El Consell Insular presenta un conveni de col·laboració amb els ajuntaments per a la dinamització empresarial i comercial local

Aquest matí s’ha presentat el conveni de col·laboració entre el Consell Insular i els ajuntaments per a la creació de la nova línia d’ajuts a empreses i negocis locals que s’hagin vist afectats per l’aplicació de les mesures de prevenció per evitar la propagació de la Covid-19. Cada municipi tindrà la seva pròpia línia d’ajuts i comptarà també amb la contribució econòmica dels ajuntaments i del Govern balear.

A través del conveni presentat avui, el Consell Insular aportarà als ajuntaments un total de 899.673 € que es repartiran tenint en compte els criteris poblacionals i el pes del sector econòmic de cada municipi de la següent manera:

- Alaior: 82.653,98 €
- Ciutadella: 275.026,38 €
- Ferreries: 46.884,23 €
- Maó: 306.169,98 €
- Es Mercadal: 55.714,68 €
- Sant Lluís: 59.497,69 €
- Es Castell: 55.544,60 €
- Es Migjorn: 18.181,40 €
Total: 899.672,94 €

L’objectiu d’aquesta iniciativa és, per una banda, fomentar el comerç local i els establiments de restauració, així com la dinamització dels espais comercials i els mercats agroalimentaris i artesanals. En aquest sentit, es podran subvencionar fires comercials, mercats artesanals, campanyes per estimular el consum local i el producte autòcton, així com esdeveniments d’animació en espais públics, visites guiades de caràcter cultural i turística, sempre hi quan suposin dinamitzar les zones comercials i es portin a terme entre l’1 de gener i el 31 de desembre d’aquest any.

I, per altra banda, ajudar a pal·liar les pèrdues empresarials ocasionades pels efectes col·laterals de la Covid-19. En concret, s’hauran de concedir ajuts a empreses amb negocis ubicats al terme municipal i l’import màxim no podrà superar els 1.500 € per establiment, amb un màxim de dos establiments per empresa.

Tot i que els municipis podran ajustar les seves bases dels ajuts, cal esmentar que, com a mínim, el 50% de l’import total subvencionable del pressupost del Consell Insular hauran d’anar a destinats a ajuts directes.


Maó, 12 de maig del 2021
 
Imatges relacionades
 
Departaments relacionats Presidència
Economia i Territori
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa