S’inaugura la Cova de S’Aigua de Cala Blanca

Avui ha tingut lloc la inauguració de la Cova de S’Aigua de la urbanització de Cala Blanca de Ciutadella. Aquesta ha anat a càrrec de la Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, la consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord, la directora general de Turisme del Govern balear, Rosana Murillo, i l’alcaldessa de Ciutadella, Joana Gomila i ha comptat amb la presència de diverses autoritats.

La Presidenta del Consell Insular, Susana Mora, ha destacat que ‘en el context actual de crisi social i econòmica, resulta imprescindible seguir impulsant projectes que permetin donar múscul a la nostra economia. Projectes que segueixin apostant per la sostenibilitat, la desestacionalització de la temporada turística, i que permetin diversificar els nostres productes més enllà del sol i platja’.

Per la seva banda, la consellera de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Maite Salord, ha afegit que ‘la Cova de S’Aigua té una triple importància: els seus indiscutibles valors naturals i arqueològics; les seves característiques i valors ecosistèmics; i per la seva potencialitat turística’.

Les obres que han permès obrir la Cova de S’Aigua de Cala Blanca al públic, han consistit a condicionar l’interior i l'accés amb el finançament del Govern balear i el Consell Insular de Menorca a través d'un conveni interadministratiu signat entre el Consell i l'Agència d'Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB).

Així, després d’un llarg procés, avui s’ha donat el tret de sortida a les visites a la Cova de S’Aigua al públic en general. Està previst que durant els dos primers mesos, abril i maig, es puguin visitar gratuïtament. Les persones que vulguin visitar-la podran adquirir els tiquets que ja es troben disponibles al web www.nanventura.es.

Les visites es realitzaran en grups de 15 persones, durant el període de pandèmia els grups seran reduïts i adaptats a la normativa de prevenció de propagació de la Covid-19, i es calcula que el recorregut, de 110 metres de llargada, duri al voltant de mitja hora. Cal destacar que les infraestructures compleixen amb les directrius d’accessibilitat i les persones amb mobilitat reduïda podran fer ús d’una cadira elevadora.

Es preveu que aquest projecte segueixi creixent amb una segona fase que ha de permetre connectar la Cova de S’Aigua amb la cova adjacent descoberta l’any 2016.

Maó, 31 de març del 2021

 
Imatges relacionades
 
 
 
 
 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ