Aprenents d’auxiliar sociosanitari realitzen pràctiques a quatre centres assistencials de l’illa dins el programa SOIB 30 Arrels

L’alumnat del programa SOIB 30 Arrels del curs d’Auxiliar sociosanitari per persones dependents a institucions socials realitza les pràctiques a quatre centres geriàtrics i assistencials de Ciutadella i Maó. Els centres on estan duent a terme la part pràctica d’aquest programa mixt de formació i ocupació del SOIB (Servei d’Ocupació de les Illes Balears) són la residència geriàtrica de Santa Rita i el patronat municipal a Ciutadella i la residència geriàtrica del Consell i la residència Trepucó a Maó.

Aquest programa de formació i ocupació Arrels està impulsat pel SOIB junt amb el Consell Insular de Menorca i amb la participació del SEPE (Servei Públic d’Ocupació Estatal), amb fons del SOIB mitjançant la Conferència Sectorial. Un dels requisits per ser alumne-treballador d’aquest programa és ser major de 30 anys. Actualment, els alumnes-treballadors estan realitzant les pràctiques professionals durant un període de pràctiques de dos mesos, que es va iniciar al març, i es mostren molt contents de la rebuda que han tingut als centres així com de tot el que estan aprenent.

Els centres assistencials per la seva part manifesten que tenen molta necessitat de personal, especialment durant l’estiu. Precisament al juliol s’acabarà aquest programa de formació i ocupació del SOIB i els alumnes obtindran el certificat professional que els hi permetrà treballar a diferents institucions de Menorca per a atendre a persones dependents. Respecte al COVID-19, els alumnes han pres les mateixes mesures establertes per la resta de treballadors com són la prova de PCR i la vacunació.

Maó, 14 d’abril de 2021

 
Imatges relacionades
 
Departaments relacionats Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ