Conveni de col·laboració entre el Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Ferreries per a l’edició i la impressió del segon volum del dietari d’Antoni Camps Fullana

El Consell Insular de Menorca i l’Ajuntament de Ferreries han aprovat un conveni per a l’edició i la impressió del segon dietari d’Antoni Camps Fullana (Ferreries, 1908-1990), destacat cronista de la vida del poble de Ferreries i alhora amb un paper molt important en l’àmbit musical.

L’any 2012 l’Ajuntament de Ferreries va publicar un primer volum del dietari del cronista: «Historia de Ferrerías». L’autora d’aquest dietari és la periodista Sonia Marquès Camps, la seva néta. L’autora va realitzar la tasca d’edició i de correcció del manuscrit i la selecció de les fotografies que hi ha a les llibretes, amb la intenció que aquesta feina tingués continuïtat i es posés a l’abast del poble de Ferreries i de Menorca en general.

D’aquesta manera, el Consell Insular de Menorca aporta 3.000€ a l’Ajuntament de Ferreries, i per la seva banda el Consistori es compromet a aportar 3.000€ més per a dur a terme l’edició i la impressió del segon volum del dietari. Aquest llibre és fruit de la tasca d’investigació de Sonia Marquès, qui ha transcrit 50 anys d'escrits del seu avi, un autèntic tresor de la memòria popular. L’Ajuntament va aprovar el conveni en el ple municipal celebrat el passat dijous.

Una trentena dels exemplars d’aquest segon volum es posaran a disposició de les biblioteques públiques i de les biblioteques escolars de l’illa.


Maó, 30 de març de 2021

Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa