons Europeus, Laura Ruiz, ha anat mostrant pas per pas com cuinar aquesta recepta tan típica menorquina als periodistes, que l’han replicada cadascú a la seva cuina. Entre ells, hi havia representants de les revistes DeViajes, Elle Gourmet, Traveling Coloralia i Sobremesa, i de pàgines especialitzades com Afuegolento.com, Barbireando.com, Conmuchagula.com, Eladerezo.com, Elblogdeceleste.com, Milideasyproyectos.com y Nutriguia.com. Ruiz ha comentat que els periodistes havien rebut abans material per poder elaborar el plat i també la sessió s’ha gravat, de manera que es compartirà per les xarxes i canals de la Fundació Foment del Turisme de Menorca.

Maó, 13 de maig de 2021

 
Imatges relacionades
 
 
 
 
 
 
 
 
Departaments relacionats Presidència
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ