El Consell Insular se suma a la Declaració institucional de suport al sector sabater

El conseller d’Economia i Territori, Josep Pastrana, ha assistit aquesta setmana a una reunió institucional amb representants dels principals municipis espanyols on es produeix el calçat nacional. En total, hi han participat 5 comunitats autònomes: Illes Balears, La Rioja, Comunitat Valenciana, Múrcia i Castella la Manxa, i ha estat impulsada pel municipi d’Elx (Alacant).

L’objectiu de la trobada ha estat donar suport a un sector fonamental per a la nostra economia i la generació d’activitat econòmica local. Per aquest motiu, durant la mateixa es van tractar els problemes que afecten al sector sabater en el context de les mesures de prevenció i contenció de la propagació de la Covid-19.

Durant la trobada es va acordar enviar una Declaració institucional de suport al calçat conjunta on se sol·licita al Govern estatal la inclusió del sector sabater a dins del decret d’ajudes a la solvència empresarial en el seu tràmit parlamentari i que cerquen preservar el teixit productiu i els llocs de treball.

A més, en la declaració, també es posa de manifest la preocupació davant la possible amenaça dels EUA d’imposar aranzels a la importació del calçat del 35% i s’ha sol·licitat al Govern estatal que faci el possible per evitar aquesta nova imposició que perjudicaria substancialment al sector.


Maó, 16 d’abril del 2021

Més informació Declaració institucional
Departaments relacionats Economia i Territori
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa