El Consell aporta 140.000 euros del Pla Insular de Cooperació per la reforma feta a l’Avinguda del Dr. Llansó des Mercadal

El cèntric carrer disposa ara de carril bici, noves voreres i asfaltat amb millora també de serveis soterrats

Les millores de l’Avinguda del Doctor Llansó des Mercadal s’han donat per finalitzades. Així ho han explicat avui la consellera d’Ocupació, Habitatge i Cooperació Local, Cristina Gómez, acompanyada pel batle des Mercadal, Xisco Ametller. Aquestes millores han inclòs l’adequacio´ de serveis i pavimentacio´, tant a les voreres com l’asfaltat de la calçada, a més del nou carril bici. El Consell Insular ha aportat a l’Ajuntament des Mercadal el 40% de l’obra, és a dir, 140.426 euros amb càrrec al Pla Insular de Cooperació (PIC) del 2019.

La consellera, Cristina Gómez, ha destacat que ‘aquest projecte desenvolupa un urbanisme integrador, més accessible i també sostenible. El carril bici, el drenatge separat de les aigües pluvials i les oliveres s’alineen amb el full de ruta de Menorca Illa Pilot de l’Agenda Urbana i són una satisfacció total per l’àrea de Cooperació Local’.

La reforma ha inclòs tota l’Avinguda del Doctor Llansó i el carrer del General Albertí i abasta 350 metres des de la plaça de la Constitució, al bell mig del poble, fins a la rotonda que enllaça la Via Ronda des Mercadal amb la carretera de Fornells. El carril bici cobreix també tot aquest recorregut.

El batle, Xisco Ametller, ha incidit en que ‘aquest nou carril bici connecta el centre del poble amb la zona esportiva i educativa i forma part d’un dels itineraris estudiats per poder anar a peu o amb bicicleta a la nova escola que es construirà.’ També ha afegit que ‘els 20 aparcaments que es perden amb el carril bici es recuperaran a l’aparcament que es té previst construir al terreny de davant de les pistes de petanca. Un terreny sobre el qual es tramita una modificació urbanística actualment’.

Abans de la reforma els passos de vianants no complien amb la normativa actual d'accessibilitat que facilita el pas a persones amb cadires de rodes, cotxets per fillets, maletes amb rodes, entre d’altres. Així mateix s’han plantat oliveres amb sistema de reg per goteig i s’ha incorporat la xarxa de drenatge d’aigües pluvials, separant-la de la xarxa de sanejament.
Maó, 25 de març de 2021

 
Imatges relacionades
 
 
 
 
Departaments relacionats Ocupació, Habitatge i Cooperació Local
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa

 
 
Comparteix aquest contingut
     
© Consell Insular de Menorca - Pl. Biosfera, 5 - 07703 MAÓ