Companyies aèries i marítimes reforcen les seves rutes amb Menorca davant les bones perspectives de la campanya turística de 2021

Representants del sector del transport van compartir impressions sobre la temporada en un webinar en línia organitzat per la Fundació Foment del Turisme de Menorca

Menorca es percep com un destí segur, la qual cosa ha portat a les companyies de transport aeri i marítim a apostar per Menorca reforçant les seves rutes comercials amb l'illa durant aquest estiu. Representants de Vueling, Volotea, Air Nostrum i Baleària van participar ahir en un webinar en línia sobre connectivitat organitzat per la Fundació Foment del Turisme de Menorca (FFTM), una trobada digital concebuda com un espai de diàleg entre l'administració i el sector empresarial que va inaugurar la gerent de la Fundació, Elena Costa. La seguretat, la demanda, les perspectives de futur o els canvis en la manera de viatjar que ha provocat la pandèmia van ser alguns dels temes abordats en la trobada, moderada per David Vidal, tècnic de la FFTM.

Tots els participants van coincidir que la pandèmia ha canviat radicalment la manera de viatjar. L'anticipació de la reserva ha donat pas als viatges d'última hora, en alguns casos –inclòs Menorca–, amb menys d'una setmana d'antelació. Les restriccions imposades pels diferents països, la incidència del virus o el ritme de vacunació són factors que influeixen en l'elecció de la destinació turística. En aquest sentit, les bones dades generals de Menorca fan que el client percebi l'illa com un destí segur.

Els representants de les companyies de transport es van mostrar prudents però optimistes a l'hora de valorar com es desenvoluparà la campanya turística de 2021, la qual cosa es reflecteix en la seva aposta pel destí. Baleària reforçarà des del mes de juny les seves connexions amb Palma i Barcelona, tant en el ferri convencional com en el fastferry. Volotea posarà a la venda aquesta temporada 125.000 seients a Menorca, més dels que va comercialitzar en 2019, abans de la pandèmia. La companyia aèria de baix cost aposta per connectar amb ciutats mitjanes o petites on no existia vol directe amb Menorca, obrint així l'illa a nous mercats turístics d'origen. Des d’Air Nostrum es mostraven confiats que la temporada es pugui allargar fins els mesos d'octubre o novembre, per la qual cosa han incrementat tant les connexions amb Palma com les rutes amb la península. En el cas de Vueling, mantenen ferm el seu compromís de conservar les rutes nacionals durant tot l'any i han augmentat l'oferta de places en el mercat nacional.

La seguretat en el transport és prioritària per al sector. Per a Miguel Oliver, directiu d’Air Nostrum, l'avió és el mitjà més segur per a desplaçar-se en època Covid gràcies als estrictes protocols que es van implantar des de l'inici de la pandèmia. Carlos Cerqueiro, director de desenvolupament de Volotea, va remarcar que la primera mesura de seguretat a l'hora de viatjar és triar un destí on es compleixen totes les mesures sanitàries. En aquest sentit, assenyalà la confiança que atorga la companyia a Menorca per la seva tasca d'informació rigorosa sobre l'evolució de la pandèmia. Com exemple de la seva aposta per la seguretat, el director de vendes de Baleària, Jorge Raheb, va recordar que la companyia va ser la primera naviliera en obtenir el certificat Global Safe Site Covid-19, a més d'implantar protocols propis tant en els vaixells com en les estacions marítimes. La directora de vendes de Vueling, Charlotte Dumesnil, per la seva part, avançà que la companyia aèria serà la primera low cost a implantar la IATA Travel Pass, una app pilot per a guardar proves Covid o certificats de vacunació.

Maó, 11 de maig de 2021

Departaments relacionats Presidència
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ