El Consell i els ajuntaments de Menorca se sumen al Dia de les Illes Balears amb un programa cultural durant els mesos d'abril a juny

Davant la millora de la situació sanitària i l'actualització de mesures, ja s’està treballant amb els artistes, els ajuntaments i els consells insulars en una nova programació d’actuacions entre dia 1 d’abril i dia 30 de juny

La Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat ha començat a treballar en la nova programació de les activitats culturals inicialment previstes per al Dia de les Illes Balears que es van ajornar per la situació sanitària.

Conscients de la importància de continuar donant suport al teixit cultural de les Illes Balears i de no perdre aquesta oportunitat de programació i difusió, la Direcció General de Relacions Institucionals i Cooperació Local ha activat el procés per a la reprogramació dels concerts, les obres de teatre i les actuacions de dansa i circ a les diferents illes. Els espectacles se celebraran principalment entre dia 1 d’abril i 30 de juny, segons l’interès i la disponibilitat dels artistes, els ajuntaments i els consells insulars implicats, i sempre que la situació sanitària ho permeti.

A Mallorca, s’està treballant en reprogramar les 65 actuacions de música i arts escèniques que hi havia previstes a 29 municipis. A més a més, l’ampliació de terminis permetrà incentivar la participació, amb la possibilitat de dur a terme més activitats, especialment en algunes localitats que inicialment no ho havien sol·licitat a causa de la situació sanitària.

A Menorca, Eivissa i Formentera els consells insulars, amb els quals el Govern té un conveni de col·laboració, ja estan coordinant el procés de reprogramació amb els artistes i els municipis. Algunes d’aquestes actuacions estan previstes de manera presencial, mentre altres es faran en línia. També es preveuen altres activitats de caràcter esportiu, tot d’acord amb la normativa sanitària en vigor en el moment de la realització.

El Govern va començar a dissenyar l’edició del Dia de les Illes Balears de 2021 a mitjan any passat preveient un escenari que permetés compatibilitzar les possibles mesures de seguretat i higiene i l’esperit festiu tradicional amb una celebració basada en la descentralització i l’aposta per la cultura pròpia. Tot i això, la situació sanitària dolenta de final de febrer, amb totes les illes a nivell 4, va fer impossible la celebració del programa d’actes tal com estava previst i es va haver de posposar.

Amb la reprogramació, el Govern reitera el seu compromís amb la declaració del Consell de Govern de dia 14 d’octubre de 2020, que va considerar la cultura un bé essencial i un element cohesionador de la nostra societat, fonamental per al desenvolupament integral de la personalitat individual i col·lectiva.

Departaments relacionats Cultura, Educació, Joventut i Esports
editar

Compartir:   Publicar en facebook  Publicar en twitter
Mapa