S’aproven 20 de les 30 propostes presentades per Cs al Debat de Política General 2021.

Menorca, dilluns 29 de març de 2021. El Conseller de Cs al Consell de Menorca, Eugenio Ayuso, ha donat la benvinguda a l'aprovació de 20 de les seves 30 mocions per a resolucions avui en el debat de política general.

Entre les propostes aprovades, s'ha acordat instar l'equip de govern a treballar en el desenvolupament d'un Pla Estratègic de promoció i modernització del sector primari, realitzar les inversions necessàries en els escorxadors de Ciutadella i Maó, incrementar el suport i la promoció del sector primari agrari, ramader, pesquer i els seus productes, així com promoure el treball conjunt amb el Govern de les Illes Balears i el sector agrari. , sobre el futur de la Política Agrària Comuna (PAC) per desenvolupar una agricultura activa, professional i sostenible, adaptada a les condicions i dimensions de Menorca.

Pel que fa al sector sanitari, s'ha acordat exigir, si cal, el suport de la sanitat privada, les farmàcies i altres col·lectius sanitaris per col·laborar i poder dur a terme la vacunació massiva, també s'ha acordat demanar al Govern que continuï treballant per incrementar les dietes de manteniment i allotjament dels malalts i familiars que es desplacen fora de la seva illa de residència i que l'Executiu autonòmic implementi programes saludables per a totes les edats.

També s'ha aprovat instar l'equip de govern a iniciar els tràmits necessaris per augmentar la seguretat en el tram de la carretera des Mercadal a Fornells. Així mateix, al Govern per millorar les infraestructures i serveis portuaris dels Ports de Maó, Fornells i Ciutadella, col·laborar amb el Consell i els ajuntaments de Menorca, amb l'objectiu d'ampliar la xarxa de punts de càrrega de vehicles elèctrics, així com assignar una sortida econòmica per a la construcció de la nova Estació d'Autobusos de Ciutadella.

D'altra banda, s'ha avançat la petició d'instar el Govern a impulsar el projecte del Centre Integrat de Formació Professional d'Hostaleria i Turisme a l'antiga estació marítima de Ciutadella i impulsar projectes per a la regeneració i recuperació dels aqüífers de menorca, amb aigües regenerades.
Dues propostes més demanen al Ministeri per a la Transició Ecològica que realitzi les inversions necessàries per a la millora de les centrals i subestacions de l'illa, dins de la Planificació de la Xarxa de Transport Elèctric, així com considerar com a inversions prioritàries, el segon enllaç submarí entre Menorca i Mallorca.

També s'han presentat propostes demanant al Govern agilitat i eficàcia en les ajudes directes a les empreses i autònoms afectats per la crisi econòmica derivada de la Covid19 i demanant a l'equip de govern que vagi de la mà d'empresaris i col·legis professionals en la gestió de les sol·licituds de diferents ajudes econòmiques.

Finalment, el ple ha aprovat sol·licitar al Govern balear que continuï sumant esforços per millorar els serveis a la dependència i per treballar per l'equitat i la igualtat d'una Educació accessible i gratuïta 0-3, així com per millorar les beques i polítiques per a joves, plans de formació i creixement personal, esports base, per part del Consell.

 
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa