Les obres de recuperació del Reial Alcàsser de Ciutadella posen al descobert el potencial arqueològic de la zona

El conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, i l’alcaldessa de l’Ajuntament de Ciutadella, Joana Gomila, han visitat les obres de recuperació de les restes islàmiques del Reial Alcàsser de Ciutadella.

A la visita de les troballes hi ha assistit el conseller de Cultura, Educació, Joventut i Esports, Miquel Àngel Maria, l’alcaldessa de l’Ajuntament de Ciutadella, Joana Gomila, i el regidor d’Obra Pública, José López.

Les obres de recuperació d’aquest espai, finançades a través de l’Impost de Turisme Sostenible, segueixen avançant i de cada vegada es coneix més el valor patrimonial de la troballa.

El conseller de Cultura, Miquel Àngel Maria, ha assegurat que “el que no es podia esperar ningú és que el potencial arqueològic seria tan important”. Maria també ha volgut destacar que algunes de les parets estaven emblancades amb calç, la qual cosa demostra que durant l’època islàmica ja es practicava l’emblancament de les parets a Menorca.

Per la seva banda, l’alcaldessa de l’Ajuntament de Ciutadella, Joana Gomila, ha explicat que “les obres permetran fer un recorregut des de la Plaça des Born, voltant tot l’Ajuntament, accedint al Bastió des Governador i passejar al voltant de tot el que era el Reial Alcàsser, el que representarà un nou producte turístic i la recuperació d’una part del patrimoni de Ciutadella”. Gomila també ha celebrat que les obres avancen a bon ritme i que es mantengui el termini de devuit mesos establert.

El fet que l’edifici siguin dependències municipals fa que no pugui estar obert al públic per a visites, per això, de moment, quedarà documentat tot el conjunt de la troballa i els tècnics estudiaran quina actuació s’hi farà per mantenir les restes protegides i en un futur poder seguir ampliant la investigació.

Actualment, a part d’estar treballant amb la catalogació de les restes, també s’estan generant imatges en 3D per poder exhibir els elements a la ciutadania.

Maó, 6 de maig de 2021
 
Imatges relacionades
 
 
Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa